Legendárny kamerunský futbalista Samuel Eto'o len pred niekoľkými dňami oznámil, že sa rozhodol definitívne ukončiť svoju profesionálnu hráčsku kariéru. Jeden z najúspešnejších futbalistov africkej histórie pôsobil niekoľko rokov i v prvom tíme FC Barcelona, kde ho v sezóne 2008/09 koučoval Pep Guardiola. 

O vzťahoch Pepa Guardiolu a Samuela Eto'oa sa vždy hovorilo v súvislosti s nezhodami a nie príliš dokonalou symbiózou, no aj napriek tomu si obaja v rozhovoroch vždy navzájom preukazovali obrovský rešpekt. "Bolo mi obrovskou cťou mať možnosť koučovať ho. Bol dôležitým článkom nášho úspešného projektu, jedným z najlepších afrických futbalistov, ktorých som kedy vo svojom živote videl," komentoval legendárny katalánsky kormidelník v rozhovore podľa Mundo Deportivo.

Pepa, ktorý v súčasnosti pracuje v Manchestri City, sa tiež novinári pýtali na porovnanie jeho aktuálneho zverenca Raheema Sterlinga a Lionela Messiho či Cristiana Ronalda. "Dúfam, že podobné vyjadrenia počúva čo najmenej. Na úrovni týchto dvoch legiend nie je nikto na svete," odprezentoval jasne svoj postoj.

Citizens čelia počas tohto víkendu zaujímavému súperovi, nevyspytateľnému mančaftu Norwichu. Tím síce nevstúpil do novej sezóny príliš úspešne, no má vo svojich radoch fantastického Pukkiho, ktorý bol dokonca vyhlásený za najlepšieho hráča uplynulého mesiaca celej ligy. "Jeho kvality sú nesporné, obdivujem jeho pohyby a je to fantastický zakončovateľ."

Rodáka zo Santepadoru i naďalej trápi vážne zranenie Laporta, pre ktoré vynechá ešte minimálne päť mesiacov. Spoliehať sa tak bude musieť v nasledujúcich týždňoch na Johna Stonesa. "Dúfame, že sa Laporte vráti v januári či februári. Stones ja na tom dobre, odohral po Otamendiho boku veľa zápasov a určite naplní obrovské očakávania," pokračoval. 

Proti Norwichu sa vrátia Mendy, Gabriel Jesus a Gundogan. "Ich kolená sa majú dobre, ale musíme ísť na to veľmi opatrne," zdôrazňoval Guardiola.

No a napokon, Pep odpovedal diplomaticky na otázku, ako vníma zavádzanie technológie VAR. "Profesionálmi sú v tejto oblasti rozhodcovia," zakončil bývalý kormideník áčka azulgranas.

Zdroj: md
Foto: md

piqe73

9
2019-09-14 10:54:41

Pep Bol náš najúspešnejší tréner ....proste pán a tiež ako človek nemal chybu!!!
Eto'o a som mal rád bol to skvelý hráč!!!

Sudruh_Zincica

2
2019-09-14 15:20:23

Asi poznáš Guardiolu veľmi dobre, keď si dovolíš napísať vyhlásenie, že "a tiež ako človek nemal chybu!!!" - myslím si, že práve Eto'o by mal na to iný názor :)

piqe73

0
2019-09-14 19:35:14

Súdruh: )
Nato ho nemusím poznať osobné stačí čítať dianie okolo Barcelony ...no nie týždeň alebo mesiac...: )

Sudruh_Zincica

-1
2019-09-14 20:06:28

Tak dianie okolo vzťahu Eto'a a Guardiolu si asi nečítal.

piqe73

0
2019-09-14 20:11:42

Súdruh treba si ešte raz prečitat článok
hlavne tu čas o rešpekte

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.