FC Barcelona už onedlho odohrá svoj prvý prípravný zápas tejto predsezóny a hoci ide len o test, Ernesto Valverde zdôraznil, že Barcelona musí vždy vyhrávať a pri tom si zachovať svoj herný štýl. Ďalším lákadlom pre fanúšikov Blaugranas bude debut Antoine Griezmanna, Frenkieho de Jonga a Neta.

Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že vzhľadom na absenciu Lea Messiho a Luisa Suareza je zrejmé, že Griezmann bude hrať, no otázna je pozícia na trávniku. Francúz je všestranným hráčom a dokáže hrať na oboch krídlach útoku, no aj na pozícii deviatky. Takisto nie je zrejmé, ktorý post v zápase proti Chelsea pripadne Frenkiemu de Jongovi. Je možné, že nastúpi na pozícii Sergia Busquetsa či Ivana Rakitiča.

Ďalšou otázkou je, či si Clement Lenglet udrží svoju pozíciu stopéra základu pred Samuelom Umtitim. Možnože už dnes sa dozvieme niečo viac na tému súboja dvoch francúzskych obrancov a možno sa dozvieme niečo viac o budúcnosti ďalšieho francúzskeho zadáka Jean-Clair Todiba. Za zmienku stojí, že už na konci predchádzajúcej sezóny sme prišli na to, že Valverde Todiba považuje za stopéra, nie za záložníka.

Svoju šancu na debut v drese Blaugranas má dnes aj Neto, ktorý predpovedá ambiciózny boj o miesto v základnej zostave. Proti nemu však stojí Marc-André ter Stegen. Fanúšikov Barcelony takisto zaujíma boj na pravej strane obrany medzi Sergim Robertom a Nelsonom Semedom. Moussa Wágue je medzitým stále na dovolenke.

Posledným dôležitým bodom je úloha hráčov Barcelony B, ktorí do Japonska pricestovali spolu s prvým tímom. Pozornosť sa sústredí predovšetkým na Riquiho Puiga, ale v súčasnosti nie je jasné, kto z hráčov nakoniec dostane šancu. Dnes vieme len to, že s určitosťou nenastúpi zranený Hiroki Abe.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

neyo

11
2019-07-23 10:26:52

Jedná otazka odomňa. Prišiešiel De Jong aby sa nahrádzal s arthurom prípadne coutinhom v zálohe a naše staré pomalé hviezdy (busi rakitic) majú stále pevné miesto v zálohe ? Ak áno, #valverdeout

singo1

-4
2019-07-23 10:45:04

Pri nosatom možno aj druhý brankár masér je toho vela

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.