Gaizka Garitano je pred zápasom s Barcelonou optimistom. Tréner Athletic Club verí, že je pozitívne začínať ligu pred vlastnými fanúšikmi, hoci ľutuje zranenia viacerých svojich hráčov. Neprikladá priveľkú dôležitosť absencii Lea Messiho a nechce prezradiť, kto bude medzi tromi žrďami. 

Zranenia

"Prežili sme celé leto bez akéhokoľvek zranenia, ale v týchto posledných prípravných zápasoch utržilo viacero hráčov tvrdé rany, z ktorých sa nestihli zotaviť predsa. Zápas s Barcelonou už nestihnú, ale k dispozícii máme aj iných chlapcov, ktorým dôverujeme. Do duelu vstúpime s obrovskými očakávaniami."

Barcelona

"Nikdy neviete, sú na tom dobre, majú za sebou kvalitnú predsezónnu prípravu. Dobrý tím mali už predtým, ale teraz po zisku nových posíl zaznamenajú ešte ďalšie zlepšenie. Očakávame kvalitného súpera, no budeme chcieť zvíťaziť. Pred rokom sme proti nim odohrali vynikajúci súboj, a tak sa budeme snažiť o to isté. Naším cieľom je vyhrať."

Náročnosť súpera

"Barca je silná vždy. Vyhrala ligu dominantným spôsobom v posledných dvoch ročníkoch, vždy vstúpila do sezóny raketovým spôsobom. Mňa viac znepokojuje moje vlastné mužstvo, sme pripravení. Viac sa zaujímam o to, či budeme hrať dobre my."

Atmosféra na San Mamés

"Očakávam skvelú atmosféru, ktorá tu je vždy, fanúšikovia sú zakaždým mimoriadne nápomocní. V predchádzajúcej sezóne medzi nami a priaznivcami fungoval obrovský súlad, čo nám vie veľmi pomôcť, chlapci to cítia. Sme vďaka tomu silnejší, je to, akoby sme mali o hráča naviac."

Messiho absencia

"Barce niečo prináša, niečo jej zasa berie. Je to najlepší hráč, ale ich tím vyhráva vďaka dobrej organizácii v defenzíve a organizovanému napádaniu. Ja som vždy optimistom, nech už hráme proti komukoľvek, verím nám, a rovnako tak verím, že odohráme kvalitný súboj zajtra."

Brankári

"Veríme obom z nich, nech už nastúpi ktorýkoľvek, budeme pokojní. Rozhodneme sa zajtra."

Sezóna

"Nevieme, čo sa stane, hoci sme presvedčení o tom, že sme v dobrej forme. Sme mimoriadne optimistickí a veríme, že sa to odzrkadlí aj na výsledkoch. Všetci začíname od nuly a opakujem, ja som optimista a Athletic verím."

Zdroj: marca
Foto: marca

Reekwon

8
2019-08-16 13:26:56

Bilbao je doma vždy dost nepříjemné. Zvlášť, když je necháte hrát, což Barcelona poslední rok dělá, že nechává svého soupeře hrát na míči, což od Valverdeho tak nějak nechápu a je to tak důsledek té strašně defenzivně laděné zálohy, která se nesnaží podržet míč a kombinovat mezi sebou a útočníky. Budu nucen na fotbal koukat v práci a pokud uvidím dnes v záloze Rakitiće - Busquetse - Roberta, tak to asi ani pouštět nebudu.

marke7

3
2019-08-16 13:59:44

Já věřím, že příchodem de Jonga tohle skončilo. Ten kluk je na nervy, když nemá míč a nedokáže s poklidem civět, jak hraje soupeř.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.