Antoine Griezmann sa oficiálne pripojí ku katalánskemu klubu, čo znamená, že v ofenzíve má Ernesto Valverde priveľa hráčov. Niekto bude musieť klub počas letného prestupového obdobia opustiť.

Vieme teda, že Katalánci do nasledujúcej sezóny káder posilnili zatiaľ o dvojicu mien - Frenkie de Jong a Antoine Griezmann. Známe je aj to, že niekoľko hráčov z mužstva určite odíde ako napríklad Kevin-Prince Boateng, Jeison Murillo či Thomas Vermaelen. Odísť chcú aj Denis Suarez či Jasper Cillessen. K nim sa však musí pripojiť aj niekto z ofenzívy. Katalánsky denník Sport skúma, kto by to mohol byť.

Leo a 5 ďalších

S príchodom Griezmanna má Barcelona v útoku Lea Messiho a 5 ďalších hráčov. Aj napriek tomu, že Argentínčan už čoskoro oslávi 32 rokov, Barcelona nový projekt stále vybuduje okolo neho. Je to predsa najlepší hráč sveta. Určite Barcelonu neopustí aj Luis Suarez, druhý najlepší strelec uplynulej sezóny v La Lige a s Messim ho na trávniku spája skvelá chémia. Podstatné je, aby Barcelona počas leta vymyslela k El Pistolerovi alternatívu.

Coutinhovi a Dembélému sa nedarilo

Ďalší hráči v útoku sú zároveň najdrahšie posily klubovej histórie - Ousmane Dembélé a Philippe Coutinho. Kým v prípade prvého menovaného mali na výsledný dojem z uplynulej sezóny vplyv zranenia, Coutinhovi problémy spôsobil presun zo zálohy do útoku. Dembélé v každom prípade ak je zdravotne v poriadku, ponúka na trávniku niečo, čo ostatní nedokážu. Existuje nádej, že Dembélé postupne dozrie a bude sa sústrediť na rozvíjanie svojho futbalového talentu, ktorý jednoducho má. V prípade Coutinha je to horšie, pretože počas uplynulého ročníka stratil zápal do hry, aký ho zdobil zo začiatku po jeho príchode. A jeho gesto voči fanúšikom mu tiež veľmi nepomohlo.

A potom tu máme aj Malcoma...

Coutinho svojim reprezentantom povedal, aby mu pohľadali nový klub, čo pre Barcelonu nepredstavuje problém. Katalánci sú si v každom prípade vedomí toho, že určite z predaja nevyťažia toľko, koľko do transferu vrazili. Pomôcť však môžu dobré výkony na Copa America.

Zároveň nesmieme zabudnúť na Malcoma, ktorý nehráva veľa, ale na trávniku svoju šancu využije vždy. Bez tak sa nachádza na prestupovom zozname. Barcelona o talente hráča vie, ale Malcom stále nie je pripravený, aby hrával v základnej zostave prvého tímu. V prípade dobrej ponuky ho Blaugranas môžu predať za sumu na úrovni 40 miliónov eur.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Pader

28
2019-06-13 15:27:00

skôr záloha je preplnená

mikimi122

12
2019-06-13 16:08:45

Veď to by aj mala, keďže najčastejšie by sa malo rotovať v zálohe. V zálohe máme 6 hráčov na 3 pozície, čo by nebolo zlé pokiaľ by Ernesto vedel niekedy aj zarotovať.

Sabinho

1
2019-06-13 19:13:10

Len tak na oko : Aleña, Vidal, Busquets, Rakitić, Roberto ( na polovicu ), De Jong, Arthur poprípade Puig a ešte aj Coutinho ( tiež tak na polovicu ) ... neviem no ale z Barcelony by malo odísť aspoň 7-8 hráčov ( myslené celkovo nielen záloha ) lebo inak neviem a to ešte nerátam Rafinhu, Denisa a Gomésa :D :D :D vedenie super práca ...

Suarez_FCB_9

29
2019-06-13 15:59:50

Malcoma predat alebo poslat na hostovanie na rok dva a Coutinha presunut do zalohy, ak sa mu teda uraci aj behat pocas zapasu a vybojovat njake lopty, ak nie tak sa ho asi treba zbavit a za tie peniaze kupit nejakeho ineho ofenzivneho zaloznika.

Mascherano

30
2019-06-13 16:37:40

Valverde musí odísť

kluc

5
2019-06-13 16:53:38

Je pekné že kupujeme ale keď nebudeme predávať (hráčov zo zakladu) tak nasledujúca sezóna bude rovnaká ako tá predchádzajúca. Akurát čo hráči ako Arthur, Alena budú mať konkurenciu na lavicke v podobe de Jonga. To isté Coutinho, Dembele, Griezmann

TheLucas

-4
2019-06-13 21:08:05

Dembele!!!!!

VistaBarca

9
2019-06-13 21:21:18

Vidim DVE mozmosti....Prvá: musia rozsirit lavicku. Druhá: ak ju nerozsíria, niektorí hráči budú musiet celé zápasy stáť.

GabrielSVK

3
2019-06-13 22:17:36

Mne sa proste nepáčil hra Rakitiča, Busquetsa, Coutinha a Roberto bol na tom tiež slabšie. A samozrejme Suaréz v útoku katastrofa.
Ja by som takého Rakitiča a Coutinha dal na prestupový trh. Proste tu majú hovoriť výkony a nie mená. A žiaľ výkony niektorých hráčov boli veľmi slabé. A Coutinho mal veľmi veľa možností a hral slabo.

sylarko

1
2019-06-14 09:04:23

hral slabo, lebo cely cas hra mimo svojej pozicie

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.