Skončil posledný zápas na CAMP NOU v tejto sezóne. Bol smutný a plný nestrávených negatívnych emócií po kolapse v odvete Ligy Majstrov. Nepotešilo ani pasillo od súperových hráčov vzdávajúcich tak hold šampiónom.

Na tvárach hráčov Barcelony som nevidel ani náznak úsmevu, či radosti. Len unavené tváre s vyhorenými pohľadmi. Je jasné, že vypadnutie po tak slabom výkone zanechalo stopy na každom jednom členovi tímu. A hoci aj ja som bol v utorok večer a nasledujúce dva dni plný hnevu a asi až beznádeje, znovu som sadol pred obrazovku a sledoval som snahu aspoň o aké-také napravenie si reputácie.

Budem fandiť aj v dobrom, budem fandiť aj v zlom. Barcu milujem, nech v jej drese hrá ktokoľvek a nech ju trénuje ľubovoľný tréner. Barca vždy bola, je a aj bude. A ja budem pri nej.

Zápas nedopadol podľa môjho očakávania a výkon korešpondoval s výsledkom. Nemastná a neslaná a neokorenená hra niesla celkom určite stopy po deke padnutej na hráčoch. Forma odišla do neznáma a blížiaci sa koniec sezóny bude vyslobodením pre viacerých hráčov a aj fanúšikov. Mužstvo potrebuje prestavať a vyvetrať a okysličiť. Viac ale v analýze po sezóne.

Hráčov som aj dnes hodnotil vyslovene v kontexte tohto konkrétneho zápasu, bez ohľadu na meno súpera a jeho reputáciu, či silu.

Cillessen: 7

Jeden z posledných zápasov druhého brankára. Podal sústredený výkon a napriek snahe súpera o pomerne časté zakončenie udržal čisté konto. Nohami hrá výborne, podobne ako jeho kolega sediaci dnes na striedačke. Niet mu čo vytknúť, pochváliť ho treba za šťastie pri šanciach súpera, pretože to vraj praje pripraveným.

Roberto: 6

Niekto komentoval nasadenie tohto hráča s nenávistným a odporným nadávaním s konečnou informáciou o počítaní hráčových prihrávok smerom dopredu. To sme fakt klesli tak hlboko? Do odporných a prízemných vulgarizmov? Hráč prihral smerom dopredu a do strany minimálne toľko lôpt, koľko dozadu. Prihral na druhý gól. Prispel k čistému kontu, aj keď sa chyby pritrafili. Ale kameňovať ho? 

Umtiti: 6

Priemerný výkon, súper mal na môj vkus priveľa šancí a väčšia časť prichádzala z pravej strany. Niečo súbojovo ustál, niekoľkokrát ale ostal len pozorovateľom. Dopredu loptu nevyviezol ani raz, to robil náš druhý stopér. Rozpačité.

Piqué: 7

Nevyhol sa zaváhaniam a takisto niekoľko súbojov prehral. Ale dokázal viackrát vyviezť loptu do bezpečia a podržať ju. Mentálne stále pripravený. Taký lepší priemer, pred Liverpoolom mal oveľa lepšie zápasy.

Alba: 6

Zapadol do celkovej zápasovej šedi. Nevýrazný výkon s občasnými zábleskmi pri nábehoch, ale nefungoval vo zvyčajnom móde. Niečo je jednoducho v tejto chvíli pokazené a zomlelo to aj ľavého obrancu.

Semedo: 6

Trochu pobehal, trochu pocentroval, trochu pobránil a bolo po zápase. Krátke predstavenie sa divákom.

Rakitič: 5

Pokračovanie trápenia neprerušilo ani tých pár dní od posledného zápasu. Snaha o zmenu bola nepostrehnuteľná a apatia spoluhráčov sa preniesla aj do výkonu záložníka. Priemer v súlade s výkonmi ostatných kolegov.

Vidal: 8

Bojovník nezaostal za svojou povesťou ani v tomto stretnutí a opäť predviedol obrovské nasadenie plné víťazných súbojov a získaných lôpt. Odvážny bol aj smerom dopredu a zaslúžene premenil svoju šancu vo víťazný gól. Mentálne a nasadením bol lídrom a dušou celého tímu.

Busquets: 4

Som zvedavý, ako naloží so svojimi výkonmi táto neodškriepiteľná klubová ikona. Je legendou, bez pochyby. Je neskutočne inteligentný, takisto bez pochyby. A tak celkom určite dokáže vyhodnotiť kvalitu svojich výkonov a porozmýšľať o tom, ako ďalej. Lebo toto je jednoducho málo. Budem za ním plakať, pretože v toľkých veľkých zápasoch diktoval tempo hry práve on. Lenže to je zrejme preč a momentálna výkonnosť podložená dnešným výkonom je slabá a pre náš klub nedostatočná.

Aleňa: 7

Chalan po naskočení do zápasu rozbehal našu hru. Bol plný chuti a energie a v porovnaní s kolegami dovtedy a aj odvtedy hrajúcimi v zálohe pôsobil mimoriadne čerstvo. Výkon plný života opäť ukázal obrovskú perspektívu mladého odchovanca.

Malcom: 5

Takisto len priemerný výkon mladého krídelníka. Začal pomerne energicky a so snahou niečo urobiť. Ale ani súboje jeden-jeden, ani nábehy a ani nepremenenie stopercentnej šance ma nepresvedčilo o nutnosti dať mu vyššiu známku. Postupne sa úplne vytratil, jeho výkon mal extrémne klesajúcu krivku.

Messi: 7

Ak bolo na niekom najviac vidieť to obrovské sklamanie z utorkového vypadnutia, bol to práve náš kapitán. Bez úsmevu behajúci a rozohrávajúci loptu sa napriek niekoľkým pološanciam presadiť nedokázal. Pravdepodobne získa cenu pre najlepšieho strelca v La Lige, v Lige Majstrov, v celej Európe, titul majstra Španielska a snáď zdvihne nad hlavu aj pohár určený pre víťaza v Copa del Rey. A predsa to bude všetko málo...

Lebo sľúbil niečo iné. Výkon bol ovplyvnený práve vyššie spomenutým zlyhaním a bol len priemerným.

Ale aj tak je pre mňa najlepším hráčom histórie futbalu.

Coutinho: 5

Hlboká depresia. Totálny nesúlad s pískajúcimi fanúšikmi. Zlomený hráč plný smútku. Pozbiera sa ešte?

Ruiz: 6

Pomerne svetlý zjav. Šikovný na lopte a celkom rýchly. Vysoká postava by z neho mohla urobiť postupne celkom slušnú deviatku. Podarilo sa mu loptu potiahnuť niekoľkokrát zaujímavým spôsobom, technicky je takisto skvelý. Hm, uvidíme...

Valverde: 5

V čase neuveriteľného hejtovania trénera sa do všeobecného prúdu nepridám. Nedokážem mu nadávať vulgárnymi výrazmi, pretože si to nezaslúži a internetoví hrdinovia nesiahajúci mu kariérou a dosiahnutými úspechmi nesiahajú ani po členky. V tomto zápase už nešlo prakticky o nič a aj taktika mi pripadala zbytočná. Odohrať a ukončiť konečne sezónu. Trochu získal zaradením Ruiza do zápasu, verím v také niečo aj do posledného kola. Viac v posezónnej analýze.

Priemerná známka tímu: 6
FCB TOP LINE: Vidal
FCB légia skazy: Busquets
Hodnotenie zápasu: 3

Slabý zápas ovplyvnený utorkovým prepadákom. Súperovi sa nedá snaha uprieť, dokázal si vypracovať niekoľko šancí, ale skórovať nedokázal. Návšteva na štadióne sa prispôsobila okolnostiam a aj početnosť a aj hlučnosť bola tentokrát slabá. Hra nášho mužstva bola zameraná len na výsledok a na čo najrýchlejšie ukončenie zápasu.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: Peter Maďar | megabarca.sk
foto: fcbarcelona.com

PETERKRIZAN

7
2019-05-13 15:13:36

toto co tiezfanusikovia predvadzaku coutinhovi,rakiticovi a busquetsovi to bude mat vaznu dohru pre barcelonumsom zvedavy ktory trener a hraci sem budu chciet prist,mozno prvy co na to doplatia budeugriezman a de jong,zopar slabsich vykonov a zozeru ho vlastní fanusikovia

BayernMunchen

2
2019-05-13 16:07:34

Ak slovom zopar mas na mysli celu sezonu tak ano, zozeru ich fanusikovia. Otazkou je ze ci hrac ktory nema za sezonu jeden vyborny zapas patri do barcelony

michal11

9
2019-05-13 15:16:55

Ja sa obávam, či nezamáva po tretej sezone v takomto podaní postavenie Barcelony na Marketingovom trhu. Písal som to už minulú sezonu ale teraz je to ešte horšie. Naša hra nikoho nepriláka a v dnešnej dobe je treba mať silne postavenie. Na to sú tam ale zodpovedné osoby ktorým asi ten fakt že všetko závisí od fanúšikov nevadí.

Fcbfcbfcbfcbfcb

3
2019-05-13 15:26:25

Vidal=kapitan

2sjr

3
2019-05-13 15:38:13

Možno ten zápas len ukázal kto by mal ostať a kto odísť. Veď hrali posledný zápas vpred vlastnými fanúšikmi a vtedy sa treba snažiť viac i keď to v Liverpoole dopadoi jak dopadlo.

fofo112

6
2019-05-13 15:50:01

Ten tragéd Valverde na otázku webu denníka AS či rezignuje na post kouča,reagoval jasne, určite nie ,piskot na začiatku duelu som očakával,ved prečo by to fanušikovia nemali spraviť? je to normálne povedal Valverde, to je ale kus dementa bez chrbtovej kosti. Ved on sa ani len neospravednil a nezobral zodpovednosť na seba z toho mi vychádza jediné, že Barto ho potrebuje a tento hňup je preto silný. Divím sa hráčom, že sa kabína nevzbúrila.

barcelonista29

5
2019-05-13 16:10:16

Samozrejme, že nerezignuje. Veď sa má dobre :D

Tomy11

2
2019-05-13 16:38:42

Nikdo z barcelony sa neospravedlnil
Iba Alba,Rakitič oni 2 pridali post ma Instagram

markin

1
2019-05-13 16:45:36

chcel by som sa spytat admina preco pri hodnoteni hracov spomina kto a ako sa v komentaroch na internete vyjadruje na adresu hracov? To by hodnotenie vobec nemali ovplivnit...Nahodne som otvoril niektory clanok ktory videlo cca 1600 ludi...mal 40 komentarov z ktorych vacsina bola nenavistna...ja si myslim ze vobec nieje treba sa zaoberat tym co pise len malicka cast fanusikov...S kazdym teraz plieskaju emocie koli velkej prehre a vsetci by vsetkych vyhadzovali....

BayernMunchen

-6
2019-05-13 18:17:10

Ja som vyhadzoval sasa, busquetsa, rakitica a coutinha uz pocas sezony. A moj nazor sa opat ukazal ako spravny. Skoda ze v profi futbalovom klube pracuju ludia ktori si nedovidia na spicku nosa (niektori kvoli tomu ze ho maju taky dlhy)

LaBrie

6
2019-05-13 19:03:01

Ze si Malcom nenabiehal....zacitkom zapasu sa o to par krat pokusal, ale nikdy mu nenahrali, vzdy isla prihravka dozadu. Tak ho to prestalo bavit behat dopredu, zbytocne....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.