Jeden z kapitánov FC Barcelona Gerard Piqué spoločne so svojím spoluhráčom Lionelom Messim a manažérom Ernestom Valverdem absolvoval tlačovú konferenciu. Témou číslo jeden bolo, prirodzene, nadchádzajúce finálové stretnutie Španielskeho kráľovského pohára, v ktorom sa na štadióne Benito Villamarín stretnú blaugranas s hráčmi Valencie. 

Valencia

"Do sezóny vstúpili tak trochu zvláštne, nedokázali predvádzať pravidelné výkony, uhrávali veľa remíz. V druhej polovici ročníka už však boli fantastickí, poriadne pridali do plynu, aby sa napokon prebojovali až do Ligy majstrov. V posledných dvoch súbojoch sme proti nim nedokázali triumfovať ani raz. Musíme sa od prvej minúty usilovať o úvodný gól."

Anfield

"S odstupom istého času už môžem prehlásiť, že Anfield bol jednou z najhorších skúseností, ktorú som počas svojej profesionálnej kariéry zažil. Musíme sa prezentovať štýlom hry typickým pre Barcu. Niekedy to je jednoduchšie, inokedy zase náročnejšie, no o to, ako to chceme my, vôbec nejde. Tvoriť bude i náš súper, ale naším cieľom je hrať vždy ako Barca, pretože tak sme sa to naučili v La Masíi. Sú chvíle, keď nie je možné držať loptu, presne, ako sa to stalo na Anfielde, čo bolo jednou z hlavných príčin našej porážky."

Omladenie kádra

"Je úplne zrejmé, že roky pomaly plynú a mnohí z nás už máme svoj vek. Príde okamih, keď budeme musieť kúpiť mladých hráčov, zatiaľ čo my skončíme. Viac ako na úsilie omladiť tím sa však musíme koncentrovať na to, aby sme hľadali talentovaných futbalistov, aby sme vyhrávali tituly. De Jong už dokázal, že je dostatočne kvalitný na to, aby pôsobil medzi najlepšími a môže nám mimoriadne pomôcť."

Ukončenie reprezentačnej kariéry

"Bolo to výborné rozhodnutie, pretože som mohol bezvýhradne pomáhať tímu a mal som viac času na odpočinok. Dalo mi to priestor na to, aby som svojou troškou prispel k zisku titulov."

Double

"Bola by to dobrá sezóna, na jej začiatku by som bral takýto scenár všetkými desiatimi. Môžeme zakončiť ročník pozitívnym spôsobom, hoci prehra s Liverpoolom bola nesmierne bolestivá. Double je špeciálne vždy, v histórii sme ich získali veľmi málo a musíme si ich vážiť."

Zdroj: marca
Foto: marca

ladisf

30
2019-05-25 08:52:03

No nemyslím si, že by Vás v La Masii učili hrát na tři defenzivní záložníky a defenzivní fotbal s bráněním výsledku z prvního zápasu. A druhá věc je, že ten čas, kdy je potřeba koupit mladé hrače je teď a už včera bylo pozdě. Starší hráči jdou kondičně a výkonostně dolu a to je prostě fakt. Mladé pušky jsou třeba už teď dokonce jich už nekolik máme Puig, Alena, Arthur a teď přijde ještě de Jong. Ale je potřeba je zapracovávát do týmu, né že 90% sezoný proseděj na tribuně. Promě Xavi a Iniesta jsou legendy a velikáni, jelikož uměli odejit na vrcholu, když cítili, že je místo nich potřeba mladší hráče. A přitom nejsmutnější je, že i v tomhle jejich věku by teď v té záloze udělali víc jak Ernestovo oblíbene trio rakitic-busquets-vidal (kde jediný Vidal si ten základ výkonama opravdu zaslouží)

BayernMunchen

2
2019-05-25 10:34:37

Pozor! My nehrame defenzivny futbal. Defenzivny futbal hra atletico ktore nedostava goly. My smec len za poslednych par zapasov dostali 4 od villarealu a live, 2 od eibaru atd. To co hrame my sa da nazvat HOVNO

Kingmarek92

4
2019-05-25 13:04:47

Napsal jsi to uplne presne , je to hodne o hracich a jejich inteligenci a soudnosti. Rakitic suarez roberto nemaji lidsky to co meli xavi a andres . A messi nikdy nepujde proti svym kamaradum...je to na nich , to neni jeho role odpstrelovat hrace , kteri uz nestaci......od zoho je tam trener , no a to vime jak to funguje.....takze presne co jsi napsal....a vymluvy ze lamasia neprodukuje? No tak ji teda zavrete , ale je to nesmysl........uz jen ten pristup ze roberto bude hrat porad kdekoliv a jeste ma pasku.........jen abychom ho udrzeli a lidi nervali protpze je z lamasie......cely je to postaveny na hlavu.......proste tihle lide uz barcu delat nemaji......mladi kdyz nastoupi tak by meli mit vedle sebe borce ktery jim chce pomoct a ne celej mansaft beckaru , kde vlastne jedinej o koho se muzou oprit je vidal.......pak se pochopitelne psychicky poserou a jsou spatni , takhle se delal fotbal u nas.......s barcou to nema nic spolecneho.......

michal11

-1
2019-05-25 14:54:19

V tom u Messi-ho vidím obrovskú slabinu. Je kapitán a ma povedať tak ako to je. Keď sa nehralo to čo sa malo tak Puyol, Xavi a aj Iniesta povedali svoje, kamarat nie kamarat na ihrisku sú spoluhráči a nie kamaráti. Musí byť proste rázny a ak to nechápu tak niesu profesionáli, proste je to tak. Ako v biznise tak aj v športe kamarat nie kamarat treba poznať medze a povinnosti.

mikimi122

4
2019-05-25 09:40:58

Ten okamih práve nastal. Taký Busquets už svojimi výkonmi ako keby kričí: ,,Nahraďte ma!´´. Fakt sa bojím, že keď tu ostane Valverde, tak nenechá de Jonga hrať častejšie ako Busiho. V pohode by som sa aj uzmieril, keby na defenzívnom poste hral Rakitič a vpredu Arthur/Vidal a de Jong. Ďalší na poradí sú určite Suarez, Rakitič, Pique. Dosť ma trápi hlavne otázka de Ligt-Umtiti. Ak príde jeden, tak ďalší musí ísť z kola von, lebo mať toľko stopérov by bolo asi iba kontraproduktívne. Veľmi si prajem, aby sme po odchode Piqueho mali v obrane de Ligta, Lengleta, Umtitiho a Todiba.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.