FC Barcelona pracuje na vytvorení novej štruktúry v La Masii. Jednotlivé mužstvá aj pozície sa postupne začínajú formovať, ale Javier Bordas, Silvio Elias a Xavier Vilajoana zatiaľ nedospeli k úplnej dohode. Posledné slovo však bude mať Josep Maria Bartomeu.

Médiá už predtým informovali, že klub vytvorí novú pozíciu pre osobu, ktorá bude zodpovedná za akadémiu. Pôjde o niekoho, kto v minulosti pôsobil v klube, je mediálne známy a nebude podliehať generálnemu riaditeľovi pre športovú oblasť - v súčasnosti Pepovi Segurovi. Vybraný zamestnanec bude zodpovedať priamo športovej komisii a prezidentovi Barcelony. Pep Segura bude mať preto menší rozsah povinností, ktoré budú obmedzené len na prvý tím.

Mládežnícke sekcie budú rozdelené do troch skupín: Barcelona B, mužstvá s 11. hráčmi a mužstvá s 7. hráčmi (najmladšie kategórie). Za každú skupinu bude zodpovedať nejaká osoba. Zdá sa, že za prvú dvojicu kategórií budú zodpovedať Jordi Roura a Aureli Altimira a tretiu kategóriu prevezme niekto z FCB Escola. Barcelona chce, aby osoba zodpovedná za Barcelonu B bola zároveň aj spojivom s mladšími sekciami a prvým tímom a zároveň by pôsobila ako športový riaditeľ Barcelony B. Na pomoc dostane asistenta, ktorým sa podľa Mundo Deportivo môže stať Xavi Roca alebo Alex Garcia.

Spomenúť je potrebné aj to, že na všetko bude dohliadať Paco Seirullo ako osoba zodpovedná za metodológiu vzdelávania v Barcelone. Bude dohliadať na trénerov, aby pomohol zachovať myšlienku a štýl hry klubu vo všetkých mládežníckych sekciách od prebenjamin až do Barcu B.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Venca92

3
2019-07-22 11:35:27

Snad to zase začne fungovat.. akorát nám v tom týmu do té doby zbudou tak 3 odchovanci.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.