I napriek tomu, že tohtoročná Copa América sa začala pre družstvo Lionela Scaloniho negatívnym spôsobom, albicelestes sa s turnajom rozlúčili, dávajúc nádej svojim fanúšikom. Pozrime sa spolu na desať optimistických vecí týkajúcich sa Lea Messiho, ktoré sú spojené s jeho novou Argentínou. 

1. Dobrý kapitán

Messi sa vo svojich vyjadreniach odviazal ako nikdy predtým. Zaujímajúc jednoznačné stanovisko po kontroverzných rozhodnutiach v zápasoch s Brazíliou a Čile, otvorene hovoril o korupcii a nadržiavaniu domácemu družstvu. Svojmu družstvu ukázal, že je lídrom a odmietol si prevziať svoju bronzovú medailu. 

2. Kvalitná hra aj bez závislosti od neho

Leo sa postupne ako celý jeho mančaft počas turnaja od zápasu k zápasu zlepšoval. I napriek tomu, že bol viditeľne kľúčovým hráčom Argentíny, jeho vplyv na tím nebol až taký výrazný, ako tomu zvyklo byť v minulosti. Pozitívom však je, že albicelestes zvládali zaznamenávať progres aj bez toho, aby boli plne závislí od neho. 

3. Skvelá chémia s Agüerom

Dobré vzťahy s útočníkom Manchestru City preukázal kapitán FC Barcelona aj na trávniku. Gól proti Čile bol toho jasným dôkazom, bol totiž plodom práve ich kombinácie. Mnohí začali túto dvojicu prirovnávať ku Maradonovi a Caniggiaovi, ktorí zaznamenali podobný presný zásah proti Nigérii v Spojených štátoch pred dvadsiatimi piatimi rokmi. 

4. S Paulom Dybalom to ide

O jeho spolupráci s Messim sa hovorilo vždy, no reálne sa to na ihrisku nepretavilo až do týchto okamihov nikdy. Príjemný záblesk sme videli v malom finále, kde dokázal zázračne Scaloni skĺbiť na trávniku prítomnosť obidvoch, ktorí preukázali, že sa vzájomne obdivujú a do budúcnosti by mohli vytvoriť úderný tandem.

5. Leandro Paredes, spriaznená duša

Paredes je mimoriadne dôležitým článkom argentínskej hry. Ukázal nám, že je nesmierne prínosný v strede zálohy, odkiaľ posielal úderné prihrávky medzi línie, kde sa, prirodzene, vyskytuje Messi s obrovskou obľubou. 

6. Postupná renovácia mančaftu 

Svojou dynamikou a rýchlosťou sa prezentoval na pravej strane zálohy Rodrigo De Paul. Hoci Giovani Lo Celso nezačal ideálne a o svoje miesto prišiel, v stretnutí s Čile nám dokázal svoje kvality a nezabúdajme ani na Lautara Martíneza, ktorý predstavuje zdatnú konkurenciu pre Sergia Agüera. 

7. Mladá skupina hráčov, ktorá potrebuje trpezlivosť

Ľudia z blízkeho Leovho okolia tvrdia, že on sám sa nikdy v prostredí argentínskeho národného tímu, ktorý je plný mladíkov, necítil tak dobre. Rodák z Rosaria má talentom zo svojho okolia plne dôverovať a je údajne presvedčený o potenciále súčasnej ekipy trénera Scaloniho.

8. Feeling s Lionelom Scalonim

Keď všetci odborníci predpokladali, že Argentína potrebuje ostrieľaného kormidelníka, albicelestes sa ujal mladý Lionel Scaloni bez žiadnych skúseností, s ktorým si však Messi fantasticky sadol a obaja si výborne porozumeli. Ich vzťah môže mať do nasledujúcich rokov kľúčový charakter. 

9. Nebál sa prehovoriť

Na rozdiel od predchádzajúcich rokov sa tentokrát stalo niečo nie príliš zvyčajné, Messi sa po každom jednom stretnutí objavil v mixzóne a poskytol novinárom svoje stanovisko ku danému súboju. Nebál sa tiež hovoriť na trávniku. 

10. Argentínska hymna 

Messi sa rozhodol v dueli o tretie miesto spievať argentínsku hymnu, čím sa mu zrejme definitívne podarilo umlčať neprajníkov hľadajúcich zámienku na jeho kritiku. Iste, Leo má ešte dlhú cestu, aby si získal všetkých Argentínčanov, ale povedzme, že je na dobrej ceste. 

Zdroj: md
Foto: md

okbor

0
2019-07-09 08:15:15

No neviem, či to pomôže keď mu hrozí toto: https://en.as.com/...

okbor

3
2019-07-09 08:16:54

Takže nič, link nefunguje, ale ide o toto: "Messi facing possible two year ban for CONMEBOL corruption comments". Je to na AS aj inde.

quentin

8
2019-07-09 08:42:14

Neverím, že páni z Conmebol budú mať gule na taký ban a už vôbec pre Lea. Aj im ide o groše a tie sú aj z marketingu a vysielacích práv. Asi je zbytočné pripomínať, že Leo už len svojou prítomnosťou vzbudzuje všeobecný záujem. Skôr čakám max stop na 2-3 oficiálne štarty.

Sudruh_Zincica

-9
2019-07-09 09:30:24

Preco by nemal dostat ban? Len preto, ze je Leo? Kazdy musi niest za svoje spravanie nasledky. Nemozes len tak vyblakovat do televizie, ze this is bullshit, corruption a pod. Ved nech predlozi dokazy a bude sa to riesit. Ze rozhodcovia piskali ho*no, to sme videli. Rozhodcovia tiez urcite dostanu ban, alebo mali by byt potrestani. Fandim Leovi, ale toto zrovna nebolo spravanie hodne kapitana narodneho muzstva a najlepsieho hraca historie.

RastoD

6
2019-07-09 09:44:17

tiež neverím, že mu dajú ban. je tam veľké podozrenie na ovplyvňovanie výsledkov zo strany brazílskej vlády a prezidenta, a to nebudú chcieť rozmazávať.

RW10

3
2019-07-09 11:55:55

Ide o to že je to Leo, je to hráč kto z časti ovplyvňuje aj účasť divákov na zápasoch... Nehovorím že by nemal dostať trest... Ale myslím že 2 roky je príliš...

BayernMunchen

4
2019-07-09 14:04:04

Drogba za svoje vylevy - "fucking UEFA" atd dostal 6 zapasov. To je trosku ine kafe ako 2 roky ze?

quentin

9
2019-07-09 08:43:59

Inak, článok zaujímavý a trefný. Podotkol by som, že Scaloni mal skôr skúsiť Paula a Lea nasadzovať spolu.

2sjr

10
2019-07-09 11:21:11

Ak sa o korupcii nebude hovoriť verejné a nahlas nikdy nezmizne.

BayernMunchen

-1
2019-07-09 14:04:55

Vazne? A ked o zlych veciach hovorim ja tak som hejter :D :D

apropo

-9
2019-07-09 14:24:04

Jak sa viete utešovať :D

BayernMunchen

3
2019-07-09 15:50:09

Asi ako vy sa viete klamat ze vam rozhodcovia nepomahaju. Kazdy ma nieco

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.