Ernesto Valverde pracuje už niekoľko týždňov s tímom zloženým z dvadsiatich siedmich hráčov, respektíve môžeme povedať, že z dvadsiatich šiestich. Jedným z nich je totiž Lionel Messi, ktorý stihol iba jeden tréning, a ten pre zranenie lýtkového svalu ani nedokončil. 

Súčasťou mužstva, ktorým disponoval počas tohto leta Ernesto Valverde, boli i Abel Ruiz, Riqui Puig a Carles Pérez, kmeňoví hráči barcelonského béčka. Keď teda vychádzame z počiatočného čísla dvadsaťšesť a odpočítame od neho troch futbalistov, ostávajú nám dvadsiati traja špílmachri. To, každopádne, ani zďaleka neznamená, že by to mal tréner azulgranas jednoduché. Úvodná zápasová nominácia La Ligy Santander v rámci zápasu prvého kola proti Bilbau môže obsahovať iba osemnásť miest, a tak čaká na Txingurrriho obrovská dilema. 

Vskutku viditeľný "overbooking" môžeme badať najmä v strede poľa. Azda najvážnejším kandidátom na pozíciu hráča, ktorý sa nedostane do výberu na stretnutie s baskickou entitou, je Rafinha, v súvislosti s ktorým sa čoraz viac skloňuje odchod. Ďalším z tých, s ktorými by nemusel Valverde počítať, by mohol byť Coutinho. Ak by sme aj, každopádne, predpokladali, že z nominácie vyradí tento tandem, stále nám ostávajú traja hráči. Jedným z nich sa takmer určite stane Jean-Clair Todibo, keďže nie je žiadnym tajomstvom, že trénerský tím pravidelne na zápasy povoláva len troch stredných obrancov. 

Ďalšie dve mená musia byť zo stredu poľa. Arturo Vidal a Arthur odohrali v predsezónnej príprave iba dvadsaťštyri minút, zatiaľ čo Aleñá, De Jong, Rakitić, Sergi Roberto a Busquets absolvovali všetky stretnutia. Čo sa týka ofenzívy, všetko je viacmenej jasné, ba dokonca nemôžeme vylúčiť, že barcelonský manažér ešte nepovolá niekoho z béčka - Carlesa Péreza či Abela Ruiza. 

Nech to je akokoľvek, na Valverdeho čaká prvé náročné rozhodovanie v súčasnej sezóne. K dispozícii má prebytok kvalitných futbalistov, čo je de facto snom každého lodivoda, no v praxi aj Ernesto pochopí, že to nebude mať jednoduché.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Fishinko

9
2019-08-15 07:35:21

krizan, mozes nam podat neake info o nominacii na zapas?

mizes

0
2019-08-15 14:28:37

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

PETERKRIZAN

9
2019-08-15 08:20:21

TER STEGEN,PENA---SEMEDO,PIGUE.UMTITI,LENGLET,ALBA,,FIRP.O,DE JONG,BUSGUETS,RAKITIC,ARTUR,SERGI ROBERTO,ALENA,SUAREZ,GRIEZMAN,DEMBELE,CARLOS PEREZ

Fishinko

9
2019-08-15 08:35:38

musim ti vzdat hold, ze si si dal pozor aj na pocet hracov.. klobuk dole, zacina byt z teba novy clovek

emiliano

13
2019-08-15 08:47:05

Ernesto nemá dilému, on to má jasné dávno a prípravné zápasy sú len formalitou. On je presvedčený, že tí, čo hráli v minulej sezóne sú najlepší a len smola ich pripravila o triumf v LM, veci, ako nestíhanie a pomalosť v strede on nerieši a ignoruje. Akurát prišiel de Jong a Griesmann a tých nemôže ignorovať a potom Leo je zranený.Takže: Roberto, Pique, Lenglet Alba - Rakitič, Busquets, de Jong - Griesmann, Suarez, Dembele. De Jonga budú klusáci Busi a Raki ignorovať, on za nich bude behať a oni si rozohrávať medzi sebou na pár metrov a dozadu, potom ho nosáč vymení, ako unaveného. A tiež vymení Dembelého a pošle na krídlo Coutinha, kde bude zasa stratený. Bilbao hrá otvorený, útočný a behavý futbal, klusáci nebudú stačiť, ale je možné, že útok niečo dá a ledva vyhráme a nosáč povie, že sme trpeli, trpieť treba a výsledok je dobrý. Moja pochmúrna predpoveď. A keď prehráme, nosáč povie, že to nič, mali sme smolu, ešte sa len začína, bodov je veľa a my sa zlepšíme.

emiliano

4
2019-08-15 08:51:30

Joj, ešte som zabudol, že nosáč povie aj niečo o rovnováhe. To je jeho obľúbené a zaužívané myslenie - keď k nám prišiel, tak sa mu zdalo, že príliš veľa sa útočí a málo bráni, tak hrá na dvoch DM, z ktorých ani jeden už dávno DM nie je.

LaBrie

2
2019-08-15 10:27:15

... a hlavne budeme musiet trpiet... :)

LaBrie

0
2019-08-15 10:27:52

...trpet...

MrCrowley

4
2019-08-15 09:11:37

Pre autora MeeTee: výraz "baskická entita" by som nahradil výrazom "baskická ekipa" - je to 3. odstavec pred menom Rafinha. Vyznieva to ako tvor z baskickej galaxie zo seriálu Startrek, Starwars a pod....
Samozrejme sa jedná o osvieženie mysle a ducha
Z tohoto vesmírneho baskického lapiducha
Po 90 minútach bude uložený na máry
Neviem či sa mu ešte obživnúť podarí

blogbargmis

0
2019-08-16 13:05:34

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.