FC Barcelona vo včerajšom zápase porazila svojho súpera z Andalúzie rozdielom triedy, no hlavným hrdinom zápasu sa za každú cenu chcel stať hlavný rozhodca Mateu Lahoz. A tak sa teda posnažil.

Mateu Lahoz a jeho labilné rozhodovanie, často aj nelogické, poznáme z La Ligy už nejaký ten rok a vždy s napätím očakávame, čo vyvedenie v zápasoch Blaugranas. Včera to však Barcelona schytala, keď sa Mateu rozhodol v zápase vyšantiť. Ukázal 8 žltých kariet a 2 červené. Z toho niektoré rozhodne nemali byť udelené. Zas niektoré nedovolené zákroky ani len neodpískal.

Už počas zápasu sme si všimli ako postrašil Luisa Suareza. V prvom momente sa zdalo, že mu ukáže kartu, ale nakoniec to neurobil. Útočník Barcelony bol za faul napomenutý žltou kartou a keď protestoval, Mateu siahol do vrecka na prvý pohľad po kartu a nakoniec ruku z vrecka vytiahol bez karty a ukázal prstom. Suarez sa rozhodcu v tejto situácii pýtal, či môže hovoriť. No Lahoz mu povedal veľmi jasne: "Nie. Neurob chybu."

Svojich 5 minút slávy si užil na konci zápasu, keď vylúčil Arauja za súboj s Chicharitom, pritom rozhodne nešlo o zákrok na červenú kartu. Následne vylúčil aj Dembélého za to, že rozhodcovi povedal: "Veľmi zle, si veľmi zlý." Francúzovi však podľa všetkého ukázal priamo červenú kartu. Dembélé sa s jednou žltou kartou v zápase nemal do tejto situáciu montovať, no Lahoz mu za tieto slová mal ukázať nanajvýš žltú kartu a nie rovno červenú. Je ťažké vysvetliť, čo si Lahoz týmto cirkusom chcel dokázať, v každom prípade sme na to v jeho prípade v zápasoch španielskej ligy zvyknutí.

zdroj: marca.com forcabarca.sk
foto: facebook marca.com

Komentáre

triton450

-105
2019-10-07 07:32:28

Araujo jednoznacne fauloval. Cervena je v tomto pripade jednoznacne opravnena, Je jedno ci bol kontakt mensi alebo vacsi. Ak by sa to stalo nam, tiez by sme sa cervenej dozadovali.

kofi

top komentár
58
2019-10-07 07:36:35

ano bol tam kontakt ale to neznamena ze hned musi byt cervena. to by boli v premier league 4 cervene kazdy zapas. tento rozhodca predviedol ze je najhorsim v lige

Anonym657

0
2019-10-07 10:52:43

Šlo tam o to, že šel prakticky sám na brankáře... Araujo neměl moc šancí se před něj dostat, tak ho zfauloval..

Slavomir

29
2019-10-07 07:48:18

Podla mna to cervena nemala byt,lebo v tom suboji boli vedla seba!!!A dokonca Araujo bol aj rychlejsiAno,za dres ho tahal,faul ok...no maximalne zlta karta!!!

FCBarcelona2018

25
2019-10-07 08:09:16

triton450 Ty si asi madridista, lebo normálny človek toto napísať nemôže. Pozri si zábery s rôznych uhlov a uvidíš, či to bolo na červenú. Tlačili sa jeden do druhého telom, ale faul na rovno červenú tam nebol ani náhodou. Tak tu nevypisuj chujoviny.

triton450

-6
2019-10-07 10:56:06

mas zaujem usudzovanie. z mojho prispevku je zrejme ze nie som madridista, ak si ho pozornejsie precitas objavis to tam. nauc sa mimochodom trocha slusnejsie komunikovat, taketo prispevky tu nerobia dobry obraz celemu foru. predpokladam, ze si mal zlozite detstvo a zle vzory. zopar rozumnejsich ludi, uz tu uviedlo na fore, ze pokial to rozhodca vyhodnotil ze chicharito bol posledny hrac a bol akokolvek faulovany, tak cervena karta je jedina moznost, ktora vyplyva z pravidiel.

triton450

-5
2019-10-07 10:56:54

*zaujem-zaujimave, prepac

hadec

16
2019-10-07 12:20:16

Neviem pozeral som https://www.youtube.com/... a podla mna to bol viac menej suboj rameno na rameno. Bol tam naznak pokusu potiahnutia za dres ale bol neuspesny. Tie ruky pri behu musia jednoducho pracovat, to sa inak neda. Podla mojho nazoru obranaca utocnika predbiehal . Navyse utocnik sa lopty ani poriadne nedotkol, bol od drahy lopty subojom vytlaceny. Ak by obranca nestihal tak by utocnika musel podkopnut alebo tahat za dres zo zadu. Araujo mal najmenej od polky suboja k lopte blizsie. Podla mna max. zlta a to este tazko obhajitelna.

Slavomir

1
2019-10-07 14:46:14

Hadec,uplne s tebou suhlasim...dobry postreh a super objasnenie

Matione

1
2019-10-07 15:21:15

ja si dovolim nesuhlasit, aj ked mi je to proti srsti obcas musis priznat aj zavahanie svojho klubu. Je jedno ze to potiahutie za dres bolo uplne minimalne ale je evidentne a prave v takychto tesnych subojov znamena casto gol alebo nie pre hraca v uniku. Keby to bolo dalej od brany tak by sa dalo debatovat o zltej karte ale v takomto pripade bola jedina moznost cervena karta. Tie ostatne karty co potom zacal rozhadzovat boli len ukazka charakteru a poskodenej psychiky tohto naruseneho rozhodcu, ale samotna cervena karta pre nasho obrancu bola podla mna uplne v poriadku.

triton450

-1
2019-10-07 16:09:52

presne tak. ak by toto niekto spravil na messiho tak by sa tu vrieskalo a kazdy by studoval pravidla rozhodcov len aby tam nasiel co i len najemensiu zmienku o moznosti udelit zltu kartu za takyto zakrok. hold taky je futbal, mozes fandit kto chces komu chces, treba priznat aj chyby svojho oblubeneho timu.

zdeklu

11
2019-10-07 12:33:43

keby takto rozhodcovia klasifikovali zakroky ramosa, chlapec by si vobec nezahral

Milan87

0
2019-10-07 13:08:21

Nastavil meter sky nastavil a také suboje ako araujo tam boli 1000 iba na denního, ktorý isiel niekolkokrat k zemi zspiskal az na nás.

kluc

9
2019-10-07 07:36:19

Čo už, našťastie máme celkom široký káder.

PETERKRIZAN

-16
2019-10-07 07:38:38

zbytočny faul v golovej šanci,čo mu mal dať,5000 eur?Dembele sa konečne vyjadril po španielsky tak,aby tomu niekto rozumel,sice zas bude na tribune,ale aspoň aky taky pokrok v jazyku

puuq

14
2019-10-07 07:49:42

taketo "fauly" pustal cely zapas a na konci za neho da cervenu? tam mal dostat chicharito zltu za simulovanie ako sa na konci hodil o zem...naco je VAR?

Amamnonys

16
2019-10-07 07:41:03

#LahozOut

Kalmo

4
2019-10-07 08:04:47

Myslim ze pravidla hovoria, ze ak fauluje posledny hrac unikajuceho hraca, tak je cervena. Je jedno aky je to faul. Takze ak to odpiskal ze to je faul, tak asi inu moznost nemal. Pravdepodobne keby bol stav 0:0 tak to ani nezapiska.

puxo333

-16
2019-10-07 08:44:59

Ľudia, ako sa nehnevajte, nebuďte takto zaslepení voči Barcelone ! Červená pre Arauja bola oprávnená ;) Kusok objektivity, ak by šiel takto náš hráč, tak kričíte a bijete sa do hrude, že to je 100% červená, ale ak náš hráč má byť vylúčený, tak zrazu by ste IBA žltú dávali ;) .. Ak hráč ide sám na bránu a súper mu zmarí 100% gólovú šancu, čistá červená a nie je sa o čom baviť (o nejakých ´trápnych´ detailoch pomocou VAR teraz pomlčím), tu nemôžeme Lahozovi absolútne nič vyčítať ;) ...Dôvod, pre ktorý vylúčil Dembeleho, je iba v rovine špekulácií, nevieme čo sa ta udialo - na druhej strane, je vidieť, že Dembele je neskúsený v La Lige, nakoľko pri Lahozovi nesmiete vyjednávať, nik nevie, kedy mu ´strelí´ a vytiahne či už žltú alebo červenú a hlavne nerozprávať a hádať sa s ním ;) Adios, Visca, ale kusok už buďte OBJEKTÍVNY !!!

caco

1
2019-10-07 12:43:56

aspom netrep hlúposti.takýchto súbojov som v odohral kopec a nikdy za toto nebola ani žltá. šli rameno na rameno a rukami sa naťahovali obaja,ale nie tak aby bol niekto z nich stiahnutý na zem .číčo sa skrátka porúčal na zem kedže mu došlo že šancu nevyužije.je to jasne vidieť na videu. čo sa týka rozhodcu tak je jasne zameraný proti barce.samozrejme kreténov máme aj na SK. ja som dostal že som si po prestrelení brány zakričal na plné hrdlo" do piči" a už som ju mal. v anglicku by sa nad takýmto súbojom nikto ani nepozastavil

RastoD

17
2019-10-07 09:03:45

zase si povedzme na rovinu, (nielen) hráči Barcy strávia veľa času hádaním sa s rozhodcami. podľa mňa je to zbytočné a dosť sa aj čudujem, že to rozhodcovia tolerujú. taká situácia, že sa okolo rozhodcu zhrčia hráči a niečo mu hovoria, by mala byť prísne trestaná v každom zápase.

gladius

7
2019-10-07 10:14:37

Ja si myslím, že práve na také situácie je tam VAR. Toto nebol žiadny faul, a tvrdil by som to, aj keby sme hrali s Realom a na zem by tak spadol hráč Barcelony. Zrejme budeme musieť sledovať Lahozov menštruačný kalendár ????.

gladius

1
2019-10-07 10:15:05

otázniky sú smejko

ximpp

0
2019-10-07 12:00:25

Tohoto rozhodčího nakopat do prdele a poslat do ruska do gulagu, vždy je jeho jediný zájem být největší hvězdou zápasu. Dobré rozhodování jsem od něj ale nikdy neviděl.

Fcb1231

3
2019-10-07 12:24:16

Podľa mňa pískal do 3/4 zápasu celkom fajn ,veľmi citlivo vedel ponechať výhodu , nepískal minifauly , ale ked už pískol kartovalo sa , nemyslím si že bez dôvodne. Ale záver nezvládol totálne

zdeklu

2
2019-10-07 12:34:57

vacsina zltych kariet bola za "kecanie"...lahoza by mal vysetrit psychiater, asi ma FCBfobiu :-))))

Fcb1231

2
2019-10-07 14:19:23

Počas zápasu by sa z rozhodcom mal baviť len kapitán a ostatní hráči len na jeho vyzvanie . Neobhajujem tú šaškáreň ale také sú pravidlá ...

Fcb1231

3
2019-10-07 14:23:02

Za to zgrupovanie sa okolo rozhodcu po každom spornejšom zakroku by som ich poslal dole všetkých , veď je to sprosté , kedy im to pomohlo ? NIKDY . Barcelonu sledujem už nejaký ten čas a toto robia stále.(nehovorím že len oni , robia to všetci ale mohli by si zanechať uroveň chalani )Je to totalne trápne. Ani v dedinskej lige sa toto tak často nerobí

xdiko

8
2019-10-07 13:41:43

Lahoz by mal zase dostat suspendaciu, ako sa uz v minulosti stalo, aby sa zase skludnil. A takyto debilko este piska aj LM... rozhodcovia by mali absolvovat psychotesty

Martin77

6
2019-10-07 15:11:48

Lahoz v zápase s Barcou už nikdy! :-/

Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.