Tréner FC Barcelona dnes absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom proti Levante, ktorý sa odohrá zajtra vo Valencii o 16:00.

Levante dokáže narobiť problémy. Aký zápas očakávaš?

"Levante je mužstvo, ktoré sa snaží útočiť vysokým presingom, v ofenzíve má množstvo riešení, pokúša sa útočiť viacerými hráčmi a keď má loptu, dokáže viesť rýchly protiútok. Vpredu má dobrých a rýchlych hráčov, takých ako Morales. Musíme si dávať veľký pozor, pretože stať sa môže všetko. V zápase proti Espanyolu sa nepredviedli v najlepšom, ale na Anoeta sa prezentovali dobre. Je to ťažký zápas, ako v predchádzajúcej sezóne. V poslednom zápase s Levante sme si zabezpečili titul, ale bol to pre nás ťažký zápas."

Ste späť na čele tabuľky.

"Našim cieľom bolo viesť ligu už od samého začiatku. Sezónu sme však nezačali dobre, predovšetkým na ihriskách súperov. Niekedy sme nehrali dobre, ale tiež si myslím, že niekedy sa od nás odvrátilo šťastie. Získali sme prvé miesto, ale do konca sezóny zostáva ešte veľa zápasov a zápasy na výjazdoch budú rozhodujúce."

Čo chýba Griezmannovi, aby mal v Barcelone nespochybniteľné miesto?

"Griezmann hrá pravidelne. Niekedy to nerobí a to v tom prípade, keď sa rozhodnem pre zmenu. Nerád však o tejto téme hovorím, či je niekto spochybňovaný alebo nie. Griezmann sa normálne objavuje na trávniku a bude to tak aj naďalej, pokiaľ bude spĺňať očakávania."

Vedel si o tom, že hráči Barcelony boli ochotní ponížiť svoje výplaty, aby Neymarovi pomohli prestúpiť na Camp Nou?

"Nevedel som, že hráči na to boli pripravení, mne to neponúkli (smiech)."

Ste teraz na mieste, kde ste chceli byť?

"Ak ste prvý vo všetkých súťažiach, potom ste tam, kde ste chceli byť. Získali sme prvé miesto, ale pred nami je ešte dlhá cesta. Zostáva ešte množstvo ťažkých zápasov, ako ten zajtrajší či v utorok."

Znepokojuje ťa to, že organizácia Davis Cupu bude mať vplyv na Piquého?

"Nemyslím si, že je to pre neho niečo nové. Nemusím sa znepokojovať. Pokiaľ uvidíme, že ho to rozptyľuje a má to vplyv na jeho nižšiu formu, potom ma to bude trápiť."

Hráči mali v tejto sezóne 22 dní voľna. Nie je to veľa?

"Zdá sa mi, že tých dní nebolo až ta veľa. Robíme to na základe schémy ako vždy. Dáme deň dva voľna a aj viac, ak je reprezentačná prestávka. Nebudeme to meniť."

Je Messiho návrat do reprezentácie prekážkou?

"Preferujeme, aby hral. A vieme, že ak je Messi aktívny, tak je povolaný do reprezentácie. Predpokladali sme, že po skončení sankcií to tak bude a nie je to prekážka."

Ako sa má Umtiti?

"Uvidíme ako bude reagovať na dnešný tréning a rozhodneme sa. Mal isté problémy, ktoré poznáme už od minulej sezóny, kedy mu chýbala pravidelná hra. Uvidíme, či tentokrát nájdeme riešenie. Lenglet hrá na skvelej úrovni a Umtiti musí bojovať o miesto v zostave. Je dobré ak je v tíme rivalita."

Lenglet hrá výborne.

"Celkovo ide o spoľahlivého hráča. Skvelý profesionál, ktorý v uplynulej sezóne po problémoch Samuela posilnil túto pozíciu vynikajúcim spôsobom. Jeho výkonnosťou je veľmi vysoká a vďaka tomu si našiel uznanie aj vo francúzskom tíme."

Čo mužstvu prináša nový stred poľa?

"V tejto zóne sme zmenili hráčov, pretože máme rôzne možnosti. Je zrejmé, že Frenkie nám dáva veľa, vnáša veľa sviežosti ako v momente držania lopty, tak aj pri jej vyvážaní z obrany. Z defenzívneho hľadiska nám veľmi pomáha, je ťažké ho obísť a má veľký fyzický potenciál. Očakávame od neho ešte viac. Môže nám dať viac v tímovej hre."

Spomedzi európskych líg má Primera Division najmenej efektívneho hracieho času.

"Myslím si, že medzi ligami až taký veľký rozdiel nie je. Na stretnutí trénerov, ktoré organizovala FIFA sa rozoberala téma hrania zápasov v priebehu efektívneho hracieho času a nie cez 90 minút. Možnože to by bolo nejakým riešením. Mám dojem, že toto je budúcnosť futbalu. Hra bude skutočnejšia a nebude si vyžadovať zdržiavanie."

Neľutoval si už, že si Ansu Fatimu doprial debut tak skoro?

"Samozrejme, že neľutoval. V momente, kedy debutoval, sme mali medzery, ktoré sme museli vyplniť. Je veľmi mladý, má obrovský priestor na rozvoj. Je v našom mužstve, ale vie, že je medzi prvým a druhým tímom. Myslím si, že sme prijali dobré rozhodnutie."

V poslednom zápase ho nebolo až tak vidieť. Je to pre neho súčasť procesu učenia?

"Samozrejme. Keď sa objaví nový hráč, ktorý začína takýmto spôsobom, vznikajú veľké očakávania. Len včera mal 17 rokov. Je normálne, že ešte stále nie je v tejto kategórii a musí mať čas naučiť sa súvislosti s riadením rytmu hry, postavením tela, fyzickým rozvojom atď. Má sa ešte veľa čo učiť."

Očakávaš od záložníkov aby útočili na bránku súpera?

"Máme záujem o to, aby na bránku útočilo viac hráčov. Potrebujeme hráčov, ktorí budú do tohto priestoru nabiehať. Robí to napríklad Vidal a povzbudzujeme ho, aby to robil. V každom prípade je pravdou, že to záleží od toho, proti komu hráme, ale v zásade chceme, aby záložníci útočili a mohli striedať góly."

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Martin77

3
2019-11-01 19:26:48

"Od Fatiho sa očakáva veľa" klasika tohle říká o všech Puig, Dembélé atd pak jim nedá skoro šanci. Rád bych viděl zase Peréze v úvodu sezóny předváděl skvělou hru na mladíčka v týmu. Doufám, že na něho nezapomněl.

Revive

4
2019-11-01 20:08:07

Naučiť sa veľa, myslí naučiť sa sedieť na lavičke a nevyvýjať svoj potenciál?! Od všetkých veľa očakáva ale aby ich dal hrať tak to nie. Alibista a človek bez chrbtovej kosti. Po fiasku na Anfield mal okamžite odstúpiť.

Domink

6
2019-11-01 21:00:14

Tréningy, spoločne obedy, spoločné vyjazdy s takými hráčmi atď...toto všetko mu toľko pridá k jeho veku že až.. nie všetko je o hernom vyťažení.. a jasne opäť téma Valverde :D ...odporúčam prečítať komenty či už v článkoch alebo v diskusii od Lukasa...veľké veci su tam popísane :)

maryann

5
2019-11-01 20:28:02

Aj my ocakavame vela !!???? - od Valverdeho

Nalim

-5
2019-11-01 21:23:49

Od Valverdeho neočakávaj nič, lebo ten má v hlave nasrané, lebo na hlavu mu série Barto a starí hráči na celé s Kingom ... Tancuje ako mu hrajú, ale verím že dotancuje ako Kočner...

Nalim

-5
2019-11-01 21:24:41

“na čele”

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.