Svoj prvý súboj v rámci letnej prípravy odohrajú futbalisti FC Barcelona už v utorok proti londýnskej Chelsea. Stane sa tak v rámci Rakuten Cupu na Saitama Stadium v Japonsku, pričom v akcii po prvý raz uvidíme hneď tri nové posily blaugranas, Antoina Griezmanna, Frenkieho De Jonga a Neta. 

Dátum: 23. júl 2019 (utorok)

Čas: 12:30

FC Barcelona sa vydáva na toto predsezónne turné do Japonska, vzhľadom na to, že krajina vychádzajúceho slnka predstavuje pre klub čoraz atraktívnejšieho strategického obchodného partnera. Katalánci sa do Ázie vybrali s dvadsiatimi šiestimi hráčmi, medzi ktorými však nefigurujú niektoré z najväčších hviezd na čele s Lionelom Messim či Luisom Suárezom, ktorí len prednedávnom ukončili svoje účinkovanie na Copa América.

V Japonsku, každopádne, po prvý raz budú v akcii nové letné barcelonské akvizície, menovite Antoine Griezmann, Frenkie De Jong a gólman Neto. Prvý menovaný stál Kataláncov stodvadsať miliónov eur a v každej z predchádzajúcich piatich sezón strelil aspoň päť gólov. Právom od neho máme obrovské očakávania. 

"Trápi ma len to, ako sa mi bude dariť v novom tíme, chcem si dobre rozumieť s novými spoluhráčmi a užívať si futbal. Budem sa snažiť tomuto štýlu hry, ktorý sa mi nesmierne páči, adaptovať čo najskôr. Behať po trávniku hore-dole mi problém nerobí, veď ma už poznáte," povedal Griezmann na predzápasovej tlačovej konferencii.

V tíme nechýba ani deväť hráčov z rezervy azulgranas, najväčšiu pozornosť, v každom prípade, istotne púta Riqui Puig, od ktorého sa očakáva mimoriadne sľubná budúcnosť. Už teraz však vieme, že proti Chelsea neuvidíme na trávniku ďalšiu mladú hviezdu béčka Hirokiho Abeho, mimochodom Japonca, ktorý cítil bližšie nešpecifikované bolesti v boku, a tak pracoval po boku fyzioterapeuta. "Abe mi profilom pripomína Griezmanna, ktorý si zachováva tie správne proporcie. Je to veľmi kompletný hráč. Je veľmi dobre technicky vyškolený. Je rýchly, agilný, inteligentný a veľmi dobrý v súbojoch 1 na 1. Túto zbraň môže využiť pri útočení v akejkoľvek oblasti na trávniku. Po celý čas tvrdo pracuje v ofenzíve, ale aj defenzíve," tvrdil o ňom bývalý tréner FC Barcelona Lluis Carreras.

Zatiaľ čo pre azulgranas ide o prvé stretnutie po neúspešnom finálovom zápolení v Španielskom kráľovskom pohári proti Valencii, Chelsea už nastúpila v júli do troch zápasov. Londýnčania najprv remizovali 1-1 s Bohemians, neskôr porazili St Patrick's Athletic pomerom 4-0 a po pobyte v Írsku sa vydali na štadión Kawasaki Frontale, kde prehrali 0-1. 

Hlavný manažér The Blues Frank Lampard nemá k dispozícii hneď štyroch zverencov, a to Rubena Loftusa-Cheeka, Calluma Hudsona-Odoia a Antonia Rudigera, ktorí sa všetci zotavujú zo zranení. Z turné predčasne musel odísť aj N'Golo Kante, vzhľadom na vážne zranenie kolena, ktoré má súvis ešte s problémami z ostatného ročníka.

Fanúšikovia tohto popredného klubu z Ostrovov si na druhej strane budú môcť užiť prítomnosť Christiana Pulišiča, ktorý debutoval proti Kawasaki a neskrýval svoje obrovské nadšenie. Ďalším zaujímavým menom je Mason Mount, vskutku perspektívny mladík, ktorý zaujal v úvodných súbojoch a podľa všetkého si výborne porozumel s trénerom Lampardom.

"Barcelona je tím, proti ktorému mám zo zápasov veľké spomienky, niektoré sú lepšie, niektoré horšie. Mám voči nim vždy veľký rešpekt, pretože ak hráte proti Barcelone, viete, proti komu hráte," povedal Lampard.

Zdroj: br, forcabarca
Foto: barcablaugranes

PETOHOLO93

20
2019-07-22 14:12:01

Lampard bol skvelý futbalista a bude aj skvelým trénerom... Sympaťák a inteligent...

Lukas333

4
2019-07-22 15:04:21

Do tipovačky by to chcelo pridať a zároveň aj odobrať hráčov ????

Lukas333

2
2019-07-22 15:04:56

Do tipovačky by to chcelo pridať a zároveň aj odobrať hráčov..

Marian

4
2019-07-22 18:00:38

Tipovačka by mala začať so začiatkom sezóny, prípravné zápasy asi nie.

Totinho

2
2019-07-22 15:05:01

Viete poradit budu niekde davat zapas ci ostava len niejaky stream?

LaBrie

11
2019-07-22 15:49:04

Nedavno sa pisalo, za Roberto ma ist uz konecne do zalohy...a aha ho, zase je medzi obrancami, to je uz naozaj v prdeli...:((( Semedo z toho musi mat zaludocne problemy....

JURITO

15
2019-07-22 16:01:30

Citali ste nove pravidla? Uz hraci utociaceho timu nebudu moc stat v mure,musia byt minimalne meter od neho inak sa priamy kop odpiska v prospech braniaceho timu.

Pri odkope od brany uz nemusi lopta ist mimo pokutoveho uzemia ale superovi hraci nemozu vojst kym sa nerozohra.

Je tam toho viac,isto tu bude clanok :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.