FC Barcelona odohrala na nemeckej pôde proti Borussii Dortmund nesmierne ťažký zápas a Blaugranas nakoniec môžu byť radi za bod po bezgólovej remíze. Ako teda po takomto zápase môže dopadnúť hodnotenie hráčov?

Katalánci stretnutie v Signal Iduna Parku nezačali zle. Na pomery tejto sezóny vôbec nie. V úvodných minútach sa nedostali pod tlak, udržali si čisté konto a Borussiu vo všeobecnosti nepustili do výraznejšieho tlaku. Blaugranas mali územnú prevahu, no na posledných metroch našej hre stále niečo chýbalo. Bolo zrejmé, že útok nefunguje úplne najlepšie. Takticky to bolo z našej strany v poriadku - problémy nastali až po zranení Jordiho Albu, kedy na jeho miesto Valverde prehodil Semeda a na pravý kraj sa dostal Sergi Roberto.

S chladnou hlavou a bez emócií je potrebné uviesť, že proti nesmierne silnej Borussii sa na jej ihrisku hrá nesmierne ťažko. Navyše, obrana Barcelony nebola vo svojom bežnom zložení, detto útok. Ak vám teda proti rýchlonohovej Borussii neklapú na 100% dve z troch formácií, koledujete si o problémy. Počas zápasu bolo jasne badať, že Katalánci robia aj pozičné chyby, v dôsledku čoho mali hráči Borussie často voľný priestor, ktorý mohli využívať. Vzhľadom na okolnosti je remíza 0:0 a bod z Signal Iduna Parku fantastický výsledok. Poďme k hráčom.

ter Stegen - 10

Vychytal nám 'víťazstvo'. Portály ako whoscored dali brankárovi známku na úrovni 8,2, denníky ako ten katalánsky Sport 9, ja osobne mu dávam plný počet. Čo viac môžeme od brankára chcieť? V zlomových momentoch pochytal tutovky, zneškodnil pokutový kop a za bod vďačíme len a len jemu. Jednoznačne najlepší hráč zápasu. 

Semedo - 6

V tomto zápase to nemal jednoduché. Veľké problémy mu robil Sancho. Takisto zapríčinil pokutový kop trochu nešikovným zákrokom. To sú negatíva. Poďme k pozitívam. Vyhral 9 z 11 súbojov, zaznamenal 2 odkopy, jednu zblokovanú strelu a 3x prerušil nebezpečnú akciu súpera. Zaznamenal aj dvojicu úspešných driblingov a 85% úspešnosť prihrávok. Nie zlé štatistiky vzhľadom na silu súpera. Štatistické portály mu pridelili známku 7,7, my zostaneme pri zemi so známkou 6. Celkový dojem vyššie nepustí.

Piqué - 5

Chce to lepšiu súhru so spoluhráčmi. Videl aj žltú kartu za faul v nebezpečnom priestore pred pokutovým územím. V zápase stratil len 4 lopty, mal 95% úspešnosť prihrávok, dobrú úspešnosť v osobných súbojoch... Známky od štatistických portálov má z tohto zápasu nad 7, ale osobne ho hodnotím známkou 5 a to kvôli nasledovnému: práve od Piquého sa očakáva, že bude dirigovať chalanov vo svojej formácii. On by mal byť pánom na trávniku, vedúca osobnosť, charizmou a prístupom strhnúť ostatných do boja. V tomto zápase mi tieto aspekty z jeho strany chýbali. Celkovo to pôsobilo dezorganizovane.

Lenglet - 4

Tento Francúz je typom obrancu, ktorý nemá rád osobné súboje a ak nemusí, radšej situácie rieši predvídavo. Zápas proti Borussii však nebol stavaný na obrancu tohto typu, pretože hráči súpera boli nesmierne rýchli a Lenglet nestíhal. Chýbala mu rozhodnosť v súbojoch, chýbala mu autorita na trávniku. Jeho výkon bol veľmi nepresvedčivý. Preto za mňa známka 4.

Alba - 6

Jeho výkon ťažko hodnotiť, pretože odohral 39. minút, počas ktorých Borussia Barcelonu netlačila a teda nehral zle, pretože na neho nebol vyvinutý extrémny tlak. Ťažko predpokladať ako by obstál v druhom polčase. Faktom zostáva, že tento post je Achillovou pätou súčasnej Barcelony. Alba je v mojich očiach len tieňom toho Albu spred pár mesiacov, kedy bol v životnej forme. A či je práve Junior Firpo tým pravým orechovým namiesto Albu? To ukáže čas a zrejme nasledujúce zápasy, keďže Jordi sa zranil.

De Jong - 7

V zálohe bolo vidieť, kto je mladý a dravý a kto je skôr na pozičnú hru a staršieho roku výroby (tým mierim na Busquetsa, k nemu sa dostanem). Holanďan v skúške obstál a bez problémov si odohral to svoje. Získaval lopty, mal vysoké percento úspešnosti prihrávok, bojoval, lietal po trávniku, kde bol potrebný. Obhospodaroval dosť veľký priestor a stíhal. Štatistické portály mu dali známku nad 7, ja súhlasím.

Busquets - 4

Najhorší z našich. Zápas vo vysokom tempe proti mladých uchám, čo vládzu behať a sú rýchli? Busquets, ktorý je pozične jedným z najlepších defenzívnych záložníkov, nemal v tomto zápas nárok. Valverde ho správne stiahol po hodine hry, keď videl, že Borussia sa nadýchla k náporu. Busquets trebárs zo 6 duelov vyhral len 2. Neskôr ho v strede poľa nahradil de Jong. Striedal za Rakitiča.

Arthur - 7

Druhý najlepší hráč z radov Blaugranas. Na Brazílčanovi bolo vidieť snahu niečo so zápasom urobiť. Až 77 úspešných prihrávok (91% úspešnosť), 9 z 9 presných dlhých lôpt, 6 vyhraných súbojov z 8, 9 získaných lôpt. Takisto obehal dosť veľký priestor. Celkovo je dojem z jeho hry pozitívny.

Ansu Fati - 5

Odohral takmer hodinu a na vlastnej koži zažil, že po pár vydarených zápasoch v La Lige nemôže lietať v oblakoch. Liga Majstrov je iná káva a navyše, ak vás už súper registruje, dá si na vás dobrý pozor. A s tým si 16-ročný mladík nevedel poradiť. Defenzíva Borussie odchovanca La Masie niekedy aj strojila a tam už Fati nemal nárok. Pri lopte bol 49-krát, z toho 15 lôpt stratil. Navyše útočnému tridente stále chýba súhra a proti zohranej defenzívnej štvorke s Hummelsom na čele sa bez dobrej chémie v hre presadzuje len veľmi ťažko. Zároveň veľmi ťažko môžeme 16-ročnému dorastencovi na tomto fóre niečo vyčítať. Bola to pre neho vysoká škola futbalu a veríme, že zo Signal Iduna Parku si niečo odniesol.

Suarez - 6

Bol najlepším a najsnaživejším útočníkom Kataláncov. Bojoval čo to šlo, ale počas celého zápasu sa na hrote dostal len k 40 loptám. Do štatistík si pripísal dvojicu kľúčových prihrávok, ale len jednu strelu na bránu. Ďalšiu mu defenzíva súpera zblokovala. Ako som písal pri Fatim, útočnému tridente chýba chémia a zohranosť. To všetko, verím, že časom príde, ale zatiaľ musíme byť ako fanúšikovia trpezliví. Hráči postupne prichádzajú zo zranení a ako Suarez, tak aj Messi nemajú za sebou absolútne žiadnu prípravu.

Griezmann - 5

To platí aj o francúzskom útočníkovi. Zápas mu nevyšiel. Len 76% úspešnosť prihrávok je na štandardy Barcelony pramálo. 2 vyhrané duely z 8 pokusov? 14 stratených lôpt... Chce to ešte pár týždňov adaptácie a zároveň ako tento útočník si potrebuje navyknúť na pohyby spoluhráčov, tak si spoluhráči potrebujú navyknúť na jeho prirodzený pohyb po trávniku a nabiehanie do šancí.

Náhradníci

Sergi Roberto - 5

Dostal sa na trávnik koncom prvého polčasu na miesto zraneného Jordiho Albu. Semedo prebehol na druhú stranu a odchovanec La Masie zahral pravého beka. Do rozbehnutého vlaku nenabehol úplne zle, zas svojim výkonom neurobil dieru do sveta. Odohral 50 minút, mal loptu na kopačke 49-krát, z toho stratil 6 lôpt. Nie zlé štatistiky, ale len na prvý pohľad. Pred ter Stegenom to napriek tomu horelo.

Ivan Rakitič - 6

Striedal Busquetsa a celkom oprávnene. K lopte sa dostal 36-krát a mal až 90% úspešnosť prihrávok. V priebehu 30 minút na trávniku takisto neukázal nič prevratné, na druhej strane prihrávkami na istotu dokázal prispieť k upokojeniu hry. Vzhľadom na tlak Borussie v predchádzajúcich minútach jeho striedanie pomohlo.

Leo Messi - 5

Kapitán je späť, 'okoštoval' prvé minúty v tejto sezóne a rovno v pekle v Borussii. V jeho prípade bolo okamžite badať jednu vec - starý dobrý Leo, hneď si zbiehal po loptu do hĺbky poľa a snažil sa s ňou niečo vymyslieť. Musí sa však zohrať, chytiť zápasový rytmus, veď bol zranený od prvého tréningu v predsezóne. V každom prípade si musíme byť vedomí toho, že potrvá niekoľko týždňov, kým sa Messi zohrá s Griezmannom v útoku, kým si nájde svoju cestu k de Jongovi v strede poľa. Celému mužstvu musíme dopriať čas, kým sa zabehne. Na druhej strane sme mohli postrehnúť aj ďalšiu vec – s Messim na trávniku akoby začalo platiť nepísané pravidlo, že väčšina lôpt musí smerovať na Messiho. Tadiaľto cesta nevedie.

zdroj: forcabarca.sk whoscored.com
foto: facebook

jokerito

top komentár
61
2019-09-18 13:06:57

Schvalne som ckala ake dostane hodnotenie Stegen. No ved preto! lebo posledne zapasy mu bolo vytknute aj to za co nemohol, tak toto je ista satisfakcia...

jokerito

13
2019-09-18 13:10:56

Inak k tomu Busquetsovi. Presne sa Valverdemu vypomstilo to co som pisal v zapase ligovom, ked vystriedal mladasov zo zalohy a nechal tam Busquetsa. Jednoznacne mal ist Busi dole a oddychol by si viac. Vcera by mal viac sil a mozno by aj zahral lepsie...

Jestper9

9
2019-09-18 15:05:49

Busquets moze oddychovat kolko chce, ale posledne 3-4 sezony sa prost ekrasne ukazuje, ze je pomalý a pokial Barca nemá tlak ako za starých cias, ze super hra len na kontry a dlhe odkopy, kde on svojou inteligenciou vie kde ma stáť a čo ako spraviť aby loptu zachytil, tak je hotovy. akonáhle hrá super behavo a tvorivo, kde záloha funguje, tak je stratený. to nie je o oddychu. on nemá problém s kondíciou, ale s rýchlosťou a to mal vždy, ale dakedy aj Barca aj naši súperi hrali inak a táto jeho velká chyba či nedostatok sa zakrývali. preto už dávno tvrdím, že on nie je moderný DM a už vôbec nie špička.

Teo07

18
2019-09-18 13:14:05

Toto mužstvo sa potrebuje v prvom rade zohrať a zautomatizovať. Do zostavy pribudli traja úplne noví hráči, hneď z kraja sezóny vypadli traja kľúčoví a preto prišli straty bodov. Lepšie prísť o body na úplnom začiatku. Kvalita sa bude stupňovať každým zápasom. Dobré to bude!

jokerito

5
2019-09-18 13:48:53

S týmto absolutne suhlasim. Problem utoku je ze Messi len pred par dnami zacal trenovat s muzstvom a s Griezmanom hral prvý krát. + celkovo noví hráči. Mužstvo má určite na to aby hralo oveľa lepšie . Treba pracovať a vygradovať formu. Ako plus vidím, že Valverde začal stavať na zálohe De Jong Arthur Busquets. IDealne by bolo este dostat tam Puiga ale toho sa v tejto sezone asi realne nedockame. Budme radi ze aspon ten Fati a PErez dostavaju sance.

blauigrana

12
2019-09-18 13:15:14

Sua max 3

FCBarcelona2018

9
2019-09-18 13:19:49

Busquets by už mal sedieť na lavičke a mal by byť iba pripravený v prípade zranenia niektorého záložníka. Na miesto v základe už výkonnostne nestačí. Ak sa nezlepší tak mám dojem, že jeho miesto v základe zaberie niektorý s mladíkov. A to je správne, pretože ak nedáme príležitosť mladým, tak to s Barcou pôjde dole vodou.

jokerito

-1
2019-09-18 13:50:05

To nie je pravda. Ved v ligovom zapase bol jeden z naj hracov. Pri komplexnom vykone muzstva dava Busquets moznosti ako takmer nikto iny v muzstve.

LaBrie

20
2019-09-18 14:18:25

Proti takymto behavym muzstvam ako Dortmund, Liverpool, Busquets uz nema ani najmensiu sancu uspiet. Na ligu to staci, ale na taketo rychle a namotivovane muzstva vyssieho levelu ani nahodou...

Andrejomus

1
2019-09-18 14:38:22

Presne tak... Frustrabarca.sk to však nevidí...

Jestper9

1
2019-09-18 15:08:41

Ako píšeš. ked hrá celý team dobre, tak to za Busquetsa potiahnu. A to niektorí hráči doslova a on sa skryje za team. Ale top hráč má ťahať a nie byť ťahaný!!!!

PETERKRIZAN

-16
2019-09-18 13:23:48

artur ma uspesnost len preto ze su to prihravky naistotu,tvorivost nulova,nesuhlasim,obrana horela na lavej strane,sa cudujem ze semeda prehodil a sergiho dal na pravo,ja by som bol sergiho dal miesto jordiho,dejong podla mna 8

JJ5FCB

11
2019-09-18 13:30:52

S Messim dobrý postreh, po jeho príchode hneď ešte väčší kŕč a každá lopta len na neho

PETERKRIZAN

8
2019-09-18 13:38:40

toto pišem uz 2 roky,akonahle hra mesi lavekridlo je odrezane od hry,iniesta toto dokazal vyvazovať s neymarom,valverde nevie totovyriešita takje barca s mesim lahko citateľna

jokerito

5
2019-09-18 13:51:00

Ja som ten krc videl uz skor ako prisiel. Oni ako keby mali v hlave, ze uz ma nastupit o chvilu...

Didalop

13
2019-09-18 13:40:38

Ten, co to hodnotil, zrejme videl iny zapas alebo je Suarez jeho rodina... Vacsieho trageda na ihrisku nebolo. Neurobil nicovate nic. Ale vobec nic. Dokonca nestihal ani simulovat. Je lenivy a slabucky. Griezmann aspon vypomahal v obrane, tucko cakal na polovici, kludne si mohol aj zapalit a od nejakeho fanusika si zobrat pivo. 6 pre Suareza, to je uz diagnoza... Najsnazivejsi utocnik. Dobry matros, vyborny.

LaBrie

3
2019-09-18 14:20:04

:D

marke7

9
2019-09-18 14:21:04

Musím ti dát za pravdu, pohádka o znovuzrozeném pohublém Suárezovi byla pěkná.

zuzana1112

6
2019-09-18 14:18:44

Rakitič 6? Začo ľudia?

marke7

2
2019-09-18 14:19:53

Doby, kdy Busguets dominoval záloze, jsou pryč. Ten chlap už absolutně nestíhá. Na domácí zápasy, ať nastupuje, tam jsme většinou dominantní. Ale venku, kde je na nás vyvíjen tlak a hraje se nahoru dolů, tak to je úplně odvařený. Tam už prostě nemá co dělat.

Cizinkx

2
2019-09-18 14:45:49

Super hodnocení jak kdybychom zápas vyhráli :D . A měli x tutovek a hráli krasný fotbal :D . 7 Hráčů víc jak 5 bodů z 10 a deset je nejlepší známka. Výborný přitom to byl hrozivý podprůměrný výkon. Jediný kdo si zaslouží známku je Mats nikdo víc. Alba nemůže mít 6, Semedo při přesunu na levo což je Valverdeho Fail už vubec ne. Vždyt tam hořel jak papír a ještě zavinil pokutový kop. Rakitic? 6 Boha při posunu De jonga dolu a Rakety na CM už se nic kloudného nevymyslelo, ale to celý zapas. Suaréz 6? Vážně? hrál naprosto tragicky sorry ale ne. Jediný pozitivum je jeho pas na konci ale nic víc. Busquets nemuže proti běhavému týmu hrát to prostě nejde. On na tenhle styl fotbalu proti fyzicky dobře připravenému týmu už nemá. Fati zabitý od začátku na pravo je vidět že ta Pravá mu nesedí. Z grieze děláme dalšího Coutinha. No moc hezký :)

Martin77

5
2019-09-18 14:56:40

Rakitič nestihl vymyslet absolutně nic a má 6 jako kdyby vytvořil 5 tutovek. :-)

Martin77

12
2019-09-18 14:54:21

Musím říct, že jsem nadšený z dvojce Arhur - De Jong na to, že toho pospolu ještě moc nenahráli, tak předvádějí skvělí fotbal .

Jestper9

6
2019-09-18 15:13:46

Ako moze niekto na Arthura nadavat? Vsak ten makal a aj tvoril! Ale ťažko sa mu tvori, kednemal s kým. S Fatim tam mal pár pekných akcií, ale Fati je este mladucky a aj fyzicky proti muzom nie je sranda pre neho hrat. Ale Arthur práveze ako proti veternym mlynom mi dakedy prisiel, lebo on sa snazil a tvoril. Treba inde hladat chybu. Suarez a griezman kde boli? Griezman, Coutinho a Dembele.... pomaly cenu stadionu sme za nich dali a zatil....

PETERKRIZAN

-11
2019-09-18 16:38:05

A co vytvoril za 2 roky,ved nedal golovu prihra ku doteraz hadam,ved sa preber,mota sa dookola,uplny nulovy hrac,ajo deti ked sa hraju v skolskej zahrade,futbal sa hra na goly a asistenie,stredopoliar co 2 roky neprihra na gol je nula,moze mať 100 percentnu presnost,on tvori tak maximalne do 35 metrov pred superovou branou,tam to konci,v hustejsom priestore kde iniesta bol vynikajuci tak Artur je nulovy,zas jeden omyl,este dobre ze griezman branil,lebo zo semedom horeli ako fakle vzadu

Kingmarek92

3
2019-09-18 16:58:53

Ty mas dobre vymeteno.......

PETERKRIZAN

1
2019-09-18 18:48:12

Kolko golovych prihravok a golov dal za 2 roky,vymeteno mas ty,ked to nevidis,realita nepusti,dokopy mozno jednu a mozno 1 gol,to je svetovy zaloznik,ukaz este jedneho takeho v špičkovom muzstve

harry525

1
2019-09-18 17:05:20

To nemozes mysliet vazne... kámo.

PETERKRIZAN

0
2019-09-18 18:52:26

Tak realita za 2 sezony dal 1 gol a 3 asstencie v la lige a lm dokopy,

PETERKRIZAN

0
2019-09-18 18:54:55

Pre zaujimavost rakitic dal 3 goly a 13 asistencii,na slimaka uctyhodna bilancia,to nema ani dembele za 2 roky

PETERKRIZAN

0
2019-09-18 18:59:17

Dembele 11 golov ,6 asistencii,v lm ma rovnaku bilanciu ako rakitic

Martin77

2
2019-09-18 19:23:49

nojo taky Rakitič hrál téměř 100% času zatímco Dembélé možná tak 50% kvůli zranění.

PETERKRIZAN

0
2019-09-18 19:04:37

Tak kto tu je tvorivy,a v obranej cinnost je rozdiel 2 tried medzi rakiticom a arturom, chlapci,spievať a kašlať su 2 rozne veci,artur ak nezačne tvoriť pred branou supera,tak dalsi trener ho preda aj s jeho tocenim sa v zacarovanom kruhu do roka a do dňa

Pader

3
2019-09-18 19:05:31

Busquets bol ešte výborný oproti Rakitičovi..

elcentrolino

0
2019-09-18 19:09:48

Ivan sa nevie zmieriť s tým ze mužstvo treba stavať na mladších dymamickejsich hráčoch a tak aj hra.. Včera mi prišiel ako keby videl loptu prvý raz a úplný salamovy výkon

PETERKRIZAN

-1
2019-09-18 19:15:25

Ked nemate argumenty tak netrepte,barca doplaca na neschopnost mladych byt lepsimi ako starší,,generacna vymena sa absolutne nedari a panikaria

PETERKRIZAN

-1
2019-09-18 19:17:50

Busaets mal za 2 roky 1gol a 4 asistencie

Martin77

5
2019-09-18 19:25:16

Busquets nechodí na hřišti kvůli skvělému kanadskému bodovaní ;-)

PETERKRIZAN

0
2019-09-18 19:19:44

Rakitic za 2 roky mal viac bodov ako busaqets,alena,artur dokopy

PETERKRIZAN

-3
2019-09-18 19:28:08

Sergi ro erto ma 1 gol a 13 asistenii a to hral v obrane,tak ten artur vyzera v porovnani s nim uboho

PETERKRIZAN

-2
2019-09-18 19:28:45

Pardon 1+18

PETERKRIZAN

-3
2019-09-18 19:30:51

A genialny semedo 1+0,najtvorivejsi obranca vsetkych cias v barce za 2 roky

PETERKRIZAN

-2
2019-09-18 19:37:47

Stary Jordi alba 5+20,to semedo bude mat za celu karieru,mozno ani nie,som normalne zvedavý ,ako barca bude hrat ,ked odide mesi,jed stavia monentalne na nulovo produktivnych hracoch,ak to takto bude pokračovať,tak nepostupime do lm v buducej sezone,ak by sa mesi dlhodobejsie zranil

PETERKRIZAN

0
2019-09-18 19:41:17

Presnost prihravok to je fakt argument,dam 15 malych domov s om skvely lebo mam 100 percentnu úspešnosť,dam 3 prihravky za obranu,ziadna nevyjde o 5 cm,tak som nulovy hráč,štatistík y pre blbcov

PETERKRIZAN

-2
2019-09-18 19:48:28

Taky milner z leverpolu 7+10,henderson 2+10,to su tvorivi zaloznici,tak toaj dopadlo

PETERKRIZAN

-1
2019-09-18 20:04:39

Z toho jasne vyplyva ze cela arturova tvorivost je ze prihral mesimu a tam to skoncilo,a uzasne vypojil z hry chudaka coutinha

okbor

-1
2019-09-18 21:20:30

Bohužiaľ, čo sa týka hodnotenia prínosu Arthura, neostáva nič len súhlasiť. Keď je pri lopte, tak kým sa s ňou tri-štyri krát neotočí okolo vlastnej osi, tak nie je spokojný. To že to robí "rýchlosťou" šmykom riadeného nakladača spôsobí, že šíky súpera sú v pohode zarovnané, všetci naši hráči obsadení a nie je komu prihrať. Žiadny moment prekvapenia, čitateľné ako prvácky šlabikár. Celkový výsledok, je že ak aj bola nejaká šanca na rýchlejšiu akciu, tak po jeho "umeleckej" vložke je všetko úplne v ....

harry525

-2
2019-09-18 23:02:15

Petko, uz si si dal niečo? Ze si taky tvorivý... Neboj, svoje "mudrosti" mozes rozpisat obsirnejsie do ZOPÁR komentov...
PS. Nezabudni na CAPSLOCK

PETERKRIZAN

1
2019-09-19 07:38:58

To nie su mudrosti,to je realita,pokial sa nezacne tlačit dopredu a tamtvoriť,tak je tvorivy ako keď cirkularku zapnete,hudba to sice je,ale symfonia z toho nebude,zaujimave ze dnes rano presne o tom v pozitive pišu,ze artur sa konecne v dortmunde tlačil dopredu a vydržal cely zapas,presne to som 2 dni kritizoval,takze harry 525 viem na rozdiel od teba o čom pišem a pokial sa dejong nezlepši v hre jeden na jenehotiež mu bude veľa chybať do spičkoveho vykonu

PETERKRIZAN

0
2019-09-19 07:41:07

a to su presne aspekty ktore brania barce hrať svojim štylom hry,ktory chcete,ved v drzani lopty nas o chilu predči eibar

Filko

-1
2019-09-19 14:02:23

Luis mal jedinu sancu...aj to mohol riesit nejakou spatnou prihravkou, nie sebecky ju davat z tazkeho uhla na branu...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.