Gerard Piqué patril počas víkendu medzi hlavné postavy zápasu Barcelony v Osasune. Po jeho ruke sa totiž domáci hráči dostali k pokutovému kopu, ktorý Roberto Torres využil a stanovil výsledok zápasu na konečných 2:2. Stopér Blaugranas však tento okamih niesol veľmi ťažko.

Hráč FC Barcelona bol z rozhodnutia hlavného arbitra zjavne nahnevaný a vehementne proti tomu protestoval už na trávniku. Martíneza Munueru to v každom prípade neovplyvnilo a pokutový kop zostal v platnosti. Piqué bol na rozhodcu nahnevaný ešte aj po zápase. Médiá z Pamplony totiž tvrdia, že Piqué kritizoval rozhodnutie arbitra aj v tuneli pri odchode do šatne a keď vošiel do šatne, tvrdo kopol do dverí, ktoré poškodil.

Piqué už v mixzóne neúnavne opakoval, že lopta sa jeho ruky dotkla úplne náhodne a že nové predpisy neprikazujú po takejto akcii odpískať pokutový kop. Platí ale, že Martínez Munuera na tieto predpisy zjavne nebral ohľad. Táto akcia a následný premenený pokutový kop v každom prípade viedol k tomu, že Barcelona na začiatku sezóny stratila ďalšie body a na vedúce Atlético Madrid stráca už teraz 5 bodov.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Toky

4
2019-09-02 08:40:34

Tak ono ruka to bola ale ja by som povedal že si Pique chránil tvár takže pískať to nemusel. Ale mohol, čo aj urobil. Niet rozhodcovi veľmi čo vyčítať.

babiba

1
2019-09-02 12:57:25

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

babiba

0
2019-09-02 16:38:08

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

jokerito

-7
2019-09-02 08:44:56

Ja by som bol tiež nasraty, nastrelena ruka na ksicht v podstate, ktory si kryl. Takyto typ ruky ja by som piskal iba ak by stal hrac dajme to mu pred branou a zabranilo by to golu. a nie z nejakeho centra z voleja z rohu 16ky. Toto proste ja si myslim, ze nema s penaltou nic spolocne.. A to ani nevravim ze 5 minut predtym dostal Fati rukou do tvare na opacnej strane v ich 16ke a tam o penalte ani neuvazoval. Ja nevravim ze sme si zasluzili vyhrat, ten vykon nebol dobry, ale toto bolo poskodenie podla mna.

RastoD

20
2019-09-02 09:16:23

a čo hrá Piqué prvý krát, keď nevie, že rozhodcovia takéto ruky bohužiaľ pískajú? aj keď ani podľa mňa sa takisto takéto zákroky pískať nemajú, hre to nijak nepridáva, keď sa nastrelí ruka, ktorou si hráč chráni hlavu, alebo v nejakom rýchlom pohybe či otočke ju má na chvíľu od tela (ako ten zápas MU - PSG minulú sezónu, tam sa tiež pískala taká čudná ruka) . vôbec sa to nedá porovnať so situáciou, keď je v 16tke bežný, zámerný faul. a pritom je výsledok rovnaký - penalta. z môjho pohľadu je toto najväčšia slabina aktuálneho výkladu pravidiel. silne to znevýhodňuje obrancu, lebo ten si musí neprirodzene kontrolovať často aj podvedomé pohyby tela.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.