Liga Majstrov sa pre fanúšikov stala posadnutosťou. Najväčšie kluby v Európe sú nútené k triumfu v tejto súťaži stoj čo stoj. V tejto sezóne však elitné tímy vedené elitnými trénermi na vrchol nadosiahli a fanúšikovia zúria, na trénerov či kluby sa valí vlna kritiky. A to aj napriek tomu, že spomínané kluby triumfovali v domácej ligovej súťaži.

Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, Manchester City aj Bayern Mníchov - tieto mužstvá dominujú vo svojich domácich súťažiach, ale fanúšikom sa tento úspech zjavne máli, keď aj oslavy titulov sa niesli skôr v nespokojnom duchu.

Napríklad Allegri opúšťa Juventus aj napriek ďalšej výhre v domácej lige. Taliansky tréner na čele Starej Dámy vyhral 5x ligu, 4x Coppa Italia, 2x Supercopa Italiana, no nikdy sa mu nepodarilo ovládnuť európsku súťaž číslo jeden, hoci sa dvakrát dostal do finále.

Najhoršie z pohľadu kritiky dopadla asi Barcelona. Fanúšikovia predovšetkým v našich končinách volajú po odchode Valverdeho, no to sa nestane. Ako tréner je pritom veľmi úspešný, veď v uplynulej sezóne získal double, v tejto sezóne má na ten istý rezultát stále šancu. Valverde si pritom dokázal poradiť s obrovskými problémami v klube. Veď v prvej sezóne mu nečakane odišiel Neymar a náhradu nemal, v tej druhej mu z formy vypadli hráči, ktorí mužstvo mali potiahnuť. Napriek tomu je úspešný, no napriek tomu si ho fanúšikovia pamätajú ako trénera, ktorý v Lige Majstrov dvakrát potupne vypadol.

Čo však môže povedať napríklad taký PSG? Klasika - nočná mora každú sezónu. V domácej lige tím nemá konkurenciu, no v Lige Majstrov, ktorou sú majitelia klub už úplne posadnutí, PSG nemá šancu. Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Unai Emery a teraz Thomas Tuchel - ani jeden z týchto trénerov nedokázal PSG posunúť vôbec do finále. Nepomohli ani nákupy Kyliana Mbappeho či Neymara. Túto sezónu si Tuchel za klobúk naozaj nedá, pretože vypadol aj z Coupe de la Ligue či Coupe de France.

Nedarí sa aj Pepovi Guardiolovi, no ten latku nastavil naozaj veľmi vysoko. Platí však, že od čias Barcelony sa mu na európsky vrchol nepodarilo vystúpiť. V Premier League každopádne slávi druhý úspech v rade, no s trpkou príchuťou, pretože z Ligy Majstrov ich vyradil Tottenham. Spomenúť je potrebné aj Bayern Mníchov, ktorý vedie Niko Kovač. Bavori z Ligy Majstrov vypadli ešte na jar a hoci má Kovač možnosť získať domáce double, stále to nebude dostatočný počin, aby mu zabezpečil ďalšie pokračovanie na trénerskej stoličke Bayernu.

zdroj: marca.com forcabarca.sk
foto: marca.com

Marian

13
2019-05-18 08:07:47

Liga šampiónov by, ak by sme to brali doslovne, mala byť ligou mužstiev, ktoré posledný ročník vyhrali domáci titul. Tak to bolo pred rokmi a volalo sa to Európsky pohár majstrov.
Ale keďže peniaze sú cenené viac ako skutočnosť a pravda, hrajú Ligu šampiónov aj mužstvá, čo nikdy majstrami doma neboli alebo vyhrajú domáci titul raz za 10 rokov.
Na druhej strane, stávali sa za éry EPM situácie, že majster svojej ligy mal v nasledujúcom ročníku odídenú formu a exmajster hral prvé husle a to je šanca v súčasnosti pre nemajstrovské tímy, aby v Lige šampiónov triumfovali.

Tomy11

8
2019-05-18 08:22:52

Podla mňa je pravda že Valverde mal 1 sezónu fak problémi z mustvom hlavne po odchode Neymara,ale aj tak vyhral double!!prekonal rekord v Lalige prehral iba jeden zápas!!
Ked si vezmeme táto sezóna je uspešna ma možnosť ziskať double ja viem že všetci chceme LM ale treba sa pozrieť na tím aký je teraz!
Keby mal hračou a ich vek ked boli o 4-5 rokov mladčí bolo by to pod Valverdem inak!!
Pepa a Enriqueho barca bola na vrchole lebo hráči boli v najlepšom veku pre footbal a samozrejme tu boli hráči a legendy čo už v barcelone nie su!!

Treba sa zmieriť s tým že Valverde ostane a mi budeme zasa plne podporovať barcelónu už stačili si myslím hejty....

patrik12

22
2019-05-18 08:39:05

Ked sa na to budeme pozerat ako gloryhunters tak ano, valverde je uspesny. Kazdy normalny fanusik musi ale byt sklamany pretoze s tym kadrom co mame sa da hrat ovela krajsi a modernejsi futbal.

Tomy11

3
2019-05-18 08:48:43

Som nepovedal že nie som sklamaný...
Len už ma nebaví čítať samé hejty.....

Oleguer23Legend

14
2019-05-18 09:13:22

Man City by som sem neradil, oni museli vydreť jeden z najcennejších ligových titulov histórie proti skoro bezchybnému Liverpoolu... pochybujem že niekedy v histórii bol v Premier league takýto vyrovnaný súboj bez možnosti zaváhania kedy 97 bodov nestačilo na titul...

mentor

10
2019-05-18 09:25:29

Je to len o emóciách. Keď tímy vyhrajú ligu s veľkým náskokom, fans už logicky víťazstvo tak neprežívajú. LM je vyraďovačka, tam je napätie do posledného zápasu. Keď sa takto bojuje do konca v lige, tiež sú emócie obrovské a nikto titul nebagatelizuje. Viem si predstaviť, ako by sa oslavovalo v Liverpoole, ak by vyhrali ligu oni. Skrátka, na veľké triumfy treba veľkých súperov. Juve ani PSG takých v lige nemajú, to je celé.

footballister

3
2019-05-18 14:46:57

A preto sa mi premier league paci oveľa viac, lebo tam sa bojuje do konca, a to by mohla pochopiť aj naša Barca. Mam na mysli jeden zápas. Ale tak čo už, určite sa nám ešte podarí vyhrať LM, možno to nebude budúci rok, ani ďalšie tri, štyri po sebe, ale raz to príde. Musíme fandiť, aj napriek zmenenej hre a systému, ktorý dal Valverde. Pretože fanúšik úspechu nie je fanúšik.

BayernMunchen

-2
2019-05-18 10:43:39

Vyhodia allegriho aj kovaca ale saso ma svoju poziciu istu. Toto je skaza barcelony

2sjr

2
2019-05-18 11:29:28

Je neskutočne náročné uspieť vo všetkých súťažiach. Ak sa niekto sústredí len na jeden pohár je to jednoduchšie . To sa stávalo Madridu v jeho skvelej dominanciu v LM počas troch rokov. Mi dva poháre no oni Liga Majstrov. Teraz bola šanca veľká keďže sme sa mohli sústrediť vďaka náskoku no vybuchli sme. Sily a psichyka proste chýbajú i keď Leo alebo Pigue si formu načasovali skvele. Je to sklamanie no nie dôvod na zatratenie tímu

ladisf

4
2019-05-18 11:56:51

Vždyt ten náš antifotbal začína být příšerný. Nebýt letošní krize Realu a Atletica tak si o lize můžeme nechat jen zdát.

el_dominiko

11
2019-05-18 14:18:32

Nejde o to, že Ligu Majstrov nevyhráme, ale o predvedenú hru. Dúfam, že Valverde po sezóne pôjde preč.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.