Barcelona opäť raz s veľkým náskokom ovládla ligovú sezónu v Španielsku. Oficiálny web FC Barcelona pri tejto príležitosti publikoval 10 najdôležitejších momentov nedávno skončenej sezóny, ktoré najlepšie demonštrujú silu Blaugranas v ligovej sezóne 2019/2019.

Najlepší tím z hľadiska držania lopty a počtu prihrávok

Barcelona v uplynulej sezóne zaznamenala držanie lopty v priemere 64,79% hracieho času. Hráči Barcelony zároveň zaznamenali najviac prihrávok (25310) a zároveň aj naviac presných prihrávok (22337). Okrem toho v prvej pätici najviac prihrávajúcich hráčov sa ocitli až štyria zástupcovia Blaugranas - Ivan Rakitić (2 535), Sergio Busquets (2 393), Gerard Piqué (2 390) a Jordi Alba (2 361). Na prvé miesto siahol Mandi z Betisu Sevilla (2578).

Valverde využil až 30 hráčov

Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitić, Sergio, Todibo, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Dembélé, Rafinha, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, Sergi Roberto, Aleñá, Vidal, Umtiti, Vermaelen, Denis Suárez, Munir, Riqui Puig, Abel Ruiz, Collado, Wagué a Carles Pérez. Barcelona po Huesce a Reale Sociedad využila v La Lige najviac hráčov.

Piqué aj ter Stegen odohrali najviac minút

Katalánsky stopér odohral jednu zo svojich najlepších sezón v kariére a na trávniku strávil dovedna 3150 minút. Pokiaľ hovoríme o hráčoch z poľa, je to najviac spomedzi všetkých hráčov v La Lige. Okrem Piquého najviac minút z hráčov Barcelony odohral ter Stegen. Nemecký brankár aj v tejto sezóne prezentoval skvelú formu. V 16. zápasoch si udržal čisté konto a predviedol 85 úspešných zákrokov (72,6%).

Leo Messi a jeho podiel na strelených góloch Barcelony

Argentínska hviezda dominuje streleckým štatistikám aj v tejto sezóne. Po tretíkrát v rade a šiestykrát v histórii La Ligy sa stal najlepším strelcom Primera Division a získal Trofeo Pichichi. V sezóne 2018/2019 strelil 36 gólov. Spolu so Sarabiom z FC Sevilla sa stal najlepším asistentom La Ligy, keď prihral na 13 gólov. Túto štatistiku ovládol po piatykrát v kariére. Okrem toho vytvoril najviac gólových príležitostí (92), zaznamenal najviac striel (171) a aj najviac presných striel (87). Kapitán FC Barcelona je hráčom, ktorý svojimi gólmi vystrieľal tímu najviac bodov - 18.

Alba odohral najviac zápasov

Ľavý obranca v tejto sezóne odohral až 36 ligových zápasov, z toho v 4. prípadoch do stretnutia naskakoval z lavičky. Podarilo sa mu streliť 2 góly a na ďalších 8 prihrať.

Hrá sa do poslednej minúty

Hru Barcelony v tejto sezóne charakterizovala nezlomná vôľa víťaziť. Mužstvo bojovalo do konca a v mnohých ligových zápasoch Blaugranas strelili dôležité góly v samotnom závere. V posledných 15 minútach Barcelona zaznamenala až 26 gólov a z tohto pohľadu je najlepším tímom v Španielsku.

Ďalšie víťazstvo na Bernabeu

Štadión patriaci Realu Madrid je pre Blaugranas aj naďalej synonymom víťazstva. Barcelona na Bernabeu vyhrala 4 zápasy v rade. V sezóne 2015/2016 sme slávili víťazstvo 4:0, o rok neskôr 3:2, v ročníku 2017/2018 3:0 a naposledy výhru 1:0 po góle Ivana Rakitiča.

Kľúčová schopnosť správnej reakcie

Barcelona v lige strelila najviac gólov (90) a pred druhým Realom mala náskok až 17 gólov. Blaugranas sú zároveň tímom, ktorý počas zápasu viedol najviac minút (1396) a zároveň získali najviac bodov po tom, ako v zápase prehrávali (22). Táto štatistika potvrdzuje, že Barcelona bola schopná veľmi dobre reagovať na negatívny vývoj udalostí na trávniku.

Obľúbené 'obete' Barcelony v La Lige

Najviac gólov Barcelona strelila Sevilli a Huesce - každému tímu po 8. Ďalej nasleduje Real Madrid a Betis (7), Espanyol, Rayo Vallecano, Villarreal a Levante - po 6. Vaclik a Werner boli brankármi, ktorí v zápasoch s Barcelonou zo svojej siete ťahali najviac lôpt - obaja po 8.

Najvyšší bodový rozdiel medzi Barcelonou a Realom Madrid

Barcelona ukončila ligovú sezónu až s 19-bodovým náskokom pred Realom Madrid. Je to najvyšší rozdiel medzi odvekými rivalmi v histórii ligy. Okrem toho je Barcelona prvým tímom v ligovej histórii, ktorý vyhral v dvoch sezónach po sebe s viac ako 10-bodovým náskokom pred druhým tímom v poradí. V sezóne 2017/2018 išlo o 14-bodový náskok, o rok neskôr o 11-bodový náskok.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Mascherano

8
2019-05-22 15:52:16

Mimo Barcelony: Casillasova manželka dostala rakovinu po tom ako Iker prekonal infarkt.. Fakt smola čo si o tom myslíte?

BayernMunchen

19
2019-05-22 16:21:59

Najdolezitejsi moment la ligy - konkurencia v srackach. Ziskali sme najnizsi pocet bodov za poslednych 9 rokov a to aj napriek tomu ze v lige nebol poriadny super! Martino sa po 87 bodovej sezone pakoval doprdele a teraz tu oslavujeme tento akoze uspech. Niektori by sa mali zobudit lebo bez messiho budeme s tymito priemerakmi bojovat o 4 miesto v lige

Lukas

20
2019-05-22 16:56:13

viaceri ste si az privelmi zvykli na uspechy a peknu hru. na nieco nezvycajne. teraz sa to nezvycajne vracia naspat do normalu a hromzite. za cias gasparta po barcelone v nasich koncinach nikto ani nebrechol. az s pepom guardiolom prisla davova psychoza po uspechu. ale aj vtedy mudrci kritizovali pepove rozhodnutia. kritizovala sa dokonca sezona Vilanovu a kritizoval sa aj lucho. a bude sa kritizovat aj teraz, lebo sme opat nevyhrali treba. deti na strednej sa nemaju pred kamosmi s cim vytahovat, tak je zle. ocakavat ale, ze vyhrame treble - ktore sme vyhrali 2x v historii - kazdy rok, je smiesne priam hlupe. jednoducho treba prijat to, ze nas cyklus sa pomaly konci. starnu resp aj odisli hraci, vdaka ktorym sme mohli zazit to historicke obdobie. pride utlm a verte, ze pride aj sezona ako ma real teraz. mnohym sa to sice nepaci, ale budis. neurobime s tym nic. ani barcelona. hocikto by tam bol na mieste bartomeua ci valverdeho. aha ako dopadol real a ako dopadne atm po tejto sezone. kedysi sme sa tesili z postupu do ligy majstrov ako male deti, a terajsim detom je aj domace double malo...

harry525

14
2019-05-22 17:22:30

Sorry Lukas...Ale 2x po sebe vypadnut z LM takym sposobom, ze prvy zapas vyhrame o 3 goly a v odvete zabudneme hrat futbal, je fakt na INFARKT... Nehovor, ze ty si nebol nastvany...S ostatnym s tebou maximalne suhlasim...Temne roky, este len pridu, pokial skonci Messi... Ale v tomto sa musim zastat Bayerna...

Ak by sme vypadli sposobom, ktory je hodny FC Barcelona, po napinavej a vyrovnanej bitke dvoch futbalovych gigantov - ciže FUTBALOM, tak by som Barcelonu nekritizoval ani trosku...Pochvalil by som ich za bojovny vykon...
Ale toto je nieco ine...Vidis sam, ze zlozenie def. zalohy jednoducho Barxelone nevonia, Coutinovi to na kridle nejde...A stale a stale to Ernesto bude takto nastavovat...

Shearer

7
2019-05-22 17:32:27

Smekam klobuk pred tvojim komentarom.

Lukas

2
2019-05-22 17:58:16

prilis to prezivate. co ma povedat real na vypadnutie s Ajaxom? doma zahrali prd makovy. resp ligu 2x po sebe prehrali na celej ciare a ako hraju. otrasny futbal.

BayernMunchen

7
2019-05-22 18:06:27

Chces porovnavat utok Vazquez, Bezmena, Vinicius s Messim Suarezom a Coutinhom? Real urobil chybu ze naivne veril priemerakom ktori s pomocou rozhodcov vyhrali LM a tak aj dopadli. Valverde ma k dispozicii najdrahsi kader na svete.

Lukas

1
2019-05-22 18:10:59

samozrejme, ved na suareza kazdy nadava, ze je to stary kok**, coutinho je takisto kok** a cim skor ho predat. a skusi si prebehnut diskusie trebars na tomto webe, co pisali ludia na adresu messiho po niektorych prehrach :)

BayernMunchen

-1
2019-05-22 18:15:31

Ano suarez je stare drevo, coutinho je pomaly, ale vzdy lepsie ako bezmena, bale a vazquez. Ja tu dlho kritizujem suareza anle nikdy som nepovedal aby ho vymenili za holoska alebo podobny strateny pripad, ale za svetoveho utocnika

mexes

3
2019-05-22 18:38:46

na Anfielde sme prehrali ako cely tim, rovnako Messi ako aj Alba. viem, ze u Messiho je to trochu pritiahnute za vlasy, ale ved aj on zahodil v 1.polcase cistu sancu, takze veta plati. problem nebol ten, ze by mal L. lepsie ci mladsie muzstvo, ale v tom, ako sa na ten zapas pripravili a ako k nemu pristupili oni a ako k nemu pristupila Barca. rovnako pre rokom: ASR nie je v ziadnom pripade lepsie muzstvo ako FCB, napriek tomu nas na ihrisku rozniesli a to preto, ze hrali daleko za hranicou svojich schopnosti, kym my hlboko pod nimi. v Rime aj na Anfielde to muzstvo vyzeralo ako stado vyplasenych oviec, ktore okolo seba vidi svorku vlkov s vycerenymi zubami a nebol NIKTO, kto by to muzstvo zobudil a zdvihol. nespravil to trener, ani nikto z lidrov timu. to co, z L. vytiahol v ten den Klopp, z nasich nikto. to, co FCB podla mna zufalo potrebuje, je podla mna prave ten clovek, ktory v takychto momentoch v polcase rozkope dvere, rozmlati stol v strede satne a spravi vsetko pre to, aby sa muzstvo prebralo a nechalo na travniku dusu, aby k takejto potupe uz nikdy nedoslo. lidra ako bol Puyol, alebo Roy Keane v Manu, T.Adams alebo Vieira v Arsenali, Gerrard v Lpooli, Buffon s Chiellinim v Juve, Totti a De Rossi v ASR, atd. nemozme vytykat Messimu, Piquemu, Busquetsovi, ci Valverdemu, ze takymi nie su, takych najst je coraz tazsie a mozno sa takym stane De Ligt u nas.

BayernMunchen

-8
2019-05-22 18:45:00

Povies mi aku cistu sancu mal Messi na anfield?

Niekto kto rozkope dvere ti nepomoze ked polka muzstva taha nohy za sebou. Puyol ani Keane nemozu vystriedat priemerakov, to moze iba trener ktory ich u nas chrani ako nedotknutelnych

mexes

2
2019-05-22 18:46:42

priznavam: s trollmi je naozaj diskutovat zbytocne, je to strata casu.

BayernMunchen

-4
2019-05-22 18:52:01

Cakam na tu sancu Messiho na anfielde. To som velmi zvedavy co napises, lebo teraz sa ukaze kto z nas je slepy idiot

mexes

1
2019-05-22 19:08:03

ta sanca: cas 3:23 na videu https://www.youtube.com/...

BayernMunchen

-4
2019-05-22 19:14:38

Respek ze si nezdrhol. Pod tymto komentom ti pripojim link kde je vidno ze alba bol v 3 metrovom ofsajde. Aj cakir to videl a ukazoval vyhodu takze messi nemal v zapase ziadnu vylozenu sancu. Niekto to tu pisal asi 10 krat ale asi si to zabudol ako vsetci miestni fans s ruzovymi okuliarmi a kratkou pamatou. Takze uz vidim ako sledujes zapast a ako im rozumies. Potom je jasne ze si myslis ze sme mali vela sanci ked ani nevies ktora by platila

BayernMunchen

-4
2019-05-22 19:14:52

https://imgur.com/...

BayernMunchen

-3
2019-05-22 19:15:44

Hraci live su krasne zoradeni na ciare travnika takze ofsajd je uplne zrejmy

BayernMunchen

8
2019-05-22 17:52:04

SUhlasim s tym ze bolo aj horsie.
ALE:
1. Stale mame v time najlepsieho hraca historie a
2. minuli sme na prestupy stovky milionov eur.

S touto sezonou by som bol spokojny, ak by sme sa snazili hrat futbal a nie tu predposratu hadzanu, ktoru zaviedol valverde. Mame hracov ktori by dokazali urobit peklo superovym obrancom, ale nikomu sa nechce behat ani bojovat. S takymto nasadenim by ani guardiola nevyhral nic. Za jeho cias sme nemali o nic lepsi tim ako teraz, ale vtedajsi hraci nechali na ihrisku dusu a bol vidno progres. V tej dobe Busquets nestratil loptu, teraz ich strati 10 za zapas. S takymto pristupom k treningom aj k zapasom by sme mohli reinkarnovat aj Pepov dream team a nevyhrali by nic.

Ryba smrdi od hlavy, treba sa zbavit nosatej kotvy co nas stahuje ku dnu a dat na lavicku progresivneho moderneho trenera. Nebude mi vadit ze nevyhrame LM po bojovnom vykone, ale ide ma rozdrapit po tej sracke co tie prestarnute primadony vyvadzali na anfield.

BayernMunchen

7
2019-05-22 17:57:19

A este dve veci na zaver.
1. Ake double? Udialo sa nieco co som nepostrehol, alebo si nostradamus? Ak bude mat Leo horsi den tak nas valencia prevalcuje.

2. tvoj komentar znie ako keby aj titul ktory by sme teoreticky vyhrali kontumacne nas mal tesit. Ano vyhrali sme ligu ale od najdrahsieho kadra na svete cakam naozaj viac ako prehry s poslednym a tragicke vykony ked nie je na ihrisku Messi. Dobry trener aj z priemerneho hraca dostane maximum, Valverde zo svetovych hracov urobil priemerakov

Lukas

4
2019-05-22 18:08:19

kde som napisal, ze sme tento rok vyhrali double. <br>
a po druhe, rad sa ta spytam na tvoje trenerske alebo hracske uspechy resp znalosti z oblasti futbalu, ci mas nieco nastudovane, nejake skolena, kurzy, certifikaty. tvoje komentare si vsimam, si mudry jak radio - tak ponukni riesenie. 99,99% fanusikov tohto webu vie o vrcholovom futbale uplne nic, len sa hraju na mudrcov. chodieva sem zopar (rozumej 2-3ja), o ktorych viem, ze su uspesni futbalisti a z takych ako ty si robia dobry den. ja viem o futbale takisto velky prd, aj ked sa snazim doplnit si kurzmi pohlad trebars na taktiku nasej barcelony, ale to je ver mi, ze ina kava. <br>
<br>
rad sa ta teda opytam ako by si riesil sucasnu situaciu v tíme FCB. co by si valverdemu poradil, pretoze nosaty tu este jednu sezonu navzory kritikom na force, bude :)

BayernMunchen

-4
2019-05-22 18:09:19

citujem ta asi o 5 prispevkov vyssie: "a terajsim detom je aj domace double malo..."

mexes

6
2019-05-22 18:13:09

z tejto vety podla teba vyplyva, ze double uz mame?? vyplyva z nej, ze aj keby sme ho mali, tak vase hejtovanie neskonci. myli sa????

Lukas

5
2019-05-22 18:13:38

nauc sa citat s porozumenim. nikde som nenapisal, ze tohtorocne double. double sme vyhrali minuly rok, mnohi pindali, lebo iba double. tento rok sme krok od double, a sezona je aj tak na figu. a aj keby sme vyhrali double aj tento rok, vzdy to bude poniektorym malo. ale vzhladom na dobu sa vam ani necudujem

BayernMunchen

0
2019-05-22 18:18:14

Ked by si mal na dosah milion a stacilo by ti urobit 2 kroky, uspokojil by si sa s 10 eurami ktore mas rovno pod nosom? Asi nie. Finale LM bolo pre takyto tim s naskokom 3:0 povinnost, ale bohuzial mame na lavicke idiota

BayernMunchen

0
2019-05-22 18:13:44

kurvy mam nastudovane celkom podrobne :D :D :D

A teraz vazne. Nie som ziadny trener ani profesionalny futbalista. Btw. byt uspesny futbalista nie je zarukou trenerskeho uspechu - vid maradona ale to by si mohol vediet.
A co poradit valverdemu? Nech sa zachova ako chlap a pakuje sa doprdele. Tak ako z Plackovej neurobime raktoveho inziniera, tak z valverdeho neurobime dobreho trenera. Neviem co ma v hlave popletene, ale to ze je idiot dokazal zopakovanim zostavy na anfielde aj napriek tomu ze v prvom zapase horela ako fakla

Lukas

5
2019-05-22 18:24:15

samozrejme, ale futbalisti, ktori posobili v niektorych v TOP5 ligach maju daleko rozsiahlejsi prehlad o fungovani vo futbale ako my v diskusiach. o plackovej nebudem diskutovat - je znama, pretoze v dnesnej dobe zije privela hlupych ludi s pristupom na net. Valverde je vsak ina kava. to ze zopakoval zostavu v dvojzapase s Liv nie je klucom k vysokej prehre. viedlo k tomu mnoho faktorov inych. buchli hraci. proste opat sa stalo, ze prisiel den blbec. alba prihral na dva goly. nasi totalne zaspali pri stvrtom gole. nasi nevedeli premenit ani jednu sancu. jednoducho v jednom zapase sa stalo viacero veci, ktore sa v barcelone nestavaju takmer vobec. tu hra dolezitu ulohu aj psychika. novinari aj fans o rime vyryvaju tak velmi dookola, az vsetci mali kdesi v hlave zaryte. nie vsetko je cierne a biele. valverde tu zostane, treba chalanom drzat palce. nie dufat v prehru v CdR nech vypadne. je to hlupost. velmi dobre si spominam na Luisa Enriqueho a zapas na Anoeta, ktory prehral. odisiel zubizarreta, v mediach sa objavili spravy, ze lucho nasral messiho a cules na force salali, len aby luis enrique 'odisiel ako chlap'. nakoniec vyhral treble a bol za hrdinu. detto bartomeu - v januari nemal vo volbach sancu, nakoniec vyhral vdaka treble..

BayernMunchen

-4
2019-05-22 18:31:09

Ak si myslis ze sa buducu sezonu nieco zmeni tak ti zelam vela stastia. Valverde je jeden priposraty idiot ktory nema na to. Ak to nevidis, tvoja smola. Ja uz nebude s nadejou sledovat zapasy, lebo tym ze nosaty saso ostava vo mne nadej zhasla.
A na anfield sme prehrali len vdaka zostave a priposratej taktike. Ta zostava nefungovala doma tak ako mohla fungovat na jednom z najtazsich ihrisk na svete? A pozri si goly este raz. Oba padli po zlych spatnych prihravkach co je vysledok valverdeho priposratej hry. Ak by sme hrali smerom dopredu, lebo aj Alba aj Rakitic mali ciste lopty, tak sa nic nestane, ale ta valverdeho hra na istotu stoperom nam opat priniesla skazu. A to ze rakitic, busq, cou a suarez ledva behali ani nehovorim

BayernMunchen

-11
2019-05-22 18:38:24

A ja chalanom teda drzat palce nebudem. Pokial su nedotknutelni rakitic, busquets a surez, cou v zaklade a roberto na pravej obrane, budem im zelat nech prehraju aj gate. Ani jeden z nich na to nema a niektori sa uz ani nesnazia.
Alebo treba fandit aj keby za barcelonu hrali 11 Douglasovia?

FCBarcelona2018

10
2019-05-22 16:24:27

Tak toto už je naozaj veľa. To čo prežíva v poslednom období Casillasova rodina je neskutočné. Prečo ten hore sa zameral na ich rodinu? Pritom Iker patril k najférovejším hráčom. Držím im všetky prsty aby to všetko ťažké prekonali.

Lukas

6
2019-05-22 18:49:30

RE: BayernMunchen

sice, moja chyba, diskutujem s clovekom, ktory nie je cule. kazdopadne mi nejde do hlavy ako mozes tak urputilo kritizovat nieco, comu ani nerozumies. priznal si to vyssie. kazdopadne marna snaha. dik za pokec, idem sa venovat polovicke ;)

BayernMunchen

-4
2019-05-22 18:55:02

Lukas, ukazalo sa ze moje slova od zaciatku tejto sezony su pravdive a ze ako jeden z mala rozumiem co je v barcelone zle. Pytal si sa ma ci som trener alebo profi futbalista, ja som ti odpovedal ze nie, ale to neznamena ze nerozumiem a nevidim co je v barcelone zle. Takze laskavo citaj s porozumenim, tak ako si to ziadal odo mna.

BayernMunchen

-6
2019-05-22 18:57:00

A ked uz si taky mudry ake je tvoje riesenie? Lebo "drzme chalanom palce" ma asi taky vyznam ako ze hodis 10 centov do studne a budes si zelat ze zacnu hrat dobre

Lukas

3
2019-05-23 17:03:44

riesenie nemam, pretoze aj ked mam nieco zastudovane o futbalovej taktike, netusim ako barcelona funguje na treningoch, ake su vazby medzi hracmi, kolko druhov mechanizmov maju zauzivanych. tieto veci musi riesit sportove vedenie s trenerskym timom.

Cingi

4
2019-05-22 20:12:02

chlapče... po tvojej vete " jeden z mála rozumiem, čo je v Barcelone zle" ma chytil záchvat smiechu! :D ved ty iné nerobíš len kritizuješ. od teba žiadna pozitívna veta nevyšla... ty musíš byť v živote veľmi nešťastný... podľa teba je všetko zlé... veď ty si v podstate rád, keď Barca prehrá, lebo sa tu môžeš vytesovat svojimi negatívnymi komentmi typu "ja som vám vravel".... hrdina

BayernMunchen

-5
2019-05-22 21:04:54

Nie nie je vsetko zle. Dobri su MATS, Alba, Lenglet, semedo, arthur, Messi, Vidal. To su hraci ktori by mali mat miesto v barce iste. O oatatnych treba porozmyslat. Odist musi okamzite saso z lavicky a jeden z dvojice slomakov busq/rak. A ak nechapes ze si zelam zmeny lebo chcem aby sme vyhravali tak si imbecil. Ak by som bol rad ze barca prehrava tak by som tu valverdeho vynasal do nebies, tak ako to robia treneri supera, lebo vedia ze ak je na lavicke valverde tak vedia mesiace dopredu nasu taktiku aj zostavu. Chapes hlupacik?

BayernMunchen

-6
2019-05-22 21:08:43

A ano som velmi nestastny. Boli casy ked som sa na zapasy barcelony tesil. Na krasne akcie, vela golov, vitazstva. Teraz sa ledva pred telkou nedogrcam z toho valverdeho hnusu a z nasich zapasov mam vacsinou pokazeny cely vikend. Takze pokial valverde ostava, nebudem si kazit naladu pozeranin tych sraciek

MimoObraz

5
2019-05-22 21:44:15

Fandím pozitívnemu mysleniu! Ja Barce fandím,fandil som vždy a fandiť budem v dobrom aj zlom! Tuto sezóny mi Messi a spol urobili množstvo pozitívnych večerov a radosti!!! Asi tri dni som bol chorý a na dne po prehre v odvete(liv).ale nebudem kydať a mudrovať čo kto má,resp.mal urobiť inak! Vy všetci ste tréneri a poznáte riešenia,no ste iba banda zakomplexovaných hejterov! Vážim si ľudí ktorí fandia a myslia pozitívne! Čitam od niektorých,že budú fandiť Valencii,aby....”vraj sa vyrieši situácia a vedenie niečo pochopí”??!! Je mi z vás do placu! Dakujem,skutočným fanúšikom”cule”,že veria a tešia sa aj zo sezóny,kt.,nevyšla podľa predstav!(sorry už titul je pre mna megaaaa!)Barca v dobrom aj zlom!!!

BayernMunchen

-5
2019-05-22 22:13:22

Takze keby hralo za barcu 11 douglasov fandil by si im?

MimoObraz

1
2019-05-22 21:47:37

:-))))Sorry za chyby(ten telefon si gramatiku niekedy pise sam;-) Barca

freterad

-2
2019-05-24 08:23:42

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.