Carles Pérez je futbalistom, o ktorom sa veľa nerozprávalo, avšak stále bol tu. Nikto o ňom možno nikdy nehovoril ako o megahviezde či hráčovi s výnimočnou perspektívou, ale jeho prínos pre tím je neuveriteľný. Je to bojovník, muž odhodlaný urobiť pre svoju ekipu všetko a častokrát kľúčový nie iba svojimi výkonmi, ale i mentalitou. 

Carles Pérez nastupuje na kraji útoku, temer stále napravo, kde naplno vyniká jeho obrovská rýchlosť a skvelý čuch na góly. Je nesmierne inteligentný a tréner Ernesto Valverde to už vie, keďže futbalistu dobre pozná. S mužstvom vycestoval už na turné po Severnej Amerike pred rokom a dokonca v prvom tíme blaugranas i debutoval, a to na štadióne Eibaru, kde od kormidelníka dostal zhruba dvadsať minút. Predstavoval fundamentálnu figúru v barcelonskom béčku, kde sa na neho spoliehal García Pimienta a aj vďaka jeho deviatim gólom a štyrom asistenciám v šestnástich zápasoch tím bojoval o postup do vyššej ligovej súťaže. Celkovo odohral za rezervu vyše dvetisíc minút. V sezóne 2017/18 ešte s béčkom striedal zápasy Juvenilu A, v mančafte ktorého bol kľúčový pri dobytí UEFA Youth League, v ktorej odohral všetky stretnutia a zaznamenal sedem presných zásahov. 

Carles prišiel do La Masíe v roku 2012 z Espanyolu a proti Vissel Kobe zažil najväčší deň doterajšej kariéry. Txingurri ho neváhal postaviť na celých štyridsaťpäť minút a svojej šance sa útočník chopil fantasticky. Najprv strelil prvý gól zápasu po kombinácii s Malcomom a pred koncom skóroval i po druhý raz, aby sa z Japonska vrátil s titulom Pichichi. Dobrým výkonom sa, každopádne, prezentoval už v utorok proti Chelsea, kvalitne kombinoval a preukázal niekoľko vskutku svetlých zábleskov. Chýbal tomu síce presný zásah, ale novinári hodnotili jeho účinkovanie mimoriadne pozitívne. 

Iste, Pérez to v konkurencii Messiho, Luisa Suáreza, Griezmanna, Dembélého, Malcoma či Coutinha nebude mať jednoduché. Hoci však bude musieť o svoje miesto bojovať, mladý hráč si získal rešpekt trénerského tímu a s najväčšou pravdepodobnosťou vycestuje s Barcou aj do Spojených štátov amerických. Tam na azulgranas čakajú dve stretnutia s Neapolom, a to postupne v Miami a Michigane. 

Zdroj: marca
Foto: marca

Fcb1231

-41
2019-07-28 15:49:35

Predať kým ma svetle obdobie

Fcb1231

3
2019-07-28 17:05:52

Pravda , správne mínusky , UTOČNÍKA čo ma v 21 ROKOCH hodnotu 1.5 MIL sa neoplatí ani predávať

retep97

9
2019-07-28 22:28:05

Si ho pamatam z michalovce cupu 2014 :) s alenom a cucurellom vycnievali dost nad vsetkymi :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.