Včerajší súboj päťdesiatej štvrtej edície Trofeu Joan Gamper proti Arsenalu Londýn nebol pre FC Barcelona dokonalý, avšak priniesol hneď viacero mimoriadne kladných okamihov. Pozrime sa spolu na štyri najdôležitejšie pozitíva zo stretnutia s kanoniermi podľa šéfredaktora denníka Mundo Deportivo Santiho Nollu.

Historická návšteva

Barca vo včerajšom stretnutí zaznamenala tretiu najvyššiu návštevu všetkých čias. Väčší počet fanúšikov si našlo miesto na Camp Nou iba v dvoch súbojoch s Realom Madrid, pričom fakt, že na Gampera sa prišlo pozrieť 98 812 priaznivcov, hoci v zápase nehral Lionel Messi, je potešujúci obvzlášť. Veľký vplyv na tomto skvelom čísle mohol mať aj štyridsiaty Kongres fanklubov FC Barcelona, ktorý sa uskutočnil v nedeľu ráno.

Messiho predslov

Fanúšikov potešil pred úvodným výkonom svojím príhovorom Lionel Messi. Kapitán prvého tímu FC Barcelona vyriekol fantastické slová, určite najlepšie, aké sme od neho kedy počuli. Leo všetkých vyzýval k tomu, aby sme docenili zisk ôsmeho ligového titulu z jedenástich rokov, no na druhej strane priznal, že tím stále nezabudol ani na Anfield. Messi dal jasne na známosť, že tím je pripravený bojovať o všetko. 

De Jong v najlepšej forme

Barca ukázala obrovský priestor na zlepšenie, hoci taký De Jong bol počas prvých štyridsiatich piatich minút neuveriteľný. Holanďan získal ocenenie MVP pre najlepšieho hráča celého stretnutia, ale prijal to s obrovským pokojom a rozvahou, akoby nechcel svojím výkonom zatieniť dlhoročných veteránov. 

Suárezov gól

Griezmann, ktorý si vyslúžil obrovský potlesk fanúšikov, nastúpil na poste deviatky, ako hráč, ktorý bol v poli spomedzi Barcelončanov postavený najvyššie. Táto pozícia pre neho síce nie je prirodzená, ale už viac ráz ukázal, že na nej je schopný hrať výborne. Neskôr prišiel na trávnik Suárez, ktorý sa chcel tohto teritótia zmocniť, strelil gól a jasne sme videli, že jeho spolupráca s novou francúzskou letnou akvizíciou blaugranas bude fungovať znamenitým spôsobom. Ich spolupráca môže byť pre celé družstvo mimoriadne prínosná. 

Zdroj: md
Foto: md

maryann

21
2019-08-05 15:15:06

Pacil sa mi Rafinha,bojoval od 16-tky po utok ako Vidal,ale omnoho technicky zdatnejsi.
Mozno aj dobre,ze ho Valencia zatial nekupuje...
Nech mu zdravie a chut makat vydrzia.

tunno

7
2019-08-05 15:47:15

A negativa zhrnul Frenkie DeJong

Pader

19
2019-08-05 15:48:20

máte to zle jak Messi hovorí o tej lige. 8 titul za 11 rokov nie za 8

Katalan18

-3
2019-08-05 19:33:44

Rafinované by Bolo škoda předávat.

Katalan18

-3
2019-08-05 19:35:16

Rafinha by Bolo škoda předávat.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.