Ernesto Valverde odpovedal na otázky novinárov pred zápasom proti Realu Valladolid. Tlačová konferencia sa niesla v znamení viacerých aktuálnych tém súvisiacich s katalánskym veľkoklubom.

Real Valladolid je v dobrej forme, doteraz inkasoval len 9 gólov. Ukazujú remízy s Realom a Atléticom solídnosť tohto mužstva?

"Náš súper je uprostred dobrej série, neprehral 4-5 zápasov. Z 14 bodov, ktoré má, získal 8 na výjazde. K tomu neprehral s Realom, Atléticom ani s Granadou, ktorá je v tabuľke takisto vysoko. Spomínam si, že v uplynulej sezóne sme v zápase s týmto tímom veľmi trpeli. Vyhrali sme 1:0, ale bolo to veľmi ťažké. Po nezvyčajnej prestávke sa vraciame do hry v lige a uvidíme, či sa nám podarí získať tri body."

Ako si prežíval uplynulý víkend bez El Clásica?

"Bolo to zvláštne, pretože len teraz sme sa vrátili z reprezentačnej prestávky. Medzi prestávkami sme zvyknutí na tlak z množstva zápasov. Teraz chceme zabudnúť na Eibar, vrátiť sa do hry v lige a získať 3 body, pretože iní to robia a my sme na to počas víkendu nemali príležitosť."

Po zápase v Prahe ter Stegen povedal, že je potrebné zlepšiť isté aspekty v hre a porozprávať sa o tom v šatni. Aké aspekty mal ma mysli? Už ten rozhovor prebehol?

"Po zápase sa často bazíruje na dojmoch z posledných minút. Posledných 5 minút bolo vyčerpávajúcich, pretože súper vytvoril veľký tlak a v priebehu pár minút zaznamenal 5 či 6 centrov. To isté by sa dialo v zápase proti Eibaru, ak by sme vyhrávali 1:0. Bolo však 3:0 a o výsledku tak bolo rozhodnuté. V Prahe sme si nevypracovali lepší výsledok aj napriek šanciam a v koncovke sme museli brániť."

Vzhľadom na presunuté El Clásico si dal hráčom pár dní voľna. Niektorí podnikli tak dlhé cesty ako napríklad Griezmann do New Yorku na zápas NBA. Čo si o tom myslíš?

"Nič. Voľný čas je na to, aby ho človek využil a každý si môže robiť to, čo chce, v rámci istého limitu. Cestovanie sme nezakázali, ale ďakujem za informácie, pretože som o tom nevedel."

Ako vyzerá situácia Samuela Umtitiho? Už pár dní sme o ňom nič nepočuli.

"Počkáme na tréning, včera trénoval individuálne. Uvidíme, aké to bude dnes, ale je ťažké, aby hral. Nič viac neviem, stále je pre nás otázny."

Veľa sa hovorí o Pérezovi a Fatim, ktorí mesiac nehrali. Zvažuješ ich návrat do tímu rezervy alebo takáto možnosť nie je?

"Sú v dynamike prvého tímu a také sú naše predpoklady. Oficiálne sú však hráčmi Barcelony B, takže existuje možnosť, že sa vrátia. Nateraz sa to však nestane. Rezerva hrala včera a my hráme zajtra, takže včera hrať nemohli, pretože s nimi počítame v zápase proti Realu Valladolid."

Sezónu ste nezačali najlepšie, často ste nechali dominovať súpera. Potom prišla séria lepších zápasov, ale v Prahe sa to vrátilo akoby na začiatok. Je to náhoda?

"Ako som už povedal, ľudia niekedy bazírujú na posledných minútach. Je pravda, že Slavia mala v prvom polčase 2-3 šance, predovšetkým jedna bola dobrá, ale Marc si pripísal svoje zákroky. My sme však dominovali. A takisto sme mali šance. V druhom polčase sme inkasovali gól a až do konca zápasu bolo všetko otvorené. Pred koncom nás súper zatlačil, a preto sú také dojmy. Bolo by to iné, ak by sme strelili 3 alebo 4 góly. Tak to bolo v prípade s Eibarom, ale ak by bol výsledok vyrovnanejší, tak pred koncom zápasu by sme opäť trpeli."

Bol si zástancom toho, aby sa El Clásico odohralo v sobotu. Uškodilo preloženie zápasu viac vám alebo Realu?

"Nie. Chcel som zachovať normálny priebeh súťaže a udržať nás v normálnom behu. Naša situácia je podobné tej s Realom. Musíme to kolo dohrať a hrať v správny čas."

Arthur v tejto sezóne zaznamenal už 2 góly a 4 asistencie. Odkiaľ sa nabrala takáto zmena v porovnaní s predchádzajúcou sezónou?

"Je to hráč, ktorý má rôzne možnosti a my chceme, aby mal loptu predovšetkým tam, kde môže mať najväčší vplyv na ofenzívu tímu. Dokáže asistovať a nabiehať do pokutového územia a musí to rozvíjať. O to prosíme našich stredových záložníkov. Chceme, aby jeho prihrávky smerovali do dôležitých zón ihriska, medzi súpera a nie len do 'pohodlných' oblastí."

Sleduješ tréningy Moussu Waguého. Ako hodnotíš jeho pokrok?

"Veľmi dobre. V tejto sezóne postúpil do prvého tímu, kde nie je ľahké získať možnosť hrať. Jeho postoj je však veľmi dobrý a určite dostane šancu."

Určite vieš, čo sa deje v ženskom futbale. Hráčky sa rozhodli, že vstúpia do štrajku. Čo si o tom myslíš a či je podľa teba ten správny moment na to, aby mužský futbal podporil ženský?

"Myslím si, že ho podporuje už niekoľko rokov a preto sa ženský futbal vyvíja. Myslím si, že sa podnikajú dôležité kroky. Aj mužskom futbale dochádzalo k štrajkom, pretože hráči nedostali adekvátnu odmenu. Solidarita medzi mužstvami bola veľmi veľká. Zdá sa mi, že ženský futbal ide tou istou cestou, je to prirodzené. Podpora z našej strany existuje, to je jasné."

V uplynulej sezóne ste vyhrali len o gól. Aký zápas očakávate teraz? Ako začne Valladolid - ofenzívnejšie alebo defenzívnejšie?

"Myslím si, že teraz Real posilňuje rozostavenie, ktoré mu prinieslo dobré výsledky. V uplynulej sezóne zmenil taktiku a hral s piatimi obrancami. Neviem, aké to bude teraz, ale podľa mňa sa mu hodí dvojica útočníkov. Ale aj s päticou vzadu nám dokáže narobiť problémy, zvlášť pri vyvážaní lopty. Myslím si, že Valladolid zahrá solídne, podobne ako v posledných zápasoch a bude ťažké ho poraziť."

Uvidíme zajtra na trávniku Ansu a ďalších menej často hrajúcich hráčov?

"Je možné, že urobím nejaké zmeny, pretože nás čakajú 3 zápasy v priebehu 7 dní. Uvidíme."

Pred rokom sa hovorilo o možnosti hosťovania Carlosa Velu. Teraz sa téma vrátila a on sám uviedol, že ak by mohol stráviť pár mesiacov v Barcelone, dlho by nerozmýšľal. Je taká možnosť v hre?

"Spomínam si, že taká možnosť existovala. Teraz sa prestupové okno ešte nezačalo, počítame s hráčmi, ktorých máme a s hráčmi v Barcelone B."

Carles Aleñá hral v tejto sezóne iba 45 minút. Máte pre neho plán alebo ak nebude hrať, môže odísť na hosťovanie?

"Uvidíme. Je pravda, že nehrá toľko, koľko som si myslel. Možno si zaslúži hrať, pretože na tréningoch zo seba dá všetko a je vidieť jeho postoj. Konkurencia je obrovská, ale situácia sa môže zmeniť v každej chvíli a on na to musí byť pripravený."

Hráči Barcelony nabehali v poslednom zápase Ligy Majstrov najkratšiu vzdialenosť zo všetkých mužstiev. Barcelona vo všetkých zápasoch nabehala menej ako jej súper. Považuješ to za normálne?

"Viem, že sa o tom veľa hovorí. Musíte sa pozrieť na to, či sú údaje presné a v tomto prípade to tak nie je. Práve preto máme zvyčajne loptu, čo môže mať vplyv na nabehané kilometre. Iné fyzické údaje sa môžu ukázať ako dôležitejšie. Mal som kedysi trénera, ktorý hovoril, že behať by mal súper. Ten tréner má pred Camp Nou svoju sochu a jedno z ihrísk nesie jeho meno."

Čo si myslíš o pozícii lídra pre Granadu? Je to varovanie pre najväčšie kluby?

"To dokazuje, že hrá dobre a tak to bolo aj proti nám. Na nováčikov je potrebné si dávať pozor, pretože majú pozitívnu energiu z dôvodu postupu. Je dobré, že sa objavila takáto situácia a neočakávané kluby zaujímajú takéto miesto v tabuľke. Je to vďaka ich práci, ale neviem, či sa udržia."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

maros1

17
2019-10-28 19:46:51

No to je možné že platí to čo povedal Cruyff, ale súčasne to nevytvára premisu, že my budeme hrať v rýchlosti spomaleného filmu ak je to dnes. To by asi nešlo pán Valverde - že ? Zrejme zabudol dočítať druhú časť Cruyffovej vety, alebo s niečim takým ani Cruyff nerátal !!

mazanyhrac

35
2019-10-28 19:50:00

Pořád to samý. Nic nechápe. Tehdy byl fotbal celkově pomalejší. Navíc neměla náhodou Slávia častěji míč než my?

dalibor

10
2019-10-28 20:52:38

48:52. každopádne hanba

mazanyhrac

11
2019-10-28 21:36:15

No právě. Kdyby to bylo 60:40 jako dřív (ve prospěch Barcy), tak to mohlo platit, jak to řekl, ale tady je jasný, že se moc neběhá, ani když má míč soupeř, ani když máme my (náběhy, atd.) a to je problém, ale Erníí si jede furt svý. Jediný co ho může zachránit, že hráči jako DeJong strhnou ostatní a budou sami makat na kondici a presingu. Jinak nás někde zase krutě vyškolí a já budu zase chodit 14 dní kanálama, jak se mi budou všichni Madritisti, Spartani a vubec vsichni ostatní fanousci smat.

mikimi122

38
2019-10-28 19:51:18

Za čias Cruyffa sa hral ale úplne iný futbal. My teraz nemusíme slepo dodržiavať úplne všetko čo robil Cruyff. Bol by som zvedavý, čo by mi Valverde povedal na to, prečo Ajax, ktorý tak isto nesie Cruyffov odkaz behá v svojích zápasoch ako o život. Práve tá hnusná spomalená hra, kde z naších pomaly nikto nebehá nás ničí. Je najvyšší čas sa prispôsobiť na moderný futbal a behať. Dnes už len ten kombinačný futbal nestačí, treba tam do toho pridať pohyb a rýchlosť.

Mascherano

12
2019-10-28 20:03:46

Konkurencia je obrovská, ale situácia sa môže zmeniť v každej chvíli a on na to musí byť pripravený." Takže nehrá 2/3 mesiace Ernie si zrazu povie reku že budeš v základe a nemôže od neho čakať 100% výkon a potom zas nebude hrať pol roka

marke7

11
2019-10-28 20:17:42

Je mi z něho mdlo.

2sjr

15
2019-10-28 20:22:29

Cruyff ale myslel to že súper behá za loptou s ktorou naši krásne kombinujú. No na kombináciu sa treba pohnúť od súpera nie sa zaňho schovať ako to robia niektorý naši hráči.

Davoxe

13
2019-10-28 20:47:16

On sa dozvedá o svojom hráčovi až teraz že odšiel do New Yorku?

harry525

14
2019-10-28 20:52:31

Aspon vidis, ze aky tam je holubnik... Ziadna kondicka, poriadne treningy, trenera maju hlboko vies kde a hraci, ako Pique viac riesia svoj biznis...
Len si predstavte, aky maju rozpravkovy zivot... Zarabaju statisice tyzdenne a v podstate permanentne su na dovolenke...
A potom sa niekto cuduje, nam obycajnym smrtelnikom, ze chceme aby pocas zapasov trosku pobehli...

plcd

-5
2019-10-28 20:59:19

Ty hlásiš šéfovi,že aký máš plán cez voľný víkend?A on ti to musí schváliť?

Anko63

4
2019-10-29 11:54:05

My môžeme aj chlastať aj drogovať poniektorí aj v práci. Takže možu aj futbalisti? Ak vadia dlhé lety na repre zápasy a v príprave, musia aj súkromné.

harry525

12
2019-10-28 20:49:11

"Spomínam si, že v uplynulej sezóne sme v zápase s týmto tímom veľmi trpeli..." On to snad robi naschval :D

tunno

17
2019-10-28 20:55:52

Mal by byt vyhodeny uz pre sposob akym sa vyjadruje. Jemu pride uplne normalne ze nas pritlacia timy co nemaju ani 10tinovu kvalitu kadra.

dalibor

21
2019-10-28 20:58:14

absolútne nemáme pod kontrolou zápasy práve preto, lebo nám chýba intenzita a pressing! po technickej stránke tí hráči nie sú zlí, ale nezvládajú držať tempo so súperom... potom to tak vyzerá, že slávia praha má rovanke držanie lopty ako my... toto nie je barcelona

Ortiz

12
2019-10-28 21:12:30

To jsou zas slova bez koulí

DembeleFan

5
2019-10-28 21:37:18

Zas to Valverde nepochopil stejně jako většinu věcí, ale Cruyff a jeho styl byl takový, že Barcelona má hrát s míčem, a soupeř běhat bez míče, tak to pochopí každý kdo už trochu Barcu zná. Je to čím dál horší, myslel jsem že Valverde může být dobrý trenér, možná i je, ale určitě ne pro Barcelonu.

Chepablo

5
2019-10-28 21:46:52

Na tú Cruyffovu taktiku treba mať hráčov, čo momentálne Barca nemá....

Malloy

16
2019-10-28 23:34:26

Ty máš od cruyfa tak ďaleko ako ja od messiho

emiliano

7
2019-10-29 07:39:01

Zasa to isté, schováva sa za Cruyfa, keď mu to vyhovuje, vždy má nejakú výhovorku. Keby sme dali Slávií 3 góly, tak by tak netlačila a bla, bla. Všetko je ok, len treba dať viac gólov.

Deacon_Frost

7
2019-10-29 08:33:31

KKs on sa fakt vyjadruje ako sedlák a pôsobí ako nejaký trenér zo spodu tabuľky. Kedysi aspoň zvykol opakovať, že FCB hrá vždy o všetky trofeje, ale teraz už len "neviem" alebo "uvidíme", alebo "nesledujem to a toto je pre mňa nová informácia".

senior47

7
2019-10-29 09:43:45

Jedným z najbehavejších hráčov historie bol jednoznačne Cruyf. VALVERDE zle pochopil
Cruyfove vyjadrenie. Pozrime na hráčov M-City, ako sa pohybujú pod najväčším protagonistom - jeho školy - Guardiolom. Bez kondície a rýchlosti sa nedajú vyhrávať zápasy proti silným súperom !!!

senior47

6
2019-10-29 09:48:50

Ako príklad si zoberme zápas Barcelona-Real 5 : 0 pod Guardiolom, vtedy behal ako zajac aj Messi. Xavi krotý stelil 1. gól bol na chvíľu najvysunutejší hráč útoku.

Amater

14
2019-10-29 10:13:02

Normálne si myslím,že by bolo lepšie neuverejnovať tlačovky s týmto človekom. Toto je tréner tímu kde sa točia miliardy?! On nevie že Griezmann bol v New Yorku? Guariola vie čo robia jeho hráči každú sekundu. Aby vedel o každom probléme. Tento pán sedí dome a štrikuje? Ter Stegen vyhlási že je potrebné zlepšiť isté aspekty v hre a Valverdeho reakcia že Slavia bola lepšia len posledných 5 minút a inak všetko v pohode. On nechce vidieť čo vidia všetci. To je tragédia.

harry525

4
2019-10-29 10:42:48

Tak tak... sprava sa ako... mas to v nicku :D
Suhlasim s kazdym jednym slovom (+)

leosniki

5
2019-10-29 13:53:15

Z tohto cítim dogmatizmus a to je cesta do pekla...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.