Ak by nám bol niekto pred začiatkom letnej prípravy povedal, že Barca bude musieť zvládnuť úvodné duely sezóny bez Lionela Messiho a Luisa Suáreza, určite by v tábore Kataláncov nevládol taký pokoj, aký sme videli v ostatných týždňoch. Fakt však je, že kým Argentínčan má problémy s lýtkovým svalom, Lucho sa zranil už v prvom kole La Ligy taktiež. Aké má bez neho tréner Valverde možnosti?

Čakanie na Messiho

Leo Messi sa zranil už počas prvého tréningu prípravy, niekoľko hodín pred tým, ako mal s tímom vycestovať do Spojených štátov amerických. Zatiaľ čo sa jeho spoluhráči nachádzali na turné za oceánom, kapitán azulgranas pracoval na procese svojej rekonvalescencie. Lionel sa po prvý raz dotkol lopty v pondelok a všetko nasvedčuje tomu, že sa postupne bude zapájať do všetkých činností. 

Otázkou, každopádne, je, koľko bude môcť hrať po tom, čo dostane zelenú. Messi neodohral od Copa América ani jedno stretnutie, nemá za sebou ani len potrebné množstvo tréningov, a tak je otázkou, či bude na väčšiu porciu minút pripravený. To všetko je v každom prípade podmienené súhlasom od lekárov. 

Alternatíva Rafinha

Po Suárezovom zranení sa na San Mamés rozhodol poslať do hry Valverde Rafinhu. Stredopoliar, ktorý patrí medzi prestupové ciele Valencie, podal fantastický výkon a na trávniku bol zrejme najaktívnejším hráčom hostí. Brazílskeho internacionála so španielskymi koreňmi v minulosti extremadurský tréner využíval na oboch stranách ofenzívy, no skutočnosť, že nastúpi na krídle, bude znamenať, že v strede útoku bude musieť hrať Griezmann. Problém spočíva v tom, že Francúz sa na tomto poste najlepšie necíti, no v prípade, že nebude môcť hrať Messi, to bude najlepšie riešenie i tak. 

Carles Pérez z béčka

Zdá sa, že Txingurri sa rozhodol dôverovať práve Carlesovi Pérezovi z rezervy, ktorý ho svojimi predstaveniami potešil v prípravných dueloch s Chelsea aj Vissel Kobe. Útočník sa dostal do nominácie na Bilbao a dokonca sme ho videli po zmene strán aj na trávniku, keď nahradil Sergiho Roberta. Canterano bol umiestnený na pravý kraj útoku, a tak platí to isté, čo u Rafinhu - ak bude hrať, v strede ofenzívy nastúpi Griezmann. 

Typovo najviac podobný Abel Ruiz

Štvrtou alternatívou manažéra azulgranas je ďalší hráč z druhého tímu Abel Ruiz, futbalista svojimi charakteristikami azda najviac podobný práve zranenému Luisovi Suárezovi. Hráč v súčasnosti diskutuje s klubom o svojej budúcnosti, hľadajúc vhodné riešenie do budúcnosti, no jedno je isté, Barcelončania v ňom vidia ohromný potenciál. Abel síce nešiel do Baskicka, pretože prednosť dostal Pérez, no rozhodne predstavuje jednu z možností.

Zdroj: sport
Foto: sport

elcentrolino

29
2019-08-18 14:13:25

Tento tréner by mal mať na výber len jednu z možností o tou je pratat sa kade ľahšie už včera bolo neskoro.. Budúci víkend mu to dajú diváci dúfam na štadióne patrične vyžrať.

michal11

8
2019-08-18 14:58:56

Ako človeka ho rešpektujem ale ako trénera ho mám už aj ja vyše hlavy. Zhnusil sa mi ako tréner odkedy trénuje nás, keď trénoval Bilbao mi bol sympatickí ale teraz ani náhodou.

marke7

16
2019-08-18 15:21:51

Kéž by mu to fanoušci dali sežrat a udělali pořádný transparent přes hlavní tribunu "ValverdeOut", aby konečně vylezl z té bubliny, ve které žije. Ten člověk podle mě nemá ani šajna o tom, že se na něj snáší kritika a žije si dál svoji pohádku.

marke7

0
2019-08-18 15:37:07

Vy co dáváte mínuska jste určitě hrdí co dělá s tímto klubem. Možná se vám to líbí.

mexes

7
2019-08-18 20:23:23

uz si v pluse, si stastny? vy hejteri ste do vcerajska zili v iluzii, ze to, co brzdi Barcu, aby bila vsetkych hlava-nehlava, su rRakitic s Busquetsom v zalohe a Sergi Roberto v obrane, takto vam uz zostala iba jedina iluzia, ze za vsetko "zle" moze iba Valverde :) budicek, chlapci, bez Iniestu, Xaviho, Neymara, Alvesa, Puyola sme iba jednym zo 6-7 naj timov sveta, a teda sanca vyhrat LM je 1:6,5.. bez Messiho ani to, zbytocne tu budete pisat tisic hejtov denne na Mravca, jeho vymena sama osebe nic neprinesie, akurat sa vam strati dalsia iluzia.

Adamito

2
2019-08-18 15:54:51

Nemá žádné možnosti ani s nim, protože on ne i schopen poskladat tym, má hráče který by si přál kazdej a co on s nima děla a jak to staví to nechápe cely svět. Jdu blejt

Ivan87

-5
2019-08-18 16:09:23

My potrebujeme trénera, ktorý sa nebojí posadiť niektoré naše ikony na lavičku a dať mladým šancu. Tréner, ktorý by hráča ako Cotinho dokázal patrične využiť.

Federer

1
2019-08-18 19:38:35

Dal mladých záložníkov nechal sedieť Busq+Rakit+ešte nejakého "deda". Čo dokázali mladí ?????????????

Cizinkx

2
2019-08-18 16:59:52

Super no, naše křídla Perez, Rafinha, Ruiz a jen jeden z toho by se dalo nazvat že je křídlo a který na to momentálně nemá :D Dobře jsme to dopracovali dobře dobře :D Hlavně pust Malcolma barto, ty si fakt idiot. Doufám že na NC ti to dají vyžrat. Jdeme do sezony s jedním Křídlem a půl křídla a kdyby něco budeme to látat založníkama nebo hrotem no. Ty kraso tohle je šaškárna že se tomu musím smát :D Věděl jsem že mame ve vedení debily, ale že takové boha :)

Federer

0
2019-08-18 19:39:23

To podpíšem !

Adamito

-2
2019-08-18 19:55:53

To je to ze do formace 442 mu to takhle stačí on ty křídla nepotřebuje proto je všechny ty kokot pustil.

Adamito

0
2019-08-18 22:28:04

Ted tam každý zapas na kraji bude pobíhat Dembele na ktereho se nedá koukat a po kazdém zapase bude, clanky kdy se najde, bude to jeho sezona, co se deje s dembelem a furt dokola...

dayspanfar

0
2019-08-18 22:37:40

http://badoo.re - veľký zoznamka pre dospelých s inteligentný vyhľadávací systém nájsť sex partnera!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.