Paulinho si z tímu Guangzhou Evergrande Paulinho na rok odbehol do katalánskej Barcelony, no už len počas jednej sezóny si ho fanúšikovia naozaj obľúbili. Nečakane sa však vrátil naspäť do Číny. Teraz poskytol rozhovor pre denník AS, v ktorom si na svoje pôsobenie v Barcelone zaspomínal.

Pred dvoma rokmi si bol predstavený v Barcelone. Na začiatku si bol kritizovaný. Bolo to nespravodlivé?

"Veľmi milo spomínam na fanúšikov Barcelony, pretože počas sezóny sme od nich dostali mnoho podpory. Vyhrali sme potom ligu aj pohár. Španieli majú veľkú vášeň pre futbal a je dobré, ak ich hráči pochopia."

Nebolo ti ľúto, že si odišiel?

"Počas tej sezóny v Barcelone som robil, čo bolo v mojich silách a som rád, že som súčasťou histórie tak veľkého klubu. Myslím si, že fanúšikovia na mňa spomínajú v dobrom..."

Tvoj odchod bol nečakaný.

"Samozrejme, že Barcelonu sledujem vždy, keď môžem. Budem na ňu spomínať do konca života, pretože je to pre mňa skvelá skúsenosť. Vo futbale nikdy neviete, koľko nasledujúca etapa potrvá, musíme byť pripravení na každé rozhodnutie."

Neľutuješ návrat do Číny?

"Som naozaj spokojný. Doteraz sa nám v sezóne darí, máme dobré pocity zo všetkých súťaží. Guangzhou hrá vždy na víťazstvo."

Myslíš si, že vtedajšiu sezónu v Barcelone poznačila prehra v Ríme?

"Vyhrali sme dva tituly. Vďaka bohu sme mali túto vynikajúcu príležitosť zvíťaziť na dvoch frontoch a ľudia si tieto trofeje budú pamätať. Prehra v Ríme bola veľmi ťažká, ale vyhrali sme dva tituly. Mali sme lepšie aj horšie momenty, tak ako všetky tímy, no konečný výsledok je pozitívny."

Potešil by ťa príchod Neymara do Barcelony? Poznáš ho dobre...

"Je to skvelý hráč, je mi ako brat. Myslím si, že ľudia vedia, že má veľký talent. Je normálne, že každý klub na svete ho chce mať v tíme."

Ako hodnotíš poslednú edíciu Copa America. Veľa Argentínčanov tvrdí, že práve oni si zaslúžili vyhrať.

"Ide o veľmi dôležitý turnaj pre všetky reprezentácie. Brazília vyhrala zaslúžene, pretože vo všetkých zápasoch zo seba dala všetko. Jej výkony boli veľmi dobré."

Aké máš ciele?

"Myslím si, že to musia byť tímové ciele. Pokiaľ môj tím bude vyhrávať, ja budem spokojný. Vždy chcem získavať tituly s mojimi spoluhráčmi, učiť sa ako hráč a byť stále lepším človekom.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

JURITO

27
2019-09-09 09:27:41

Ten typek vobec neodpoveda na otazky....mi to pride jak keby mal dopredu nalinkovane odpovede a je jedno aka otazka pride,ak tam je naznak temy na ktoru ma pripravenu odpoved tak to pouzije

Milan87

17
2019-09-09 09:49:18

Presne! Čo veta to klišé ale realne odpovede na tie otázky žiadne.

RastoD

19
2019-09-09 10:24:55

typický rozhovor, kde sa človek vôbec nič nedozvie. odpovede sú zjavne dôkladne pripravené celým PR tímom.

Nostradamus

-14
2019-09-09 10:45:46

Paulinho nema problem ist hrat do anglicka, spanielska ciny, ale slimak rakitic sa ide hadzat o zem ked sa ma prestahovat do vedlajsej krajiny. Keby som bol prezident tohto pseudoklubu, slimak stravi dalsie 2 roky na tribune

PETERKRIZAN

4
2019-09-09 12:22:46

ty nemozeš byť prezident ani hornej dolnej,ides porovnavať hrača čo odohral 10 zapasov z hračom čo drel za barcu 7 rokov,keď bude treba tak bude sedieť ale take kopyto ako ty,nemaš pravo ho v kuse znevažovať,mali by ťa bayern nostradamus vyhodiť,a mali by registrovať len ludi z menami a nie virtualnych idiotov

Nostradamus

-4
2019-09-09 13:22:32

Tak ako petko? Kedy dojde ten neymar? Uz si hovoril s naserom? :D

PETERKRIZAN

1
2019-09-09 13:47:34

O rok,čo už,ak šejkovi znova nepreskočí

Nostradamus

-8
2019-09-09 13:31:56

Ked poviem ze Messi bymal ist prec tak som kkt lebo znevazujem klub a klub je viac ako hraci. Ked hovorim ze hrac by sa mal pakovat z klubu lebo na to nema, tiez som kkt. Tak uz si vyberte hlupacikovia :D

PETERKRIZAN

-4
2019-09-09 13:54:21

len to by si musel rozumieť futbalu,kamarat,aby si ty povedal že nato nema,ale ty pišeš iba dristy a krutiš sa ako vretenica napr,semedo uz tretiu sezonu ukazuje že nato nema a zas bude sergi roberto zachraňovať praveho beka,dembele uz tretiu sezonu ukazuje že by na to mohol mať,keby nemal prazdnu hlavu a o to su tie tvoje kone,aleňa tiež na to nema aby bol v zaklade,rigui puig tiež,carlos perez ked su vsetci zdravi tak isto,to je realny fakt,suarez tebou nenavideny da v troch zapasoch 3 goly a perez ledva jeden,tak o čom sa chceš baviť

Nostradamus

-5
2019-09-09 14:16:10

V 3 zapasoch 3 goly? Tak potom nechapem ako za celu sezonu Ligy majstrov mohol dat len 2. Z toho vonku NULA. Ako mi to vysvetlis debilko?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.