Přinášíme vám komentář Alberta Masnoua z deníku Sport, který se zamyslel nad aktuální přestupovou politikou klubu.

Přítomnost Ansu Fatiho a Carlese Péreze v barcelonském prvním týmu je pro klub senzační zprávou, neboť perfektně demonstruje hodnoty akademie a také to, co investice do mládeže přináší. Barça každou sezonu utratí za mládežnický fotbal 25 milionů eur, což by někteří mohli namítnout, že je velká suma. Jenže jakákoliv taková investice je malá. Proč? Protože ty nejlepší klubové časy přišly vždy tehdy, kdy měl tým kostru složenou z hráčů akademie. 

V krátkém časovém úseku zažila Barcelona obě strany mince. Nejprve utratila 40 milionů eur za Malcoma, který byl až pátou volbou do útoku, aby následně vynaložila 2 či 3 miliony eur za hostování Murilla a Botenga, kteří nepřinesli zhola nic. Klub se tak raději rozhodl utrácet než vsadit na vlastní zdroje z akademie, která byla více než připravena na to dodat hráče. 

Důkazem je Ansu. Stejně jako to dokázali tehdy Xavi, Puyol, Iniesta, Sergi Roberto... Tito hráči dávali či dávají týmu něco, co zdaleka ne všechny posily dokázaly. Jestliže jsme v minulosti Valverdeho kritizovali za to, že hráče z akademie nevyužívá, nyní mu musíme za využití Fatiho a Péreze zatleskat. Oba jsou nyní už součástí útoku. Až čas jim přidělí role v barcelonské historii, nicméně jasné je jedno - jejich šance je teď a tady.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com

Culesking

33
2019-09-21 12:38:10

Nechcem ho kritizovať, ale pochybujem, žeby dostali toľko príležitosti keby nebol nútený ich použiť.

Martin77

20
2019-09-21 12:46:39

Hodně se toho namluvilo o Fatim, ale mě dělá velkou radost i Perez. I kdyby se na trvalo neprosadil do základu, tak jako hráč z lavičky by byl perfektní. Když si vzpomenu, že jsem na lavičce měli třeba Boatenga nebo Aleixe Vidala, tak tento mladík s neuvěřitelnou dravosti vypadá na hřišti o 1000% líp, jak předchozí dva zmíněný.

messso

17
2019-09-21 13:09:09

Perfektný článok, rád by som ale priniesol do diskusie trošku kritický pohľad a z časti trošku sebareflexie. Áno, Ansu, Carlez.. ukázali sa super a mám z toho naozaj radosť. Neskutočne fandím všetkým mladíkom, história ukázala, že sa presadiť dá.

Dovolím si ale namietať. Nebyť zranení a postupného začlenovania Griezmana do útoku, Ansu ani Carles by neodohrali ani zlomok toho čo už teraz majú za sebou - to je fakt č.1 Naozaj len ťažia zo situácie kedy sú stálice útoku OUT a proste nebolo tam koho dať.

Čiste filozoficky si predstavte situáciu, že by bol Dembele pevnou častou útoku už od minulej sezóny - a bez zranení. Hral by nonstop v prípave a hral by od začiatku sezóny. Táto situácia sa rovná -1 miesto pre Carlesa alebo Ansuho. Rovnaký postup so zranením aplikujte aj na prípade Lea alebo Luisa. Proste chalani vyťažili z tejto nepriaznivej situácie - dá sa povedať, že maximum.

Druhý fakt na ktorý chcem upozorniť je to, aby sme si dali dole ružové okuliare. Chlapci s veľkým európskym klubovým futbalom nemajú takmer žiadne skúsenosti, a síce si pripísali nejaké góly proti španielským mužstvám. Treba si uvedomiť, že ak chytíme v knockout fáze LM nejakého Europskeho giganta, chlapci nás ešte nespasia.

Chcem len upozorniť na to, že chlapci sú na začiatku veľmi dlhej cesty a bol by som rád keby nasledovali prípade Sergiho Roberta, ktorý si to proste vydrel. Sezóny bol iba lavičkárom až kým sa z neho nestal stabilný člen kádra. Aby nesledovali kroky hráčov ako Fabregas alebo Xavi Simons a poctivo na sebe pracovali a s trpezlivostou čakali na väčšie šance, ktorích za éry zdravého Messiho, Suareza, Griezmana moc nebude. Valverdemu prajem v ozátke riešenia útoku naozaj pevný a zdravý úsúdok - tak aby neškodil ani starším členom útoku a ani mladíkom :)

FCBkraken

-2
2019-09-21 13:13:15

lebo nemaju gule na to a zacali robit politik ala real madrid ,,kupovat kadekoho kadejake hviezdy a hviezdicky za obrovske prachy a pritom keby boli troska trpezlivy a hlavne keby bol ktori vie narabat s hracmi podla ich kvalit tak by barca valcovala ako za cias guardiolu ,,lenze problem je v tom ze nikoho takeho nemame co by narobil poriadky lebo fakt uz aj hraci su prispaty z tohto trenera ,,veru keby nebola marodka tak perez a fati by si ani neskrtli ani by sme o nich nevedeli

FCBkraken

2
2019-09-21 13:20:48

nebolo nam treba ani griezmana a neni nam treba ani neymara ale marketing a reklama prevysili hodnoty klubu a hlavne nam netreba suareza ten fakt neviem dokedy tam bude saskovat ,,ved taky busquets pedro a dalsi odchovanci keby boli teraz mladi v la masii ako na zaciatku tak by si momentalne ani neprdli v A time ,,presadil ich guardiola lebo vedel co chce ale toto vedenie a trener sa boja

Milan87

-2
2019-09-21 16:24:15

Keby boli troška trpezlivy?
To by sa dalo iba keby barca neměla tak rozmaznanych fanusikov že keď sa vyhraje liga tak je to tu o ničom.
Dortmund, arsenal, atlético a další, ty si to mozu dovolit zaradovat mladých hracov vo velkom tam nie je taky tlak na trofeje ako tu.
Dalsia věc že pises akoby pep po prichode vymenil celu 11ku, ale tak to ani zdaleka nebolo. Tiež zaclenoval hracov postupně a tiež mal pár nakupov co mu nevyšli za ťažké prachy(Např.ibrahimovic).
Možno by si si to pamětem keby si to zazil ale z youtubu si to logicky pamatat nemozes

Cizinkx

10
2019-09-21 14:19:40

Mě třeba dělá starost o Puiga, ten by to místo a minuty v áčku prostě měl dostávat protože na to rozhodně má. U Peréze zase treba vubec nevidím něco speciálního. V něj vidím takového slabšího Pedra kvalitní doplnění kádru pracant co vsechno odmaká. Ale nikdo to nebude takový ten TOP. Za to Fati a Puig prostě musí vybrousit protože to jsou dva diamanty. Jenže to by musel tým nejdřív opustit Roberto,Rakitic,Vidal.

kluc

0
2019-09-21 16:45:36

Suarez má svoje roky už, a aj Messi, a ktovie čo bude s Dembelem...Pre Pereza a Fatiho bude tento rok dôležitý a sami dobre vedia že ešte základ hrávať nebudú.

kluc

4
2019-09-21 16:47:41

A Fati sa vôbec nemusí strachovať keďže o 5 rokov bude stále mladý a káder Barcelony bude úplne iný.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.