Ernesto Valverde na tlačovej konferencii pred zápasom proti Getafe okrem iného hovoril aj o kondičnej príprave svojich hráčov či ďalšieho stretnutia Arthura s Neymarom.

Getafe patril v uplynulom roku z pohľadu obrany medzi najlepšie tímy v La Lige. Na začiatku tejto sezóny však inkasuje množstvo gólov. Očakávaš podobný zápas, aký ste s Getafe odohrali aj počas uplynulej sezóny?

"Áno. Viem si predstaviť, že pôjde o podobný zápas, aký sme s nimi odohrali aj po ostatné roky. Ide o veľmi tvrdý tím a ťažko sa proti ním hrá. Ak hovoríme o vytváraní presingu, sú veľmi disciplinovaní. Dobre si im darí aj v útoku. Sú schopní dostať množstvo hráčov do okolia pokutového územia súpera. Musíme sa mať na pozore. V minulej sezóne sme tam veľa trpeli. Getafe na svojom štadióne vytvára množstvo gólových príležitostí a inkasuje málo gólov."

Ako sa cíti Leo Messi? Ako dlho bude mimo hru?

"To neviem. Dúfame, že sa k zvyšku tímu pripojí už onedlho. Vyzerá to tak, že zranenie nie je vážne. Musíme čakať a sledovať jeho stav."

Čo by si si prial pokiaľ ide o Ansu Fatiho a jeho povolanie do reprezentácie?

"Želám si, aby Ansu s nami mohol hrať čo najdlhšie obdobie. Ak pôjde na zraz reprezentácie do 21 rokov, uskutoční sa to počas reprezentačnej prestávky. Ak sa pripojí k reprezentácii do 17 rokov, prídeme o neho na dlhšie a nebudeme sa na neho môcť spoľahnúť. Musíme počkať a uvidíme, čo sa stane. Rozhodne federácia a my k tomu nebudeme mať, čo povedať. Je zrejmé, že každý chce získať výhodu pre svoj tím. Pokiaľ ide o nás, chceli by sme, aby bol mimo klub čo najkrajšie."

Včera sme sa dozvedeli, že Barcelone bola uložená pokuta vo výške 300€ za to, že Griezmanna kontaktovala ešte v čase, kedy bol hráčom Atlética. Zdá sa ti, že ide o logický trest?

"Nepoznám zložitosť a detaily, ktoré sa týkajú tohto prípadu. Neviem ako sa riešia takéto veci z právnického pohľadu. Pokiaľ sa nemýlim, klub sa už odvolal."

Čo ťa znepokojuje najviac, pokiaľ ide o zajtrajší zápas? Tvoj vlastný tím, Getafe či čas výkopu? Zvyčajne sa vám o tejto hodine nedarí.

"Čas ma trápi najmenej (smiech). Možnože to nie je trápenie, ale musíme sa zlepšiť na výjazdoch. Nezaznamenávame tam dobré výsledky. Zajtra máme dobrú príležitosť. Pozitívne je aj to, že našim súperom je Getafe. Núti nás vyvinúť úsilie, pretože doma vie iným veľmi skomplikovať život. Nemôžeme dovoliť, aby počas zápasu dominovali. Pre nás je dobré, že narazíme na silné mužstvo."

Čo si myslíš o tom, že teraz sa Barcelona stretla s Neymarom na súde. Ak by PSG neodmietlo, teraz by bol hráčom Barcelony.

"Táto téma sa nikdy neskončí. Celý august sme čakali na koniec mesiaca a téma Neymar je stále tu. K tomu nemám, čo povedať. Ide o vnútorné záležitosti medzi klubom a hráčom. Mňa sa to netýka. Nemyslím si, že sme mali nejakú tlačovú konferenciu, na ktorej by sme nehovorili o Neymarovi. Uvidíme, či sa nám niekedy podarí túto tému nevytiahnuť."

V noci sa objavila fotografia Arthura s Neymarom. Znepokojuje ťa fakt, že si v noci vyšli von? Tá fotografia spôsobila menší rozruch, pretože Arthur má stále problémy odohrať zápas v najvyššej fyzickej dispozícii.

"Myslím si, že Arthur sa v uplynulej sezóne naučil veľmi veľa. Jednou z tých vecí bolo aj to, čo si spomenul. Myslím si, že Arthur sa v tomto momente cíti veľmi dobre a chceme, aby to tak bolo aj naďalej. Nemám čo komentovať. Vyšiel si na večeru s kamarátom. Nemám sa čoho báť."

Káder Barcelony si nedávno vyšiel na večeru. Čo si myslíš o takýchto stretnutiach? Bol to vhodný čas na takéto stretnutie?

"Myslím si, že pre futbalové mužstvo je to niečo typické. Nič špeciálne. Je obvyklé kombinovať takéto stretnutie v konkrétnom okamihu sezóny. Keď sa vyhráva, je to príležitosť pre oslavu. Keď sa darí horšie, slúži to na to, aby sa mužstvo zlepšilo. Uvidíme, čo sa vlastne stane."

Môžu výsledky mimo Camp Nou vyvolať v tíme obavy? Posadnutosť víťazstvom?

"Myslím, že nie. Ďalšia vec je, že sa o tom veľmi veľa hovorí. Je pravda, že nás naozaj zaujímajú body a že sme mimo domov ešte nevyhrali a neodohrali ani dobrý zápas. Vo všeobecnosti sme nehrali dobre a musíme sa na to koncentrovať. Musíme sa rovnako sústrediť na hru, pretože práve hra vám zabezpečí konkrétny výsledok. Výsledok je dôsledkom vašej hry."

V zápase proti Villarrealu si Suareza stiahol pri neistom výsledku 2:1. Ako hodnotíš jeho formu na začiatku tejto sezóny?

"Luis do tejto chvíle odohral len málo zápasov. Okrem toho bol mimo hru 4 týždne. Musí získať formu, tak ako ostatní. Neexistoval žiadny priestor, aby sa prichystala prípravná sezóna či tréningové jednotky. Do hry sa musí vrátiť deň do dni. To isté sa dialo aj s inými hráčmi, keď sa vracali po zranení. Podobný prípad je Messi či Dembélé. Suarez musí získať formu. Luis je taký istý ako všetci strelci. Keď začne strieľať góly, bude ich strieľať v každom zápase. Keď góly nedávajú, zdá sa, že majú krízu. Je to hráč, ktorý nám vždy dáva veľmi veľa a dúfame, že nám dá ešte viac."

Aký vplyv na mužstvo bude mať to, že Messi sa vráti do hry a krátko na to sa opäť zranil?

"Je to také isté ako predtým. Začal predsezónu a hneď počas prvého dňa sa zranil. Keď je s nami, sme silnejší. Keď chýba, chýba nám hráč schopný robiť na trávniku rozdiel. Myslíme si však, že máme zdroje na to, aby si sme počas týchto situácii poradili. Robili sme to tak aj doteraz. Niekedy lepšie, niekedy horšie. Je to osud, ale musíme napredovať."

Je mužstvo v tejto fáze sezóny v dobrej fyzickej dispozícii? A pokiaľ nie, do akej miery je na vine predsezónna príprava?

"Kondičnej príprave som nikdy neprikladal priveľkú váhu. Viem, že mnoho ľudí to považuje za veľmi dôležité. Ak vyhrávaš, si v dobrej fyzickej forme. Ak prehrávaš, mužstvo je v zlej fyzickej forme. V skutočnosti nikto neberie kondičnú prípravu vážne z dôvodu množstva stretnutí, na ktoré sa musíte pravidelne pripravovať. V tejto chvíli je mužstvo v dobrej kondičnej forme. Máme len smolu. Ale tak to je."

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

blauigrana

top komentár
59
2019-09-27 20:29:50

a sme doma :D

adriano

top komentár
75
2019-09-27 20:31:59

Valverde dačo berie? Ak je to pravda čo povedal na tlačovke tak s pánom bohom.

adriano

21
2019-09-27 20:33:37

Zajtra to bude zase trápenie a tréner nemá ani kúsok súdnosti a stále len trepe o smole.On ju spomenie aj keď bude 35 kolo a Barca bude na 11 mieste...

Reekwon

top komentár
58
2019-09-27 20:38:45

Já už na to nemám..

harry525

27
2019-09-27 21:15:16

"V skutočnosti nikto neberie kondičnú prípravu vážne z dôvodu množstva stretnutí..." Toto je co za s prepacenim kok*tina? Ak toto naozaj povedal, tak bud nas Ernie trolluje, alebo uz mu je uplne jedno, ze co povie... Ved post trenera ma isty za neskutocny plat... Ja vam vravim, ze on Barta musi nejako vydierat, alebo neviem xD... Ked ho tu silou mocou držia a neodvolaju...
Ale naspat ku kondicnej priprave...

Tu mame dovod a pricinu tych blamazi, ci uz v LM alebo hlavne vonku... Staci o trosku viac pripravene muzstvo a henten "taktik" je hotovy! Ved si len narychlo porovnajme jeho a takeho Kloppa napr. Ved ten svojich hračov derie z kože a jeho charizma a neustale povzbudzovanie ich poháňa... V odvete LM sme mohli vidiet ten rozdiel...

A taktiez uz mame odpoved na otazku, ze preco sa ho hraci zastavaju? No preco asi? Najlepsie plateni sportovci na svete nechodia na "trening", ale chodia na "piknik" si oddychnut. Trosku pobehaju, posmeju sa, urobia fotečky na socialne siete a dalsi zapas maju iste miesto v zakladnej zostave! A to aj Messi, bez vynimky! Sa nečudujme potom, že ta jeho "nedotknutelna 11ka" posobi na ihrisku ako spomaleny film.

A nakoniec fráza "Trpeli sme tam..." nesmie pri jeho tlacovkach chybat :))

maryann

13
2019-09-27 21:21:45

Zajtra bude Barca zase "trpiet" a my vsetci trpnut.

Nick

19
2019-09-27 21:22:35

Tak ak toto trener povie tak nieco nie je v poriadku. Ja nemam slov. Kondicia nie je dolezita. Na prvy april trocha skoro, nie ?

mazanyhrac

9
2019-09-27 21:23:24

Je neuvěřitelné, že tomu nepřikládá důležitost. On snad nikdy nehrál. Nebo zapomněl a k tomu je hloupý.

Pader

10
2019-09-27 21:27:31

Tak toto že má odvahu po tom všetkom ešte povedať. Toto nemyslí vážne. Potom zas povie že sme trpeli a že nevie prečo.. Ten musí brať každý deň dačo lebo toto není možné toto

Messiah1018

-13
2019-09-27 21:33:46

A ta pí*a se tím ještě chlubí?!

Messiah1018

-15
2019-09-27 22:12:33

A ty mínusy za co prosím? Očekávám odůvodnění

Chepablo

15
2019-09-27 22:08:34

Myslím, že týmto vyjadrením sa totálne diskreditoval.

marke7

13
2019-09-27 22:17:57

Tento trenér je jeden velký troll. Nastrčený agent co má za cíl zničit Barcelonu. Tohle fakt není normální už. Tomuhle se vysměje i kdejaký trenér z přeboru. Ty vole Kloppa na tebe, ten se musí smát po tomhle prohlášení.

fofo112

12
2019-09-27 23:53:50

Dva roky tvrdím,že hráči sú kondične mimo ,ked vidím ten pohyb na ihrisku jedna katastrofa. A už je to tu, ten vôl to ešte verejne vyhlási,že on kondičnej príprave neprikladá žiadnu váhu,potom akú má treningovú metodu prechádzka po ihrisku,bago,nahrávky dozadu,týmto výrokom sa pred futbalovou trenérskou elitou doslova sám zdiskreditoval. A za toto berie 24 mega tento treťotriedny tréner.

tunno

3
2019-09-28 01:36:11

To si zas nemyslim. Vacsi problem je ze nasi hraci nehraju dostatocne dobre pozicne, najma pri pressingu ktory nevyzera byt vobec nacviceny. vedenie je vsak spokojne s nasim velikanom taktiky takze bude aj nadalej zapachat na lavicke

galibier

9
2019-09-28 07:01:18

Tunno ak si pametas za Guardiolu platilo pri pressingu pravidlo 5sekund..cize cele muzstvo ako jeden muz muselo do pet sekund prepnut na zacatie nahanania supera a lopty samotnej ktoru sme stratili...problem sucasneho muzstva je uz len v tom ze ani nevieme takticky ako tento herny prvok zapojit do hry a na druhu stranu a myslim ze to je hlavny dovod muzstvo na to nema ani zdaleka kondicne...je vidiet uz v zapasoch s priemernymi supermi ako su nasi hraci pohybovo na tom zle uz pri drzani lopty,nieto este pri jej ziskavani..preto si myslim ze nasi hlavne starsi hraci asi fakt na treningoch hraju svoje milovane bago a tym je gro nasich treningov vybavene.Pohyb, alfa a omega sucasneho futbalu je tomuto muzstvu uz cudzi.A pohyb bez kondicie to vedia aj ziaci ze to teda nepojde...

emiliano

6
2019-09-28 09:48:21

Ano, Galibier. Klopp sa ešte v Dortmunde vyjadril, že na získanie lopty okamžite po jej strate, treba 5 krokov, neskôr už 50 krokov. Okamžitý presing po strate lopty je základ dobrého tímu. A to sa nedá bez kondície, vidieť to v prípade Liverp., kde po strate sa vyroja dvaja na protihráča s loptou a nedovolia mu rozohrať, ostatní obsadia iných a zamedzia protiútoku. Tak štartoval na protihráča s loptou niekedy Busi, nedovolil mu s loptou sa otočiť a rozohrať protiútok. Dnes sa Busi stiahne dozadu, ostatní to isté a bránia pozične. To je výsledok Valverdého prístupu, necháme súpera rozohrávať a všetci vedia (a tak sa aj vyjadrili už), že Barca bez lopty je bezdradná a trpí.

emiliano

5
2019-09-28 09:54:19

A dodatok: Kondícia sa nenaberá v sezóne medzi zápasmi, to je pravda, ak to Valverde tak myslel. Kondícia sa naberá v predsezónnej príprave, v sezóne už nie je čas, lebo sa hrá 2x do týždňa a medzi zápasmi treba relaxovať a nacvičovať herné varianty, odstraňovať taktické chyba, pripravovať sa na ďalší zápas. Ale nie na taktickej príprave, ale s loptou na tréningu.

fofo112

4
2019-09-28 12:57:06

jednoduché pochopiť, že bez kondičnej prípravy nemajú na to aby presovali a hrali pozične,ak je hráč dobre kondične pripravený tam získa rýchlosť a pozíciu byť pri lopte skôr ako súper, toto učia treneri už malých žiakov. Pozri si Live, MC tam makajú do poslednej minuty a vieš čím to je,že mali v lete suprovú kondičnú prípravu.

cibicek

0
2019-09-28 01:31:47

Nakoniec toto bude hlavný dôvod prečo je dembele stále zranený.... žiadna kondička príprava same zranenia

apropo

-16
2019-09-28 03:45:14

deti chru chrizmana, neymara a potom nadavaju :D :D :D sak prachy na to treba nejako zarobit

soson75

6
2019-09-28 12:01:02

JAK TOHLE VŮBEC MOHL ŘÍCT

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.