Futbalisti FC Barcelona odcestovali do Spojených štátov amerických, aby zakončili svoju predsezónnu prípravu. Na Kataláncov čaká miniturné po severnej časti tejto krajiny, v rámci ktorého odohrajú hneď dve stretnutia s Neapolom, pričom ten prvý sa uskutoční už dnes v noci v Miami. 

Dátum: 8. august 2019 (štvrtok)

Čas: 01:30

Miesto: Hard Rock Stadium, Miami, USA

Jedným z hlavných cieľov prezidentského mandátu Josepa María Bartomeua je dosiahnuť na ročnú hranicu ziskov v hodnote jednej miliardy eur. Hoci tak FC Barcelona pôvodne na turné po Spojených štátoch amerických vycestovať nemala, atraktívna čiastka peňazí, ktorú predstavujú dve stretnutia s Neapolom, akosi rozhodla sama za seba. Katalánci už za sebou síce majú náročný výjazd do Japonska, kde okrem množstva reklamných akcií a podujatí absolvovali dva zápasy s Chelsea a domácim Vissel Kobe, no keďže za dva súboje s Neapolom zinkasujú celkovo osem miliónov eur, rozhodli sa i pre cestu do Ameriky. 

Celá situácia si avšak vyžaduje obhliadnutie z oveľa väčšej perspektívy. Katalánci sa snažia o expanziu na americkom trhu už dlhšie, práve fanúšikovia v Spojených štátoch pre nich predstavujú mimoriadne perspektívnu klientelu, a tak za oceán letia už tretí rok po sebe. 

Delegácia blaugranas pristála v Miami v pondelok poobede, pričom v utorok čakali na hráčov aj funkcionárov rôzne povinnosti. Ich súčasťou bola napríklad akcia BarcaFest, ale aj turnaj v hre Pro Evolution Soccer či tlačové konferencie Gerarda Piquého a Júniora Firpa. O devätnástej hodine absolvovali zverenci Ernesta Valverdeho svoj prvý tréning a v deň zápasu sa ešte zúčastnia akcie v stredisku Sabadell Financial Center

Do Ameriky vycestoval prakticky kompletný káder Barcelony, azda s výnimkou toho najdôležitejšieho, kapitána Lionela Messiho, ktorý si privodil zranenie lýtkového svalu, a tak ostal v Ciudad Condal, kde sa bude pripravovať individuálne. S mančaftom ale vycestovala hneď štvorica mladíkov z rezervného tímu, menovite Carles Pérez, Riqui Puig, Abel Ruiz a Iñaki Peña. Po tom, čo odohrala Txingurriho družina súboj o Trofeu Joan Gamper s Arsenalom Londýn, v rámci ktorého zaznamenal návrat Luis Suárez, uvidíme na druhom tohtoročnom turné aj novú posilu Júniora Firpa.

Vzhľadom na Leovo zranenie avšak zrejme budeme mať príežitosť vidieť naraz v akcii trojicu Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé a Luis Suárez, čo sú traja hráči, ktorí by sa mali počas ročníka biť o dve voľné miesta v útočnom tridente. Rovnako tak zaujímavé bude sledovať, ako bude barcelonský manažér točiť zloženie svojho stredu poľa, keďže má v tejto chvíli k dispozícii neuveriteľných deviatich záložníkov. 

Neapol, proti ktorému sa Barca predstaví, má za sebou do týchto okamihov kvalitnú predsezónnu prípravu. Entita z Apeninského polostrova dominantným spôsobom v ostatných dvoch dueloch pokorila tak Liverpool, ako Olympique Marseille a tréner Carlo Ancelotti môže byť s výkonmi svojich chlapcov vskutku mimoriadne spokojný. Čo sa týka absencií, v tejto chvíli je otázny výlučne štart Piotra Zielinskiho, ktorý si privodil menšie zdravotné problémy v poslednom dueli s The Reds. Na druhej strane sa však vracia hviezdny zadák Kalidou Koulibaly, ktorý mal predĺženú dovolenku po svojom účinkovaní na Africkom šampionáte. 

"Barcelona je ako vždy jedným z najväčších favoritov na výhru v Champions League, majú Messiho a získali mnoho ďalších kvalitných posíl. Čaká na nich skvelá sezóna," hovoril na predzápasovej tlačovej konferencii kouč partenopei

Keď sa pozrieme na vzájomnú bilanciu oboch mužstiev, je zaujímavé, že úradujúci šampióni La Ligy Santander sa s druhým družstvom minulej sezóny najvyššej talianskej ligovej súťaže Serie A nestretli v súťažnom súboji ani raz. Za ostatných osem rokov sme, každopádne, medzi obomi súpermi videli hneď niekoľko súbojov v rámci predsezónnych prírpav. V poslednom meraní síl zvíťazil Neapol po jedinom góle Blerime Dzemaliho, zatiaľ čo tri roky predtým dominovali Katalánci, triumfujúc zdrvujúcim pomerom 5-0.

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív, sportsmole

sylarko

3
2019-08-07 21:06:20

stream poprosim?

Pader

2
2019-08-07 21:55:45

Totslsportek

Pader

3
2019-08-07 21:55:57

*Totalsportek

sylarko

0
2019-08-07 22:23:29

vies mi prosim hodit priamy link?

Pader

1
2019-08-07 22:33:33

https://barcelonastream.com/... to totalsportek pretože som to tam nenašiel, ale zrejme to bude kvôli tomu že to je priateľak

baopercuu

-1
2019-08-09 04:51:05

http://badoo.re - veľký zoznamka pre dospelých s inteligentný vyhľadávací systém nájsť sex partnera!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.