Tlačovú konferenciu včera večer absolvoval aj tréner FC Barcelona Ernesto Valverde. Najdôležitejšie výpovede nájdete v tomto článku.

Aký zápas očakávaš na začiatok tejto edície Ligy Majstrov?

"Očakávam skvelú atmosféru, ako je na tomto štadióne aj zvykom a nebezpečného súpera, ktorý práve vyhral Nemecký superpohár a je kandidátom na nemecký titul. Stretnutie bude určite ťažké, je to dobrá príležitosť, aby sme sa ukázali."

Messi dostal povolenie hrať a ocitol sa v nominácii. Ako vidíš jeho úlohu, keď vezmeme do úvahy, že pred nejakým časom sa mu zranenie obnovilo a hovoril si, že je ťažké, aby proti Borussii nastúpil.

"Zajtra rozhodneme. Je pravda, že pred niekoľkými dňami sme si neboli istí, či bude môcť hrať. Posledné tréningy v jeho podaní však boli dobré, Leo už nemyslel na zranenie. Keď hráte bez toho, aby ste na tieto veci mysleli, to znamená, že sa cítite naozaj dobre."

V nedeľu sa Ansu Fati po skvelom výkone proti Valencii opäť objavil na titulných stranách novín. Ak zajtra bude hrať, stane sa najmladším debutantom Barcelony v Lige Majstrov. Hovoril si s ním, aby si neutralizoval všetok ten záujem a slávu, ktorú získal?

"Nehovorili sme veľmi o iných veciach, než o taktike. Nepáči sa mi rozdávanie rád. Samozrejme je potrebné s hráčmi hovoriť, ale zároveň je nutné dať im nejaký priestor. Ide o to, aby sme sa k všetkým správali normálne. Vieme, že to, čo sa deje, je jedinečné. Ak zajtra bude hrať, bude to prameniť z potreby tímu a nie snahy prekonať nejaký rekord. Sme z neho nadšení."

Aké závery si vyvodil z posledných dvoch sezón v Lige Majstrov?

"Už mnohokrát sme hovorili, že jeden zlý deň vás z toho turnaja vyradí. Pred rokom sme vyhrali 8-9 zápasov, remizovali sme 3 či 4 a prehrali sme len jeden. Aj napriek tomu sme nepostúpili do finále. Myslím, že obaja finalisti prehrali viac zápasov ako my. Ale tak to je. Za chyby sa draho platí, nemôžete vydýchnuť ani na 10 minút. Sme radi za Ligu Majstrov, určite to platí aj o Borussii Dortmund."

Snažíte sa po prehrách ako napríklad v posledných sezónach nejako zresetovať, možno zmeniť rutinu, tak ako sme to videli dnes?

"Sme zvyknutí hrávať množstvo zápasov, ale niekedy prehráme. Musíme sa postaviť na nohy. V uplynulej sezóne sa nám darilo veľmi dobre až na samotný záver. To je už minulosť. Zajtra sa nám začína ďalšia edícia a máme opäť šancu, ktorú sa posnažíme využiť."

Myslíš si, že Paco Alcácer urobil dobre, keď prestúpil do Borussie? Pomôže vám v príprave skutočnosť, že ho poznáte?

"Paco je vynikajúci hráč, dokazuje to v tomto klube aj v reprezentácii. Hrá pravidelne, pretože si to zaslúži. Je dobrý v tíme, ktorý hrá v blízkosti pokutového územia súpera. Myslím si, že Borussia jeho kúpou takisto získala. To, že Paca poznáme, nie je veľkou výhodou, ale aj nevýhodou, pretože on zas pozná našich hráčov."

Do akej miery bude zisk Ligy Majstrov vašim cieľom? Môže sa z toho stať posadnutosť?

"Na začiatku sezóny je cieľom všetkých klubov vyhrať všetko. Posadnutosť? Keď nevyhráte, vždy sa snažíte urobiť krok vpred. Množstvo klubov je v tej istej situácii ako my, pretože v uplynulej sezóne vyhral Ligu Majstrov len jeden tím."

Ako sa cíti Luis Suarez? Je pripravený odohrať 90 minút?

"Nedávno urobil dôležitý krok vpred. Nechceli sme ho preťažiť zápasmi tak blízko seba. Myslím si, že zajtra môže hrať od úvodu."

Na aký prvok hry Borussie si musíte dávať najväčší pozor?

"Je to celkom všeobecné, ale myslím si, že práve fanúšikovia budú mať vplyv na to, ako nás súper bude počas zápasu tlačiť. Borussia má dobrých hráčov, ale tá chémia na štadióne má veľký vplyv."

Dnes uplynuli štyri rok od posledného gólu Luisa Suareza v Lige Majstrov. Či mužstvu tieto góly chýbajú?

"Luis je hráčom, ktorý vždy vytvára veľký tlak. V poslednej sezóne mal na Old Trafford smolu a nepripísali mu gól, vtedy som na túto otázku nemusel odpovedať. V iných zápasoch takisto nemal ďaleko ku gólu, napríklad na San Sire či vo Francúzsku. Dúfam, že zajtra skóruje a táto otázka sa už neobjaví."

Barcelone sa darí doma, ale horšie je to na výjazdoch. Vieš to nejako vysvetliť?

"Myslím si, že potrebujeme viac zápasov, aby sme mohli analyzovať tento vývoj trendu. Osasuna nám strelila gól v koncovke a utiekli nám dva body. Pri väčšom počte zápasov budeme môcť analyzovať, ale sme si vedomí toho, že na výjazdoch sa musíme zlepšiť."

Pripravovali ste sa psychicky na Ligu Majstrov v súvislosti s udalosťami z posledných dvoch rokov?

"Nie. V tom čase sme prehrali 2 zápasy, ale vyhrali sme množstvo ďalších. Ale zas tieto dva zápasy nás vyradili zo súťaže."

Budete mať zajtra loptu menej často ako obvykle?

"Neviem, uvidíme zajtra. Borussia hrá dobre pozične, ale dokáže si poradiť aj s rýchlymi protiútokmi. V tomto smere musíme byť opatrní."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Revive

8
2019-09-17 08:17:20

Kedy pochopí že je jedno či vyhráš všetky zápasy v skupine alebo vyhráš len tri ale stále postúpiš a môžeš vyhrať LM bez ohľadu na to koľko prehráš predtým. Liverpool aj Tottenham postúpili zo skupiny iba vďaka tomu, že strelili viac gólov ako mužstvá na treťom mieste ale aj tak skončili obaja vo finále. Keby nenasadil s prepáčením takú j*bnutú zostavu na Anfielde, LM by bola naša..

Revive

27
2019-09-17 08:22:28

A ešte dúfam že dá dnes zálohu Busquets - Arthur - De Jong. To je záloha s potenciálom dominovať každý zápas a miera kreativity a kontroly môže byť konečne na úrovni, ktorú predvádzali Xaviesta s Busim (nie neporovnávam Xaviho a Iniestu s Arthurom a De Jongom, len som nadšený že máme zálohu, ktorá môže diktovať zápasy :)

RastoD

17
2019-09-17 08:51:47

problém predsa nie je v prehratých zápasoch, ale v tom, AKO tie zápasy prehrali.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.