Hrdinom druhého a posledného zápasu barcelonského krátkeho turné po Japonsku proti Vissel Kobe sa stal odchovanec blaugranas Carles Pérez. Mladík zaznamenal hneď dva presné zásahy a po zápase putoval pred novinárov. 

Carles Pérez, dvojnásobný strelec zo zápasu s Vissel Kobe, po skončení stretnutia hodnotil svoju situáciu. "Som tu z jednoduchého dôvodu, chcem využiť šance, ktoré sa mi naskytnú, hoci nateraz ostávam hráčom béčka. Nikto nevie, čo sa stane v budúcnosti, ale budem tvrdo pracovať, aby som mohol pomôcť aj v prvom tíme," komentoval futbalista. 

Jedným z hráčov, na úkor ktorých by mohol dostať príležitosť od manažéra Ernesta Valverdeho, je Ousmane Dembélé. "Ousmane je výborným futbalistom, od ktorého očakávam, že bude v nasledujúcej sezóne mimoriadne dôležitý. Je nesmierne energický," chválil svojho kolegu dvadsaťjedenročný krídeník.

Ďalšou témou bol príchod Antoina Griezmanna, ktorý by mohol Carlesovi sťažiť cestu do áčka taktiež. "Ak budem pracovať a odvádzať na trávniku dobrú prácu, šance prídu samy. Je zrejmé, že ak chcem byť v najlepšom tíme na svete, musím očakávať, že sem budú prichádzať najlepší hráči."

"O tomto som sníval, streliť gól v Barce som chcel vždy. Mám jasno v tom, že chcem ostať tu, je to všetko otázkou času a trpezlivosti, nechcem urobiť urýchlené rozhodnutie a odísť niekam inam. O Barce som sníval od chvíle, keď som bol malé dieťa, chcem sa dostať do prvého tímu," dodal.

Araújo: Budem tvrdo pracovať

Ďalším pozitívom zo zápasu s Vissel Kobe bol výkon mladého uruguajského obrancu Arúaja, ktorý na japonskej pôde debutoval. "Tvrdo každý deň pracujem, aby som mohol byť jedného dňa v prvom tíme, to je moja najväčšia výzva," komentoval po skončení stretnutia. 

"Keďže som prišiel z Uruguaja, moja adaptácia je trochu náročnejšia, ale budem tvrdo pracovať, aby som dostal ďalšie šance. Mojím snom je od detstva miesto v prvom tíme," pokračoval.

Arúajo vzhliada ku dvom futbalistom. "Mojím prvým idolom je Piqué a potom je tu Diego Godín, môj krajan. Rovnako tak z Uruguaja je Luis Suárez, príklad pre nás všetkých. Bolo by mi obrovskou cťou ísť s tímom na turné do Miami a zdieľať s ním jednu šatňu," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

adriano

top komentár
41
2019-07-27 17:58:56

A vraj lamasii chýba kvalita.Kvalita tam je len ju treba rozvíjať ďalej a výsledok v podobe kvalitného hráča sa dostaví.

MSN4ever

37
2019-07-27 18:13:00

Nepáči sa mi jak sa cinnime na prestupovom trhu. Myslím že je čas povedať stop drahým prestupom a začať od teraz dávať opäť priestor hráčom z LA masie.

mikimi122

21
2019-07-27 18:30:54

My sme zase snívali o tom, že bude naša akadémia opäť chrliť talenty do A-tímu. Perezovi, Colladovi a Puigovi by mal dať Ernesto viac príležitostí. Tým trom už tretia liga nebude stačiť a skôr ich pribrzdí vo futbalovom raste.

fantomasko

22
2019-07-27 19:16:48

Miesto smiešnych nákupov preceňovaných hráčov treba viac preferovať la masiu. Odchovanci sú srdcom a budúcnosťou prvého tímu a nie 100 miliónoví žoldnieri, ktorí sa len plahočia ihriskom. Lenže to vedenie a Valverde nikdy nepochopia. Príde mi to v poslednej dobe ako studená vojna - len demonštrácia finančnej a ekonomickej sily na prestupovom trhu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.