Prvé kolo La Ligy Santander nevyšlo podľa predstáv úradujúcim šampiónom z FC Barcelona ani náhodou. Katalánci na San Mamés podľahli domácemu Athletic Bilbao gólom zo samého záveru, no v prvom rade nepresvedčili svojou predvedenou hrou. Pozrime sa spolu na tri veci, ktoré sme sa naučili z tohto stretnutia.

Vo veci Neymara musí Barca urýchlene konať

Počas tohto leta neprešiel azda ani deň, keď by sme nepočuli o nejakej špekulácii týkajúcej sa prípadného Neymarovho návratu, čo sa po piatkovej porážke ešte znásobuje. Na trávniku chýbal zranený Lionel Messi, Antoine Griezmann herne nepresvedčil, Dembélé bol nevýrazný ešte viac a Luis Suárez sa zranil.

Za všetko hovorí fakt, že najaktívnejší bol zrejme striedajúci Rafinha, zatiaľ čo Valverde pred koncom v zúfalosti poslal do hry Carlesa Péreza. Z klubu medzičasom odchádza Coutinho a hoci je ešte stále na hodnotenia skoro, zdá sa, že bez Messiho budú Barcelončania mimoriadne... priemerní. Neymarov návrat je žiaduci viac ako kedykoľvek predtým.

Blaugranas potrebujú nájsť ideálne zálohy

V predchádzajúcej sezóne vyzeral barcelonský stred poľa zväčša rovnako - tvorili ho Ivan Rakitić, Sergio Busquets a buď Arturo Vidal, alebo Arthur, ale proti Bilbau nenastúpil spomedzi týchto štyroch hráčov ani jeden z nich. Valverde sa rozhodol poslať do hry Aleñu, Frenkieho de Jonga a Sergiho Roberta, no i napriek obrovskej nádeji priaznivcov toto mladé zloženie zálohy želaný úspech neprinieslo. 

Bude zaujímavé sledovať, koho postaví Txingurri v nedeľu proti Realu Betis, s ktorým si už nebudú môcť Katalánci dovoliť žiadne zaváhanie. Zdá sa, že nájsť once de gala bude obrovskou výzvou.

Valverde je pod ešte väčším tlakom

Ernesto Valverde nestratil zázračným spôsobom dôveru barcelonského vedenia, hoci jeho tím na konci uplynulého ročníka škandalózne podľahol Liverpoolu a nezvládol ani pohárové finále s Valenciou, a prehra v prvom kole novej sezóny mu rozhodne nepomôže. Päťdesiatpäťročný kouč všetkých prekvapil svojou zostavou, no to bolo asi tak všetko.

Najbližšie narazí Barca na Real Betis, ktorý pre družstvo bude skúškou ohňom. Je dôležité spomenúť, že pred rokom andalúzsky výber porazil azulgranas na ich vlastnom štadióne rezultátom 4-3, a tak to rozhodne nebude jednoduché.

Zdroj: barcablaugranes
Foto: barcablaugranes

Alirael

top komentár
70
2019-08-17 19:22:48

1. Valverde nema sajnu co hrat s Barcelonou
2. Obraz hry bude pod Valverdem rovnaky s De Jongom, Griezmannom, a kludne aj Neymarom - fotbal na zaspanie
3. Akutne potrebujeme novy impulz, chce to charakter uznat si, ze clovek nezvlada svoju rolu, skoda ze ho nema nosac

Barcelona2002

-4
2019-08-17 19:22:55

Treba ho už podpísať.Rafinha hral včera dobre ale on nie je útočník. Carles Perez ešte nemá na to aby Valverde ho striedal.

fofo112

16
2019-08-17 19:33:27

Už sa konečne preberte z toho Neymara 6 mesiacov bol zranený,teraz miesto tréningov sa fláka po baroch a niektorí si myslýte,že v nedelu nastúpi proti Sevile a dá tri goly.omyl Ney už nie je tým hráčom akým býval viac sa venuje iným aktivitám ako futbalovým a ked sa zraní budete tu znova pindať,načo sa kupoval. Jeho era v barce skončila doslova útekom ako potkan do PSG.

Cizinkx

10
2019-08-17 19:37:38

Jezisi přestaňte s těma kecama že netrénuje. Trénuje uplně normálně, tak jak má. Nikde se nefláká boha jeho kde tyhle kecy vznikli, to nechápu.

Xavi86

26
2019-08-17 19:35:50

Všade len Neymar,Neymar tu čítam.Pred 2 rokmi potkan a teraz očakávaný druhý Messiáš zrazu.Si fakt myslíte,že jeden hráč to tu ako mávnutím čarovného prútika zmení?Treba nám odvážneho trénera,čo sa nepos... pokaždé keď ide hrať ostrý zápas!Môže Bohu ďakovať za Messiho,bez neho by tu už 1,5 roka nebol.

fanbarca

28
2019-08-17 20:30:19

Nič sme sa nenaučili, žiadne tri veci ako sú uvedené v nadpise. Aj v minulej sezónne sa vypisovali podobne tri veci....atď. Je len jedna vec z ktorej sa Barca nepučila, rsp. jej vedenie. TRENÉR. Po Cope a fiasku s Liverpolom mal byť odídený!!!

maros1

13
2019-08-17 20:48:14

Zápas jasne ukázal, že my vlastne nemáme žiaden koncept hry a ten čo máme je prežitý prečítaný a nefunkčný
Barca potrebuje zrejme úplnú zmenu herného štýlu - čo si myslím, ale že neurobí a hlavne progres na trénerskej lavici, inými slovami urgentnú zmenu

Didalop

-6
2019-08-17 20:54:50

Neymar, nas novy spasitel.... Hej, v inom filme. Este nam chyba ten, ten a onen. Tento kader vyhral minuly rok titul, akby nebola chyba trnera, tak aj LM. A kde bol ten uzasny neymar? Vo svojom vysnenom parizi. Tam sa motka, zraneny, par cervenych dostal.... Ten nas urcite spasi. Pride a v 8.minute bude 4-0. Aaaaano, neymar, vrat sa!!!!

blauigrana

11
2019-08-17 20:56:38

Ernie dokázal zabiť Barcelonskú mentalitu ktorá sa tu roky budovala R.I.P.

maros1

-1
2019-08-17 21:00:44

No či Nejmar alebo niekto iný ? Neviem Ale každopádne si myslím, že potrebujem utočnika ako soľ, ktorý pomôže Grizmanivi - to čo tento chlapec včera nabehal bolo neuveritelne - obrana - utok -obrana atd
Rovnako si myslim, že Dembeleho by mali vymeniť alebo predať urýchlene, Tlačil by som Puidža namiesto Aleňu - ale to je zrejme trenerov milák.
Bez ohľadu na tieto veci, zistenie, že ak na nás vyrukujú s vysokou obranou nie sme schopní vyviezť loptu z vlastnej polovice takmer 30 minút je frustrujúci až depresívny

Breza

-2
2019-08-17 21:19:23

skoda ze uz niesu peniaze hned by som siel po Sanchovi teras pride max Oyarzabal

FCBarcelona2018

6
2019-08-17 21:24:32

To čo predviedla Barca v prvom zápase nestojí ani za pľuvanec. Katastrofická hra bez nápadu, bez koncepcie a bez snahy. A tá základná zostava? Valverde sa asi považuje za Caperfilda, lebo s takou základnou zostavou mohol prísť jedine zázrak. Aleňa na A-čko ešte nedorastol, Semedo je absolútne stratený na pravej obrane. Absolútne sa nestíha vracať, Dembelé hrá to isté čo v minulej sezóne, bez nápadu a utápa sa v kľučkách. A prekvapil ma Alba, ktorý patril medzi najslabších na trávniku. Jediný, ktorý sa o niečo snažil bol Rafinha. Lenže to je tiež jednonohý futbalista. Ten ak dostane loptu na pravú nohu tak je z toho úplne vystresovaný a vystrašený. Skrátka s takými výkonmi budeme hrať v strede tabuľky a to ešte budeme radi, že nebudeme hrať o záchranu. Dembelého by mali v rámci výmeny s PSG ponúknuť do Paríža a rovnako Semeda. O Griezmanovi sa nebudem vyjadrovať, pretože nemal možnosť niečo predviesť keď na trávniku nebolo jedného hráča, ktorý by mu poslal jednú presnú prihrávku. Tim končím Tvá máňa.

ARTURMELO

2
2019-08-17 21:25:35

Neymar nam nic nepomoze ked je Valverde na lavičke pozrime sa na Girezmanna to je priklad ked tento hrac mal byt druhy messi a pozrime sa ..

pepo46

2
2019-08-18 07:04:59

Akéže tam 3 veci? Hlúposť. Len jedna základná - ničiteľ hry Barcy, defender a bezradný taktik Valverde MUSÍ ODÍSŤ. Najviac je mi ľúto, že ničí posledné roky Lea v Barce. Myslíte, že team to nevidí? To nie je v hráčoch. Amen,

zdeklu

0
2019-08-18 07:21:05

titulok zo vcerajsieho clanku hovori o vsetkom : "Alba: Nemali sme jasný zámer ako viesť útoky"

a take je "vedenie" aktualneho trenera

didi1805

0
2019-08-18 07:24:22

Clanky 3 veci,5 veci su na smiech.Nasi hráči nevedia hrát pod tlakom.Ak na nás vybehne super vysokym presingom a prida trochu tvrdosti su z toho posrati ako splašené zajace a cela hra sa rozpadne.Toto je nas problem a toto se vzdy opakuje pri kazdom takom superovi.Nevieme se dostat ani za poliacu ciaru.Nechapem preco Stehen este vyhazuje loptu hracovi co je pod tlakom.Videli sme to ako Lengleta při čištění přistoupili dvanáct a bol nuteny zahrat do autu.Ked nevieme sa z toho dostat preco nevykopne loptu a my se hned vysunut a nasimí napadáním dostat loptu spat.

emiliano

0
2019-08-18 18:47:48

Dobre píšete a múdro - je len jedna vec dôležitá, a to nájsť herný systém. A to bez zmeny trénera nepôjde. Neprekvapil ma výsledok, pokračovali sme tam, kde sme skončili minulú sezónu - pomaly, na náhodu, proste bez systému, konečne to povedal Alba. Nosáč totíž žiadny nemá, on je schopný riešiť detaily a základy hry, ale nemá predstavu, ktorú by naučil hráčov : Ako vytvoriť šance, ako sa dostať do protiútokov, tam treba mať nacvičené vzorce, každý má vedieť, kde má byť a kde bežať, naslepo, improvizácia dnes už nestačí, hra je tak rýchla, že niet času na úvahy.

dayspanfar

0
2019-08-18 22:40:03

http://badoo.re - veľký zoznamka pre dospelých s inteligentný vyhľadávací systém nájsť sex partnera!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.