Josep María Bartomeu, prezident FC Barcelona, využil príležitosť prezentácie nového klubového brankára Neta na to, aby predstúpil pred novinárov. 

Od dnešného dňa je Neto, brazílsky futbalista, definitívne hráčom blaugranas"Hral v Taliansku a prichádza z Valencie, veľkého klubu našej ligy. Je to mimoriadne kvalitný futbalista, ktorý prichádza do Barcy, aby so cťou hájil naše farby," začal prezident Josep María Bartomeu.

Popredný funkcionár sa gólmanovi poďakoval za jeho príchod. "Ďakujeme ti za to, že si prijal túto výzvu, už sa ťa nevieme dočkať. Hrať v Barcelone nie je jednoduché, ale dobre vieme, že Netove kvality sú nespochybniteľné. Trápili sme sa proti nemu v minulosti a jeho príchod tak bude nesmiernym prínosom," pokračoval. 

Bartomeu následne venoval niekoľko slov i Jasperovi Cillessenovi, ktorý je dnes odprezentovaný ako nový hráč Valencie. "Chcel by som sa mu poďakovať za posledné dva roky. Je to brankár obrovskej kvality, obrovský profesionál, vďaka ktorému sme získali niekoľko cenných titulov. Jasper nám však prednedávnom povedal, že chce družstvo opustiť. Ponúk mal viacero, ale nepáčili sa ani nám, ani jemu, pretože prioritou bol odchod do tímu, ktorý by hral v Lige majstrov, až potom prišla Valencia. Zvažovali sme to, že ho nahradí Iñaki Peña, no tréneri v ňom videli ohromný potenciál a usúdili, že potrebuje hrať. O Netovi sme, každopádne, vedeli, že je špičkovým brankárom a začali sme rokovať o jeho kúpe. Hoci je celá operácia výhodná aj po ekonomickej, aj po športovej stránke, tá športová je najdôležitejšia. Brankársky post máme opäť pokrytý fantasticky," analyzoval. 

Novinárov, samozrejme, zaujímala aj téma Neymara, no Bartomeu o ničom inom ako Netovi v rámci svojej tlačovej konferencie príliš hovoriť nechcel. "Teraz sme na prezentácii Neta. Čo sa týka Neymara, nič sa od predchádzajúceho piatku nezmenilo," poznamenal stroho. 

O slovo sa prihlásil aj športový riaditeľ Éric Abidal. "Privítať u nás Neta je cťou. Má veľké skúsenosti a je mimoriadne talentovaný, navyše je veľkou osobnosťou. Vítame ťa v Barcelone a želáme ti len to najlepšie," povedal. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Didalop

-2
2019-07-09 17:26:19

To je jasne, ze to nie je jednoduche. Ked je tam vedenie horsie ako v TJ Dolny Kubin...

detss

-6
2019-07-09 20:08:40

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.