Pred tým, ako odštartujú hráči FC Barcelona svoje tohtoročné miniturné po Spojených štátoch amerických prvým stretnutím s Neapolom, sa na tlačovej konferencii v útrobách Hard Rock Stadium v Miami objavil jeden z kapitánov Gerard Piqué. Stredný obranca blaugranas priniesol svoj pohľad na množstvo zaujímavých a aktuálnych tém, ktorými žije celé barcelonismo. 

Úroveň tímu

"Nové posily predstavujú obrovské pozitívum. Vidíme, že prispievajú obrovským spôsobom, pomôžu nám k tomu, aby sme bojovali o všetky trofeje."

Je cieľom Liga majstrov?

"To závisí od človeka. Každý má na to svoj vlastný názor, mali by sme avšak krotiť vášne, pretože by nám to potom mohlo uškodiť. Vyhrali sme ligu, ale ľudia neboli spokojní aj tak. Musíme sa na veci pozerať s istým odstupom. Iste, chceme vyhrať všetko, no s nohami na zemi. Triumfovať v La Lige musí byť prioritou rok čo rok, pretože je to ukážkou konzistentnosti a odráža kvalitu celej sezóny. Ľudia chcú, samozrejme, Ligu majstrov, no to nie je jednoduché a musíme byť realisti. Pre nás je hlavnou súťažou Primera Diviisón."

Neymar

"Je to vynikajúci futbalista, dobre pozná našich hráčov, mesto aj klub. Som presvedčený o tom, že s jeho výkonmi tu boli spokojní mnohí ľudia, ale rovnako tak viem, že celá operácia by bola veľmi náročná a my máme navyše mužstvo plné kvalitných hráčov už teraz. Dobre viete, že moje vzťahy sú s ním skvelé, no teraz hrá za Paríž a môj názor sa na celú vec nemení."

Ancelotti

"Má za sebou mimoriadne úspešnú kariéru, pozrite sa, kam to dotiahol. Jeho Neapol má podobný štýl hry ako my, veľmi dbajú na to, aby napríklad kontrolovali loptu."

Coutinho

"Chceme, prirodzene, aby ostal, ale musíme pochopiť to, že urobí to, čo bude pre neho potrebné a čo ho urobí najviac šťastným. Hovoriť budeme môcť definitívne až vtedy, keď sa skončí prestupové obdobie. Nie je to moje rozhodnutie, musia ho urobiť samotný Philippe a vedenie. Dúfam, že bude v prvom rade šťastný."

Ľudia podceňujúci váhu ligy

"Súhlasím s tým, je neuveriteľné vyhrať ligu osemkrát za jedenásť rokov, nikdy predtým sme to v histórii nedokázali. Možno to ľudia nevedia oceniť, lebo vyhrávame s pätnásť, dvadsaťbodovým náskokom. Mohli by sme sa snažiť koncentrovať na Ligu majstrov a opomenúť La Ligu a pohár, ale to by bola ruská ruleta, ktorú my hrať nechceme."

Zdroj: md
Foto: md

mikimi122

-32
2019-08-07 10:41:54

Prioritou by už konečne mala byť Liga majstrov a nie liga. Bolo by super znovu vyhrať ligu, ale každý určite chce, aby sme zasa vyhrali Ligu majstrov. Na to aby Messi dostal opäť zlatú loptu je proste potrebné vyhrať LM. My určite máme dostatočnú kvalitu na výhru v LM. Úplne by nám stačilo, ak by sme podávali konzistentné výkony nie len v lige, ale aj v Lige majstrov. Musia sa konečne zamerať na to, aby už nespôsobili blamáže ako Rím a Liverpool. Tento rok sme aj napriek Valverdeho brzde boli v Európe najlepší a nebyť výpadku s Liverpoolom, tak LM je naša. Fakt už neviem ako zareagujem, ak by už do tretice vypadli rovnakým spôsobom.

Fishinko

8
2019-08-07 10:46:15

tymto tempom to bude blamaz vo finale :D

mikimi122

3
2019-08-07 10:50:03

Tiež som si to hovoril, ale tam sa už nehraje na 2 zápasy.

jokerito

11
2019-08-07 10:55:08

ak sa dostaneme do finale, je to progress, rovnako aj tento rok bol progress oproti minulemu. Co sa LM tyka. Prehrat finale nie je ziadna hanba...

jokerito

22
2019-08-07 10:51:21

Pokial Leovi nedaju tento rok ZL, neverim, ze mu ju daju aj keby vyhrame LM...

BarcaSrdcom

8
2019-08-07 10:51:56

Som skôr opačného názoru.. Barca dokázala niečo, čo nik iný nedokázal.. Neberieme samozrejme do úvahy PSG, Bayern alebo Juve.. Real je považovaný častokrát (v poslednej dobe neprávom) za najlepší klub na svete.. My sme s ním v jednej lige, a za posledných 11 rokov sme ich 8x nechali za chrbtom.. Posledné 2 roky s až zahanbujúcou stratou na nás.. Liverpool síce vyhral LM, no na domácej scéne nič už koľko rokov.. City vyhralo PL ale neuspelo v LM rovnako ako my, len s tým rozdielom, že majú menej titulov za posledných 10 rokov ako my, na domácej scéne..

Invictus

2
2019-08-07 20:23:33

Suhlasim, ale treba podotknut, ze sme boli lepsi ako real az 9x za 11 rokov, kedze 1 titul ziskali atleti a my sme boli hned za nimi. Uz sa neviem dockat novej sezony a aj napriek valverdemu verim v treble. Tak ako kazdy rok. My nie sme real, my hrame vzdy o vsetko

jokerito

6
2019-08-07 10:54:06

Ja s nim v podstate absolutne suhlasim ohladom tych trofeji. Tiez si myslim ze sustredit sa iba na LM by bol total risk. Vo vyradovackach uz rozhoduju malickosti. Ved si pozrite poslednu sezonu kolko krat muzstvo postupilo iva o gol, o chlp . Neviem co by ludia tu pisali keby sa na vsetko vyprdneme a nakoniec prehrame finale LM...

Radovan

8
2019-08-07 10:57:55

To by sa tu mesiac vyplakavalo aka je hanba nevyhrat ani laligu

tunno

35
2019-08-07 11:00:01

Mali by si davat za ciel hrat top futbal. Rychlejsie pracovat s loptou a zapnut konecne pressing

jokerito

11
2019-08-07 11:06:18

Suhlasim, ze toto ma byt sucasny ciel. Ak by sme zacali hrat atraktivnejsie a znova dominovali v Spanielsku , nevadilo by mi extra ak Lm nevyhrame, aj ked samozrejme bolo by to skvele ju znova ziskat.

tunno

4
2019-08-07 11:28:49

My ak hrame topovy futbal LM vyhravame vzdy. S vynimkou 09/10 ked sme si uz prilis mysleli ze sme neporazitelni.

Kingmarek92

6
2019-08-07 14:28:42

No konecne to nekdo napsal.........presne tak , cil je hrat paradni fotbal.......litost nad ztracenou trofeji nikdo soudny pak nikomu nedava za vinu , kdyz je se na co koukat , to se pak clovek tesi na jakejkolic zapas a trofeje jdou jaksi v druhe vlne a dost casto jak pises ruku v rucu sparadnim fotbalem. Ja bych mozna jeste Geriho doplnil ze to ocekavani lidi po celem svete jde zase ruku v ruce s vyskou platu hracu v mansaftu...prece neni mozny mit ranec na platy vcetne trenera a premyslet jestli jsme tedy realisti....pak odevzdejte pulky honoraru a budme realisti vsichni , nejen fanousci........

Pader

2
2019-08-07 11:21:09

Ako sorry, ale po hosťovaní Coutinha a ešte potom keď Barca retweetla rozhovor s Piquém o Neymarovi https://twitter.com/... je viac než isté že príde

RastoD

-2
2019-08-07 11:45:18

je to nejak opačne, nie? ligu vyhrali už veľakrát, tak snáď treba zamerať pozornosť na LM? ale hlavný cieľ musí predsa byť vyhnúť sa blamáži.

leonidas129919

0
2019-08-07 23:37:47

uplne s nim suhlasim. je jasne, ze kazdy hrac tuzi hlavne po lige majstrov, ale velke vyhlasenia ich len dostanu pod tlak a vo vyradovacich fazach mozu rozhodovat aj malickosti. barca nie je jediny skvely tim, ktory to chce vyhrat.
a la liga aj pohar su trofeje, ktore si historia bude pamatat. nehovoriac, o tom, ze cim viac krat sa vyhra liga, tim sa tazsie vyhrava opat, lebo motivacia uz nieje taka, cize je to o to tazsie vyhrat. fans by mali byt vdacni, za to, co tu je, aj ked na posledne vyradenie z LM historia tiez nezabudne a ani ja.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.