Mnohí za fatálny vývoj udalostí v odvete semifinále Ligy Majstrov obviňujú trénera prvého tímu FC Barcelona Ernesta Valverdeho. Katalánsky denník Mundo Deportivo v každom prípade tvrdí, že veľký podiel na neúspechu tímu má aj niekoľko hráčov Blaugranas. Denník poukazuje na 5 hráčov, ktorí v utorok sklamali na celej čiare.

Jordi Alba

Až do odvety s Liverpoolom sa krajný obranca prezentoval fantastickými výkonmi počas celej sezóny. Na Anfield však predviedol úplnú katastrofu, veď stratil až 21 lôpt a z toho rezultovala hneď dvojica gólov súpera. Okrem toho nepremenil obrovské gólové šancu svojho tímu. V prvom polčase zbytočne prihrával loptu Messimu a v druhom polčase zas nevyužil skvelú prihrávku od Argentínčana.

Philippe Coutinho

Brazílčan sa gólovo presadil v zápasoch proti Olympique Lyon či Manchestru United, ale v dvojzápase semifinále proti Liverpoolu zahral opäť slabo. Coutinhovi sa podarilo na bránu súpera vyslať len jednu strelu, ktorú však Allison bez problémov chytil. Bývalého hráča Liverpoolu Valverde stiahol z trávnika ako prvého a miesto neho do zápasu poslal Semeda. V tom času Liverpool vyhrával 3:0.

Sergio Busquets

Odchovanec La Masie v odvete na Anfield zvádzal ostré súboje s Fabinhom a v 45. minúte videl žltú kartu. To malo zlý vplyv na jeho výkon v druhom polčase a hráčom Liverpoolu sa podarilo využiť obrovské plochy voľného priestoru v strede poľa. Busquets tak ako ostatní hráči zaspal aj pri rohovom kope Liverpoolu, po ktorom padol štvrtý gól v zápase.

Luis Suarez

Na bránku súpera vyslal ledva jednu strelu a opäť raz potvrdil, že na výjazdových zápasoch Ligy Majstrov prezentuje veľmi slabé výkony. Uruguajčan nestrelil gól mimo Camp Nou už 4 roky.

Ivan Rakitić

Chorvát si zápas na Anfield takisto nemôže zaradiť medzi tie vydarené. Aj napriek tomu, že si držal skvelú formu počas celej sezóny, odveta na Anfield plne odhalila jeho slabé stránky. Chorvátsky záložník stratil 10 lôpt a nebol schopný poskytnúť tímu v strede poľa potrebnú podporu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

el_dominiko

top komentár
42
2019-05-09 08:13:50

Všetci okrem Vidala a Ter Stegena

puuq

-4
2019-05-09 11:50:12

Vidal neustrazil Wijnalduma pri gole na 2:0

el_dominiko

11
2019-05-09 13:07:26

Vidal bol jediný hráč v poli čo bojoval, behal, zvádzal súboje, dal do toho srdce aj dušu a potom ho ten jebnutý kokot na lavičke vystriedal.

Vendeta

top komentár
86
2019-05-09 08:18:02

Rad by som sa vyjadril k zapasu s liverpoolom.

Ten zpas bol podla mna prehrany este v kabine.

Nasilu Rozostavenie 4-3-3 bez prirodzeneho kridelnika?...

Ernersto naordinoval to iste co proti Rimu. Stiahnut sa a cakat.

Poucenie? Aboslutne ziadne.

Myslel som si ze tie vykony co hrala barca v lige bola len udrziavacka aby sa ssutredili na LM. Ale mylil som sa.

Keby sme vypadli aspon po normalnom vykone a nie tomto. Ved to bola hanba pre celi klub.

Ako prve by mala barca vyhodit trenera a ziskat nejakeho mladsieho revolucneho trenera. Nieco ako Klop ci Guardiola. Trener Ajaxu by mal byt asi prva volba.

Barcelona.. klub ktory si kazdy hned spoji s ofenzivnou hrou a kontrolou a Valvarde dava pravidelne do zalohy cisto defenzivnych hracov... vidim ako to funguje. Nemam rad tie reci ze zaloznik musi veidet branit, preto zaloznici ako coutinho nemozu hrat zalohu. Opakujem, vidim ako nam to v defenzive pomohlo.. myslim ze to je jeden z dovodov preco nedokazeme kontrolovat hru proti top timom a spoliehame sa len na messiho.

Coutinho... ten je na kridle pri rozstiahnutom style hry absolutne strateny. Takto si zabija karieru a zabija takisto barcelonu. Pokial istane Valvarde na lavicke Coutinho by mal tuto sezonu odist. Preboha ved toto bola nahrada za Iniestu , nie za Dembeleho, tak naco ho Valvarde pcha nasilu do zastaraleho systemu 4-3-3 na kridlo aj ked je to ofenzivny zaloznik ktory hrava cez stred ihriska.

Urcite by sme mali omladit kader a priviest do timu mladych a hlavne hladnych hracov po uspechu.

Rakitica mam rad ale dufam ze cez leto odide. Na jeho miesto pride mlady De Jong co chce vyhravat trofeje. Vidala by som nechal. Ten ma svoje roky ale na ihrisku bojuje ako lev.

Busi... ten ked nemame hru pod kontrolou a hrame proti rschlemu superovi aboslutne nestiha. Zvazil by som co dalej.

Do utoku potrebujeme poriadnu nahradu za suareza. Bez takeho bombardera LM nevyhrame. Bez golov to nejde.

Alba vyhorel. Asi aj preto ze hra celu sezonu 95% zapasov a nema adekvatnu nahradu.


A ako posledna vec. Nebolo by na skodu najat nejakeho kvalitneho psychologa a motivatora co nabudi vsetkych v kabine ked nas trener je pragmaticky sralo.

Potrebujeme cloveka co sa neboji pouzit silne slova. Cloveka co vie pracovat s vrcholovymi sportovcami.

Vo svete vrcholoveho sportu je takyto clovek uplne bezna vec. Hlavne v kolektivnych sportoch. V takom americkom futbale ma takehoto cloveka skoro kazdy tim.A myslim ze barcelona takehoto cloveka potrebuje ako sol.

Zmazaný užívateľ

-45
2019-05-09 08:25:37

podla mna Ty by si mal nahradit Valverdeho

adriano

27
2019-05-09 08:33:42

Napísal to spravne.Tie spomínané veci tlačia Barcelony ale vedenie zatvárali oči pred tým aktom potom prišlo uspokojenie výsledky ale nie po nejakej extra hre všetko utíchlo až prišiel prví zápas s poolom a vyvrcholilo to druhým zápasom.

Zmazaný užívateľ

-15
2019-05-09 09:22:53

spravne alebo nespravne, s nicim novym a prevratnym ale za posledny rok neprisiel, pise vsetko co tu pise kazdy jeden, akurat z toho spravil nekonecny roman. a dokonca vie co trener "naordinoval" hracom pred zapasom, preto by ho mali okamzite angazovat

Vendeta

17
2019-05-09 09:53:00

Nikoho tu nenutim citat moje nazory. Snazil som sa vyjadrit k vsetkemu co si myslim o momentalnej situaci po zapase s liverpoolom.

Nebolo toho malo a snazil som sa aby to malo hlavu a patu.

Ale chapem ze niektory maju radsej braindead komentare typu Nosac valvarde out. Rakitic s tou jeho zlatokopkou by sa mal tiez pakovat a pod

jarolamo

5
2019-05-09 10:39:35

Trochu sa ti aj čudujem, že reaguješ na takýchto blbečkov. Stačí mu dať (-) a viac času s ním nestráviť..

mexes

1
2019-05-10 11:51:34

Vážený prispievateľ, pracovníci sekretariátu prezidenta klubu FCB by Ťa veľmi radi kontaktovali ohľadom možnosti stretnutia a ponuky ďalšej spolupráce. Chceli by Ťa preto požiadať o zverejnenie alebo zaslanie Tvojich kontaktných údajov do redakcie. Viac info v komentároch článku https://www.forcabarca.sk/...

tunno

5
2019-05-09 09:26:32

Nikto netvrdi ze Coutinho by musel byt defenzivnejsie ladeny pre hru na poste zaloznika. Avsak je to podobny pripad jak fabregas, hrac neschopny hrat pressing, bez sily v subojoch, citania hry a pozicnosti.

Vendeta

5
2019-05-09 10:13:34

Tuno Coutinho je podla mna uplne inde ako bol Fabregas. Ked hral Coutinho prvy pol rok v zalohe tak to bola radost sa nanho pozerat. Spolu s messim to boli jediny hraci co tvorili hru.

Ale uznavam ze jeho momentalna situcia neni postom ale aj v tom ze si to musi dat doporiadku v hlave

tunno

-2
2019-05-09 14:07:18

Mne sa nepozdaval v zalohe u nas nikdy. A to aj v zapasoch kde napr mal jeden dva dobre momenty inak posobil ako dezorganizujuci element, podobne ako kedysi Fabregas, aj ked su stylom hry uplne rozdielni. Prakticky ma vobec ani percentom neprekvapil, ak si pametas presne to som pisal este pred jeho prichodom, ze sa nam proste nehodi, a presne takto som si predstavoval ze bude u nas hrat.

Nalim

7
2019-05-09 09:52:32

Súhlasím s Tvojím pohľadom na problematiku v Barci. V prvom rade, nový tréner musí skoncovať s pohodlným chodiacim futbalom. Taký dnes nemá šancu v LM, a už pomaly ani v LL. Ľahko sa povie kde takého zobrať. Keď vieme vysoliť za hráča 160 miliónov a neúspešne, tak treba presvedčiť peniazmi (Kloppa, Quardiolu). Dať mu na 2-3 roky asistenta Xaviho, aby pri ňom vyrástol. Doviesť dalších Valverderovcov, nemá význam. Pre nového trénera to nesmie byť jeho snom trénovať Barcu, ale tvrdé, vedenie mužstva, kde sa každý hráč podrobí požiadavkám. Staré zhnité kamarátske spôsoby a návyky zlikvidovať a zaviesť prospešné a nové spôsoby hry, ktoré prinášajú radosť divákov na hru a tiež úspechy. Možná, že pri neúspech Liverpoolu vo finále, by sa Barca mohla porozprávať s Kloppom. To nestojí peniaze. Takú šancu už nemusí mať, brať musí výzvu, keď mu ide karta !!!

Vendeta

6
2019-05-09 10:21:05

Ja som dufal v Kloppa uz ked sa dostal s Borusiou do finale. Bohuzuial je v liverpoole.

Myslim ze ked nenastane v klube mensia revolucia, tak to bude len horsie.

Najviac mi je luto messiho. Ten si zasluzi este minimalne 2 ci 3 dalsie triumfy v LM

drussbarb

0
2019-05-09 13:20:11

Pěkně sepsáno

mexes

-1
2019-05-10 00:11:09

Uf, ty sa teda vyznáš! A vieš použiť aj silné slová! Prečo by si to nemohol byť ty??

Mates19

10
2019-05-09 08:22:57

Dlho som sem nič nepísal ale tieto vaše články to je už na palicu... Všetci sú zodpovední za vypadnutie ale hlavne Valverde... Kto tu ide obhajovať takého tragéda ako je on tak to už hej... Už po prvom pol roku jeho v práce V Barcelone čiže minulú sezónu som vedel ze on nieje absolútne schopný tréner pre tento klub niekoľko krát som to zdôraznil... Jeho hra jeho taktika absolútne ide proti ideológii ktorú Barcelona miluje a to je najhlavnejši dôvod prečo tu nemá byť... Zaujímalo by ma ako je možné že Liverpool dokáže hrať futbal ktorý sme kedysi hrali my až na to držanie lopty s hráčmi ktorý boli v iných kluboch priemer? Odpoveď znie že ten tréner vie co chce hrať a bude to tak hrať proti hoci komu lebo hráči tomu veria... Dúfam že na konci sezóny si ten tajtrlik pozbiera všetky veci a pôjde preč a nahradí ho tréner co vráti podobu tomuto klubu to znamená odchovanci držanie lopty krátke nahrávky a v prvom rade rýchlosť tod vše :)

ace67

7
2019-05-09 08:30:32

Štyria z menovaných hrajú takto celú sezónu,Alba vybuchol včera to sa holt stane ale taký Suarez hrá holý kkt už 2,5 sezóny a ešte ide pred zápasom mudrovať že nesmieme strácať lopty a potom sám dojebe na čo siahne,tak to je sila.A presne to tu niekto napísal,keby nebol Leovi strčený v zadnici až po uši,tak už dve sezóny sedí.

JURITO

17
2019-05-09 08:42:54

Chudak Alba,zasluzene je kritizovany za ten zapas m,nehovorim ze nie. Ale sezonu za sezonou hra svetovu uroven ako LB,beha hore dole,asistuje,skoruje a vsetci sa mu klanaju a nevyjde mu jeden zapas a vsetko je zabudnute. Pre mna je to stale najlepsi lb sveta a nie je sam zodpovedny za tu prehru. Jeho gol bol ten prvy ale 1:0 nebol nebezpecny vysledok! Mohli si to uplne v pohode ustrazit a aj mali.

Busquetsa ospravedlnovat lebo mal zltu kartu je nezmysel. Fabinho ju dostal v 10. Minute cca a dokazal odohrat cely zapas a cistit to tam a to musel branit protiutoky ktore su ovela nachylnejsie nato aby dostal zltu kartu. Busquets mal za sebou dalsich x obrancov este.

Coutinho,Suarez a Rakitic to bolo nic,cista nula co odohrali.

Ako bolo povedane uz,Vidal,Ter Stegen a podla mna Messi su jedini komu nemozme vycitat

MINH0

6
2019-05-09 09:22:17

Bojím sa toho, že Valverdeho nevyhodia.. Nakoľko sa náš prezident vyjadril že pre nich je dôležitá výhra v La Lige, nakoľko preukazuje väčšiu konzistentnosť formy... To že sme polovicu zápasov v La Lige vyhrali so šťastím, resp. v posledných minútach vďaka Messimu to už nepovedia. Bohužiaľ prestavba kádra je nevyhnutná, avšak oproti Real Madrid by nám stačilo vymeniť cca. 4 hráčov a im minimálne polovicu mužstva.

BayernMunchen

12
2019-05-09 09:57:54

Aj slepi videl ze vsetci menovani okrem albu hraju celu sezonu hovno. Takze jediny vinny je idiot ktory ich postavil na ihrisko. Davat coutinha co je 9 mesiacov bez formy, aby sa rozohral proti liverpoolu kde aj upratovacka je rychlejsia ako on? ValverdeOUT!

kluc

9
2019-05-09 10:09:51

Chyba je na strane Valverdeho, a to je neodpustiteľné.
Ak spraví chybu raz bola to náhoda, ak ju spraví dva krát s nádejou že to bude fungovať to je samovražda. To Valverde spravil že nasadil rovnakú zostavu, aj keď bolo vidieť že 2x šťastie mať nebudeme a nevyhráme 3:0 vyrovnaný zápas.

MessiGOAT

-1
2019-05-09 12:30:59

1) Trenér
2) Ernesto
3) Valverde

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.