Televízia Esport3 v programe „Club de la Mitjanit” informovala, že už bývalý zamestnanec FC Barcelona Ariedo Braida zažaloval katalánsky klub za nezákonné prepustenie a požaduje náhradu škody.

Talian sa k Barcelone pripojil takmer pred piatimi rokmi ako poradca pre medzinárodný trh. Naposledy však zastával funkciu osobného poradcu prezidenta FC Barcelona v oblasti uzatvárania zmlúv s hráčmi. Klub však Braidu 12. augusta tohto roku prepustil a rozlúčka sa neniesla v priateľskej atmosfére. Barcelona ponúkla bývalému prezidentovi a športovému riaditeľovi AC Miláno odškodné, ale ten s navrhovanými podmienkami nesúhlasil a poveril svojho právnika Juana de Dios Crespa, aby podal žalobu za nezákonné prepustenie. Talian má od Barcelony požadovať náhradu za tri roky odmeny, ktorá bola zakotvená v jeho zmluve.

Došlo k tomu preto, lebo prezident Josep Maria Bartomeu v roku 2017 predĺžil Braidovi zmluvu na ďalších 5 rokov, hoci v tom čase všetko nasvedčovalo tomu, že Talian Barcelonu opustí. Denník AS pripomína, že rozhodnutie Bartomeua bolo kontroverzné. Vtedy na verejnosť prenikli správy, že ani 73-ročný Braida nepočítal s tým, že mu klub predĺži zmluvu. Madridský denník je názoru, že Braida mal nesmierne dobré vzťahy s Pepom Segurom, ale jeho vplyv z roka na rok slabol a odchod Seguru prepustenie Braidu len urýchlil. Sudca teraz musí určiť dátum pojednávania, na ktorom sa obe strany pokúsia dospieť k dohode a urovnať spor. Ak tento krok zlyhá, o všetko rozhodne súd.

zdroj: Esport3, as.com
foto: facebook

Marian

22
2019-10-01 14:59:23

Ten náš prezident je amatér a babrák. Ale riadny.

LaBrie

10
2019-10-01 15:10:38

Je nad slnko jasnejsie, kto skodi klubu a futbalu zvlast.....

RastoD

8
2019-10-01 15:32:36

povedzme si na rovinu: v takýchto firmách to nechodí tak, že sa šéf zle vyspí a vyhodí niekoho z vyššej pozície tak, že vyhodený potom niečo vysúdi. takéto výpovede sú po vzájomnej dohode, alebo po dohode s právnikmi. a to ma privádza na myšlienku, že z vysúdeného odškodného si možno odkrojí aj niekto iný ako ten údajne poškodený. takýchto v podstate legálnych tunelov je vo veľkých firmách (aj na Západe) dosť veľa.

Milan87

-5
2019-10-01 18:32:40

To si fakt myslíte že barto je diktátor a že nemá poradcov alebo ludi z opozicie vo vedení??? Poznal aspoň niekto z vás toho itala že hned viete že barto bol za konfliktom???
Alebo vie tu aspoň niekto ako vykonaval svoju práci????
Viete úplný..... hlavně nadávat

adriano

12
2019-10-01 19:03:46

Ty si riadne naivný clovek.Stale si presvedčený o nevinnosti a spôsobilosti tohoto vedenia.Vee je do očí bijúce že toto vedenie na čele s bartom má prúser za pruserom navyše ho opúšťajú aj jeho vlastný ľudia.Cele toto ide do...A že sa čaká na jeho pád asi to tak je nik s bartom zo známych osobností nechce spolupracovať tak sa vyjadril xavi aj puyol a takisto aj quardiola a mnoho ďalších ho má v zuboch.Barto je podvodník a špina vypláva pomaličky na povrch.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.