Antoine Griezmann sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom s Interom, na ktorej hovoril aj o svojej adaptácii v mužstve či cieľoch pre túto sezónu.

Zajtra po prvýkrát nastúpiš v drese Barcelony v Lige Majstrov na Camp Nou. Je to pre teba špeciálny zápas? Alebo je to výnimočné aj pre tím, ktorý chce v tejto súťaži zvíťaziť?

"Stretnutia v Lige Majstrov sú výnimočné a pre mňa v tejto situácii zvlášť. Samozrejme, že sa nemôžem dočkať. Musíme zahrať čo najlepšie a získať tri body. To je najdôležitejšie."

Aký vplyv môžu mať zranenia a predovšetkým proti tímu akým je Inter?

"Ak sa Leo, Ansu a Ousmane vrátia, vždy to bude jednoduchšie. Stále nemôžeme pracovať spolu na tréningoch ani v zápasoch. Musíme nájsť najlepší možný spôsob, napríklad s Carlesom Pérezom. Ja môžem hrať v strede alebo na krídlach. Máme veľmi dobrý káder so skvelými hráčmi. Dúfam, že zajtra nájdeme spôsob ako vyhrať."

Ako hodnotíš svoju adaptáciu? Čo ti chýba, aby si sa v Barcelone cítil na 100% pohodlne?

"Chýba mi čas, cítim sa pohodlne, ale na ihrisku sa ešte musím zlepšiť. S loptou si viem poradiť, ale musím zlepšiť pohyb, niekedy by som sa mohol viac zapájať do hry. Musím sa rovnako zlepšiť v hre na krídlach. Cítim sa dobre, ale viem, že niečo mi ešte chýba, aby som bol tou najlepšou verziou Griezmanna. Som na dobrej ceste."

Veľa sa hovorilo o tvojom vzťahu s Messim. Aký je? Prekvapilo ťa na Leovi niečo špeciálne?

"Leo toho veľa nenahovorí a ja takisto nie, takže je pre nás ťažké, aby sme spolu veľa hovorili. Už sme spolu pili mate, takže ideme dobrým smerom. Leo bol zranený, netrénovali sme spolu, takže zlepšiť naše vzťahy nebolo jednoduché. Myslím si však, že obaja sme dobrí ľudia. Ja som pripravený pomáhať každému členovi tímu."

Ako sa cíti Dembélé na začiatku ďalšej ťažkej sezóny? Ako sa mu snažíte pomôcť?

"Stojím pri ňom. Ousmane prichádza skôr na tréningy, aby si posilnil nohy aj telo. Stará sa o seba, ale ak naskočíte do dynamiky zranení, že zložité sa z toho vymotať. Dembélé má podporu trénera, moju aj spoluhráčov. Sme tu, aby sme mu pomohli."

Máš pocit, že v Barcelone vládnu hráči viac ako v Atléticu?

"Myslím si, že Gabi a Godín takisto trochu vládli. Niektorí hráči sú v Barcelone veľmi dlho a samozrejme ich počúvame, ak niečo hovoria. Najdôležitejšie otázky však prichádzajú od prezidenta. Podľa mňa sa to však deje v každom jednom klube, ktorý poznám. Niektorých počúvame viac, iných menej."

Myslíš si, že vzhľadom na zranenia iných hráčov, musíš od seba požadovať viac a prevziať väčšiu zodpovednosť?

"Nie, nemyslím si. V Barcelone panuje iná filozofia a ja hrám na inej pozícii ako v Atléticu. Musím sa učiť a zlepšiť môj pohyb po ihrisku. Spoluhráči odo mňa očakávajú to najlepšie a ja to chcem takisto. Vyžadujem od seba veľa."

Je výhra v Lige Majstrov tvojim veľkým cieľom? Je to jedna z mála trofejí, ktorá ti chýba.

"Áno, Liga Majstrov je snom mnohých, aj môj. Dúfam, že zajtrajší večer bude pekný a pred našimi fanúšikmi získame tri body."

Myslíš si, že Inter je najsilnejším súperom, na ktorého Barcelona narazí od tvojho príchodu do klubu?

"Neviem, to záleží od toho, či hovoríme o obrane alebo útoku. Každý zápas je iný, ale Antonio Conte je skvelý tréner, ktorý so svojimi mužstvami pracuje takticky dobre. Zajtrajší zápas bude ťažký."

Vyhrali ste na výjazde prvý zápas v sezóne. Bolo to výnimočne dôležité, aby ste pred ďalšími zápasmi tento týždeň nabrali sebavedomie?

"Víťazstvo bolo dôležité, dôležitá sa ukázala aj remíza v Madride. Víťazstvo nám dodalo sebadôveru na dva zápasy, ktoré hráme doma."

Aj napriek tomu, že si nehral s Messim, hral si v strede alebo na ľavej strane útoku. Viem, že ide o rozhodnutie trénera, ale nemyslíš si, že by sa ti darilo lepšie na pravom krídle?

"Dobrá otázka. Neviem, ale ako bolo povedané predtým, len som sa pripojil k tímu a chcem pomáhať spoluhráčom. Aké nudné sú moje odpovede (smiech). Ale neurobím nič, tak to je. Tréner nastavuje taktiku, ktorej sa musíme prispôsobiť."

Zajtra zahráš proti Godínovi. Ste ešte schopní sa navzájom prekvapiť.

"Zápas na MS bol výnimočný, po prvýkrát sme zahrali proti sebe. Zajtra to bude rovnaké, Godín je môj priateľ a krstný otec mojej dcéry. Bol pre mňa vzorom, odkedy som prišiel do Atlética. Mám však niekoľko trikov, aby som ho prekvapil, pokiaľ teda obaja zajtra vybehneme na trávnik."

Si v Barcelone šťastný?

"Som veľmi šťastný na trávniku aj mimo neho, moja rodina je takisto šťastná. Spoznávam nové veci, novú víziu futbalu."

Keď si sem prišiel, povedal si, že pokiaľ sa máš ospravedlniť, tak to urobíš na trávniku. Ako hodnotíš reakciu fanúšikov voči tebe?

"Veľmi dobre, fanúšikovia spievali moje meno, podporovali ma. Pozitívne ma prekvapili. Dúfam, že v každom zápase sa im budem môcť oplatiť. Páči sa mi kontakt s fanúšikmi."

Aké sú tvoje osobné ciele pre túto sezónu?

"Chcem hrať vo všetkých zápasoch po 90 minút, byť dôležitý pre klub, trénera aj spoluhráčov. Túžim po tom, aby mi na trávniku dôverovali."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

zdeklu

14
2019-10-01 20:08:28

pockam si, ci "val" zlikviduje g riziho rovnako ako coutinha

zdeklu

15
2019-10-01 20:10:14

vela futbalistov tuzi hrat v FCB, ale aktualny trener je skor likvidator, ako podporovatel talentov

Milan87

-8
2019-10-01 20:30:11

Tak prečo valverdeho pochválil?
Prečo? Sám ho opomenul nikto sa na neho nepital

adriano

7
2019-10-01 22:02:15

Kde ho opomenul? Ja to tam nevidím.

adriano

6
2019-10-01 22:03:24

Hádam ho haniť nebude keď teraz len prišiel do timu.

Barca93

3
2019-10-01 22:35:39

Milanko ty debilko nechapes ze ziadny hrac nikdy nekritizoval svojho trenera? A griezzman je novy tak mu rovno lezie do riti aby hral co najviac, lebo vidi ze hraju len valverdeho oblubenci a nie ti co maju najlepsiu formu

Soukys

7
2019-10-01 20:53:00

Docela mě vyděsila věta “Godín je môj priateľ a krasný otec mojej dcéry” než jsem si uvědomil že to čtu blbě :DD

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.