Riqui Puig sa koncentruje výlučne na FC Barcelona a počas tohto leta nechcel o žiadnych iných ponukách ani počuť. Ba čo viac, mladík dokonca vytrvalo odmietal aj prípadné hosťovania, a to dokonca i napriek tomu, že s návrhom prišla jedna z najväčších klubových legiend. 

Riqui Puig dostal pred niekoľkými dňami jedinečnú ponuku, no rozhodol sa odmietnuť ju. I napriek tomu, že mu hosťovanie v tíme, ktorý aktuálne koučuje, ponúkal jeho detský idol a bývalý futbalista, ktorého celý život obdivoval, stredopoliar Xaviho Hernándeza odmietol. Súčasný manažér Al-Sadd, mužstva pôsobiaceho v Katare, ho chcel získať na hosťovanie, avšak Riqui odmietol, konštatujúc, že túži len po Barcelone. 

Talentovaného canterana ponuka prekvapila, no na druhej strane ju vnímal ako obrovskú česť. Puig sa Xavimu za návrh osobne poďakoval, no povedal, že v tomto okamihu ju musí odmietnuť. Jeho plánom je pokračovať u blaugranas, aby sa z neho stal jedného dňa definitívne hráč prvého tímu, v ktorom bude dostávať príležitosti už v nadchádzajúcom ročníku. Otázne je, v akom rozsahu, pretože Ernesto Valverde má vrátane neho k dispozícii celkovo hneď desiatich stredopoliarov, no o svoje šance sa zrejme báť nemusí.

Skutočnosť, že Xaviho Riqui Puig fascinuje, nie je žiadnym tajomstvom. Legendárny rodák z Terrassy ho chválil už v niekoľkých prípadoch. "Má obrovský talent, skvelú osobnosť, nikdy sa neskrýva, je spoľahlivý, dokáže prenikať medzi línie a hrať na niekoľkých postoch v strede poľa. Je fantastický. Pre Barcu môže byť neuveriteľným prínosom, som o tom skalopevne presvedčený," hovoril dávnejšie v rozhovore pre Mundo Deportivo

Xavi dokonca v rovnakom interview komentoval i prípadnú možnosť získať ho na hosťovanie do svojej ekipy. "Nebolo by to zlé... problém avšak spočíva v obmedzenom počte zahraničných hráčov, ktorých môžeme mať v tíme," tvrdil vtedy. Ktovie, možno to bol práve novinár Edu Polo, ktorý mu svojou otázkou vnukol nápad, ktorý sa následne snažil pretaviť do reality. Vieme ale, že ho do zdarného konca nedovedie.

Zdroj: md
Foto: md

LaBrie

29
2019-07-25 19:52:23

Uz je to teraz len na Ernestovi ako casto ho bude nasadzovat, buducu nadej treba vychovat!

2sjr

18
2019-07-25 20:15:43

Ktovie možno to na rok mohol skúsiť. Je jasné že by nám ho Xavi vrátil späť a aj so svojimi skúsenosťami a rozohraného.

Reekwon

11
2019-07-25 22:49:19

Kdyby Xavi trénoval Cádiz ve druhé lize, tak si myslím, že Puiq neváhá, ale naprosto mu rozumím, že do Kataru se mu prostě nechce.

el_ilusionista

8
2019-07-26 08:19:08

Přesně tak, neodmítl Xaviho, ale Katar...Nemůžu se dočkat až Xavi bude trénovat Arthura, De Jonga, Puiga a Aleňu. Myslím, že je posune uplně někam jinam...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.