Prezident LaLiga Javier Tebas a zástupcovia Espanyolu, Valencie, Barcelony aj zástupca riaditeľa Mundo Deportivo včera hovorili o novom formáte Ligy majstrov, ktorý by platil od roku 2024. Barcelona je jediným klubom spomedzi menovaných, ktorá túto reformu podporuje. Ako Javier Tebas, tak aj zvyšné kluby sú rozhodne proti týmto zmenám.

Proti novému formátu Ligy Majstrov najostrejšie vystúpil prezident La Ligy Javier Tebas, ktorý je názoru, že by ohrozil existenciu národných súťaží a zisky by priniesol jedine bohatým klubom: "Účasť La Ligy na španielskom HDP by sa prepadla o polovicu, prišli by sme o 55 000 pracovných miest, museli by sme znížiť platový strop v kluboch, ktoré k tejto súťaži nemajú prístup a ich príjmy by spadli o 70%. Musíme mať na pamäti aj audiovizuálne práva. Je to navyše len krátkodobý efekt, z dlhodobého hľadiska to La Ligu zabije," vyhlásil prezident La Ligy.

Generálny riaditeľ Espanyolu Roger Gausch s názorom Tebasa nesúhlasil úplne - uznal, že nový formát nie je možné zaviesť bez súhlasu všetkých klubov a bez predchádzajúcej znalosti zástupcov z iných krajín. Vyzval k dialógu a porozumeniu zástupcov z iných krajov. Takisto poprosil Barcelonu, aby sa zamerala aj na iné kluby a nie len na svoje záujmy.

Za Valenciu bol na stretnutí prítomný generálny riaditeľ Mateu Alemany. Ten uviedol, že počas zhromaždenia Európskej asociácie klubov sa na tému nového formátu Ligy Majstrov objavilo množstvo negatív: "Ako jeden z klubov, ktoré majú potenciál, aby sa v novej Lige Majstrov ocitli, sme proti zavedeniu nového formátu. Tento projekt zlyhá a záujem oň opadne." Alemany zároveň zdôraznil, že nový formát nie je zaujímavý: "Ak vezmeme 32 klubov, rozdelíme ich do skupín po 8, budeme sledovať množstvo zápasov nízkej kvality," uviedol.

Úplne iný pohľad na vec má však Albert Soler za Barcelonu: "Barcelona bráni silnú európsku a španielsku ligu. Na Malte sa objavil návrh reformy. Neexistuje žiaden konkrétny projekt, ktorý by bol zamietnutý, máme len otvorenú debatu," uviedol.

Problém sa však objavil v súvislosti s harmonogramom zápasov. Barcelona ubezpečila, že požiadala o to, aby sa zápasy La Ligy hrávali počas víkendov. Tebas v každom prípade tvrdí, že zápasy nového formátu Ligy Majstrov sa nezmestia do kalendára, pokiaľ by sa neodstránili reprezentačné prestávky či niektoré kolá La Ligy. Okrem toho uviedol, že pre fanúšikov Ligy Majstrov sú zaujímavé len zápasy, v ktorých hrá klub z ich domácej krajiny. Ako príklad uviedol nízku sledovanosť finále Ligy Majstrov medzi Liverpoolom a Tottenhamom.

zdroj: marca.com
foto: facebook

RastoD

13
2019-06-19 09:39:17

mne sa ten nový formát nezdá správny, spôsobí len väčší kvalitatívny odstup silných klubov od zvyšku a poškodí tak lokálne ligy, ktoré stratia na atraktivite.

harry525

10
2019-06-19 10:21:28

Tam rozhoduje nieco ine...Tak ako je stale a bude to tak aj nadalej - €€€€€

adriano

11
2019-06-19 10:24:01

Súčasne Vedenie Barcelony bude vždy za také veci s ktorých môžu vyrizovat čo najviac prachov.To je aj príklad tohoto že ako jediný sú za takuto reformu ligy majstrov.A to len svedčí že vedenie fcb je chamtive a nesprava sa v zmysle viac než klub.

2sjr

8
2019-06-19 10:30:25

Barcelona sa pekne vzďaľuje svojmu presvedčeniu byť viac ako klub. V takomto veľkoklube sú peniaze samozrejme veľmi dôležité ale ísť cez mŕtvoly iných klubov to je moc. Vôbec sa nato nepozerajú z dlhodobého hľadiska a neuvedomujú si že prachy sa budú sypať hlavne FIFe a mi sa môžeme akurát časom zostať.

BayernMunchen

5
2019-06-19 10:35:06

A hlavne ked odide Messi budeme vykonnostne na urovni valencie takze si tu novu LM ani nemusime zahrat. To bude platit najma vtedy ak na lavicke zostane valverde alebo jemu podobny idiot

rominho

1
2019-06-19 11:01:22

pokial chces byt konkurencie schopny, musis vzdy pozerat na prachy. sejkovia dlhodobo krivia trh, kupujes za drahe, hraci beru neskutocne prachy, takze ked sa vyskytne prilezitost, musis to vyuzit. tak napríklad postupuje real. barca sa hra na nieco ine, chceme lacnych a najlepsich hracov, spekulujeme, stale nahaname vsetky tituly, ale vsetko nam je pridrahe, la masiu nepouzivame a furt sa hrame na nieco, co niesme.

BayernMunchen

9
2019-06-19 11:10:50

Neviem o com hovoris. Dlhodobo nakupujeme drahsie ako ostatne kluby. Navyse uplne bez akehokolvek konceptu. Za 300 mega kupime 2 hracov na jednu poziciu, naproti tomu real kupi za 300 mega 4-5 hracov ktori budu pravdepodobne lepsi.

rominho

1
2019-06-19 14:21:38

tu sa jedna o dlhodobu filozofiu. realu nevyjde sezona, okamzite to riesia a dotiahnu postup. my chceme hraca, 2roky ho prehovarame a cakame, kym sa tak trochu nevykupi sam. napr. mascherano. fabregas k nam isiel 3 roky, coutinho2 a henry tiez tak nejako. potom sa predal neymar a rychlo sa lepila nahrada. avsak dembele nieje lave kridlo a takisto coutinho nie a naviac prisli po neyovi - o 50mega drahsi. problem je, ze to neriesime okamzite, cakame a cakame..

mikimi122

-2
2019-06-19 12:08:04

Ja som za tento formát. Bol by som rád ak by LM mala viac zápasov a takto by sa zdôraznila nad ostatné ligy. Pre mňa osobne sú národné ligy dlhé a niekedy aj nudné a v konečnom hľadisku sa ich hodnota pohybuje pod LM. Napríklad aj pri rozdávaní ocenení ako zlatá lopta sa berie viac do úvahy výhra LM ako výhra obyčajnej ligy, pritom la liga sa hrá dlhšie a na ňu treba viacej konzistentné výkony. Ja som za to, aby sa jednotlivé ligy skrátili a následne sa LM predĺžila.

BayernMunchen

3
2019-06-19 12:38:34

Nenechaj sa oklamat trapnym argumentov madridiotov ze zlata lopta sa dava za vyhru v LM. Je to len marketingova vyhovorka zaplatenych novinarskych svin ktore hlasovali v tejto ankete za hracov realu. Ked vyhral LM bayern nikto z jeho timu nevyhral. Rovnako to vidim aj teraz s Liverpoolom

mikimi122

5
2019-06-19 12:53:44

Podľa mňa sa to už stalo trendom a my to už nezmeníme. Už sa trochu bojím, že Messiho v tomto nepredbehne len Van Dijk, ale že tí sprostý novinári a tréneri dajú pred Messiho aj Ronalda za to, že vyhral tu Ligu národov.

jaklo_1

5
2019-06-19 13:42:43

Keď bude niečoho veľa stratí to na atraktivite. Tak to je so všetkým. LM má svoju atraktivitu aj vďaka tomu, že sa na ňu čaká, že tam nie je po k°k°t zápasov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.