Jeden z hlavných protagonistov včerajšieho kvalifikačného stretnutia na nadchádzajúci Európsky šampionát 2020 medzi Andorrou a Francúzskom Antoine Griezmann po jeho skončení predstúpil pred novinárov. Hviezdny špílmacher Atlética Madrid hovoril o svojej budúcnosti. 

Vo včerajšom kvalifikačnom súboji na EURO 2020 nedopustili úradujúci svetoví šampióni z Francúzska žiadne ďalšie prekvapenie. Po tom, čo v sobotu šokujúco podľahli domácemu výberu Turecka, zverenci Didiera Deschampsa predviedli na pôde Andorry mimoriadne kvalitný a zodpovedný výkon, triumfujúc pomerom 0-4. 

I napriek tomu, že patril medzi najlepších hráčov na trávniku, novinárov v mixzóne pri rozhovore s Antoinom Griezmannom zaujímala prakticky výlučne jeho budúcnosť. "Ja som už netrpezlivý taktiež, ale musím vás ešte poprosiť o trochu strpenia. Verím tomu, že rozhodujúci deň nastane čo najskôr. Rozumiem, že ľudia už chcú vedieť, kam pôjdem, ale vyzývam vás k troche trpezlivosti," komentoval útočník. 

"Opakujem, že som si obety, ktorú budem musieť v nasledujúcom ročníku urobiť, dobre vedomý. Rovnako tak platí, že už viem, kde budem hrať v nasledujúcej sezóne," dodal. 

Súboj medzi Andorrou a Francúzskom priniesol jednoznačnú dominanciu hostí, pričom Les Bleus dokázali otvoriť skóre už po štrnástich minútach zásluhou Kyliana Mbappého. Na presný zásah hviezdy parížskeho Saint-Germain nadviazali strelecky Ben Yedder, Thauvin a po zmene strán i Zouma, no okrem štyroch gólov sme videli viac ako dvadsať striel a mnoho pohľadných akcií hodných majstrov sveta. Griezmann neskóroval ani na svojom konte nemal asistenciu, avšak novinári ho po stretnutí vyhlásili za jedného z mužov celého zápasu. 

Fanúšikov blaugranas istotne poteší fakt, že proti aucajdrovi skupiny H zaznamenal reprezentačný debut barcelonský stredný obranca Clément Lenglet. Po tom, čo strávil meranie síl s Tureckom iba na lavičke náhradníkov, dostal dvadsaťtriročný zadák prednosť pred svojím klubovým spoluhráčom Samuelom Umtitim a chopil sa jej vynikajúco. Lenglet odohral plných deväťdesiat minút a prezentoval sa vskutku istým výkonom, aby dominoval najmä vo vzdušných priestoroch.

Na Francúzsko teraz čakajú v septembri zápasy s Albánskom a ďalší súboj s Andorrou, pričom do konca roka ich preveria aj tímy Islandu, Turecka a Moldavska. 

Zdroj: md
Foto: md

marke7

20
2019-06-12 09:40:56

Pokud už delší dobu ví, kde bude v příští sezóně hrát, tak to opravdu smrdí, že jde k nám. Pořád doufám, že nám ho vyfouklo PSG.

RastoD

11
2019-06-12 09:41:41

:) dávam plusový bod za prvé mne známe použitie slova aucajder. ale k článku: tá jeho zmienka o obete je zaujímavá.

jarolamo

1
2019-06-12 12:13:14

....aucajder - to si zabil....aj keď je to z recesie trebárs...

RastoD

2
2019-06-12 12:31:14

to nie ja, veď je to použité v článku :)

Slavomir

21
2019-06-12 09:59:33

Urcite ide ku nam. A tou obetou myslel,ze bude hrat na druhej strane,kedze nemoze zaujat Messiho poziciu z pravej strany...a caka preto aj on,lebo nase vedenie oznami posily az od 1 jula a dostal rozkaz aby to skor nevyzradil...na 10000% je to tak

LaBrie

6
2019-06-12 10:14:21

To je napinave, ako male trenky.... :( co vsetko budeme musiet este citat do konca prestupoveho obdobia...

Marian

7
2019-06-12 11:34:03

Ak ide k nám, tak tou obetou myslí nižší plat, ktorý dostane v porovnaní s tým, aký má teraz v Atleticu.

Slavomir

2
2019-06-12 11:56:15

Alebo plat,aj to je jedna z moznosti...

Markk

5
2019-06-12 16:47:24

Aj keby prišiel k nám, nezatracoval by som ho tak skoro. Griezmann je ofenzívne ladený hráč, na čo často doplácal v Madride, ktoré je mužstvo založené na defenzíve. U nás by mohol naplno prejaviť svoj útočný potenciál. Je skúsený a svoje kvality preukázal už mnohokrát. Možno je to v konečnom dôsledku mačka vo vreci, no aj tak by som sa potešil jeho prípadnému presunu na Camp Nou.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.