Jedným z prestupových cieľov FC Barcelona na sezónu 2019/2020 je kúpa ľavého obrancu, ktorý bude kryť chrbát Jordimu Albovi. Predtým klub zvažoval príchod mladého, perspektívneho a lacného hráča, no v súčasnosti Barca zmenila postoj a preferuje skúseného hráča najvyššej úrovne. V tejto sezóne mal Valverde na poste ľavého beka len veľmi málo možností a ak by chýbal Alba, tréner by musel improvizovať.

Blaugranas v súčasnosti čakajú na finále Copa del Rey, pretože La Ligu majú vo vrecku, zas z Ligy Majstrov vypadli. V klubových kanceláriách sa však poctivo plánuje nasledujúca sezóna. Po príchode Frenkieho de Jonga majú ďalšími posilami byť Matthijs de Ligt a Antoinne Griezmann, ale Barcelona už dlho hľadá aj ľavého obrancu, ktorý by umožnil oddych pre Jordiho Albu. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že v Barcelone došlo k zmene plánov a teraz je cieľom kúpa skúseného obrancu na najvyššej úrovni.

Predtým sa však hovorilo mladom hráčovi, ktorý by nevyšiel draho. Médiá písali napríklad o Ferlandovi Mendym, no 23-ročný obranca predstaviteľov klubu nepresvedčil. Hral proti Barcelone v osemfinále Ligy Majstrov v drese Olympique Lyon. Okrem toho jeho cena bola privysoká. Alberto Moreno z Liverpoolu či Alex Moreno z Rayo Vallecano majú pozitívneho hodnotenia, ale Barca hľadá hráča, ktorý by bol schopný Albu nahradiť aj v ťažkých zápasoch. Túto charakteristiku spĺňa Filipe Luis, ktorému sa končí zmluva v Atléticu Madrid. Brazílčanovi sa myšlienka pripojiť sa k tímu Blaugranas pozdáva, ale Barcelona chce analyzovať všetky možnosti, ktoré prestupový trh v súčasnosti ponúka. Až potom sa definitívne rozhodne.

Odkedy klub opustil Lucas Digne, Jordi Alba na svojej pozícii nemá prirodzenú náhradu a situácia sa stala neúnosnou, keď Valverde prestal nasadzovať Juana Mirandu od zápasu Levante v Copa del Rey. V niektorých zápasoch si tak na ľavej strane zahrali Nelson Semedo či Sergi Roberto. V zápase proti SD Huesca hrala Barcelona dokonca len na troch obrancov.

Športové riaditeľstvo sa však v budúcej sezóne chce tomuto problému vyhnúť a na ľavej strane obrany zvýšiť konkurenciu. 30-ročný Alba je v tejto sezóne hráčom so štvrtým najvyšším počtom odohraných minút v tíme. Okrem toho nastúpil od prvej minúty v 30. z 34. zápasoch, v ktorých hral. Alba je stále kľúčovým hráčom tímu a preto s ním Barca predĺžila zmluvu do roku 2024, no počas leta musí kúpiť obrancu, s ktorým môže Alba rotovať.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

2015treble

11
2019-05-10 20:49:59

Here we go again... ďalší 30 ročný hráč :D

PETERKRIZAN

11
2019-05-10 20:52:29

Kam vietor tam plášť,tak mi to pripada,maju dobrych hracov,len zleho trenera,tak rozdrbu cele muzstvo a nechaju trenera

el_dominiko

15
2019-05-10 20:57:37

Tagliafico

freerider22

20
2019-05-10 21:17:40

Skoda Digneho

Camp_Nou

23
2019-05-10 21:20:25

Dobrý tréner dostane z hráčov maximum. Valverde dostáva maximum len od Messiho, ktorý ( aj napriek svojojim rokom ) zachraňuje Valverdeho neschopnosť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.