Už dnes o šestnástej hodine vycestujú futbalisti FC Barcelona do Valencie, kde na nich čaká súboj s domácim výberom Levante. Ešte pred výkopom stretnutia sa spolu pozrime na tri kľúčové veci, ktoré o ňom potrebujeme vedieť podľa novinára denníka Mundo Deportivo Loba Carrasca. 

Tím dvoch prevodových stupňov

Vo svojom ostatnom zápase hráči Levante museli vynaložiť obrovské úsilie, aby si na Anoete ustrážili víťazstvo 1-2, čo ich stálo množstvo síl. Dá sa tak očakávať, že tréner Paco López uskutoční vo svojej základnej jedenástke nutné rotácie. V tradičnom rozostavení 4-4-2 zohráva rolu strážcu taktiky Radoja, zatiaľ čo Campaña, Rochna a Bardhi sa vďaka svojej kreativite skôr koncentrujú na vytváranie príležitostí. K tomuto skvelému zloženiu stredu poľa ešte musíme pripočítať Melera, ktorý sa vracia po sérií nepríjemných zranení.

Najsilnejšou stránkou celého družstva je však rýchlosť - spôsob, akým sa dokáže Levante dostať z obrany do útoku. V tíme sú nesmierne behaví Hernani, Roger Martí a Morales, a to sa dobre dopĺňa s Borjom Mayoralom, ktorý na druhej strane nešetrí dotykmi s loptou. Keď bude Barca útočiť, jej obrancovia to budú musieť mať na pamäti. 

Ako bude vyzerať zostava domácich?

Levante sa bude snažiť napádať, respektíve všetkými možnými spôsobmi bude chcieť zabezpečiť, aby sa Barca nedostala do hernej pohody. Dá sa očakávať, že keď sa dostane k lopte Messi, dochádzať bude k zdvojovaniu či strojovaniu. 

Paco López bude mať k dispozícii opäť Cabaca, ktorý by mohol zastávať rolu stopéra po boku jedného z dvojice Postigo a Vezo, no nebolo by prekvapivé ani to, keby nastúpili všetci traja. Barca by mohla naopak útočiť skôr zo strán, a to najmä zľava, v zónach Carlosa Clerca, pretože pravý bek Marimón sa prekonáva oveľa zložitejšie. Katalánci si tiež budú musieť poradiť s výborne hrajúcim Aitorom Fernándezom.

Ak bude hrať Barca podobne dynamicky ako s Eibarom, hoci ju toto mužstvo tak výrazne nenapádalo, dostane sa v útoku do výhody. Zmeny v zostave však môžu vniesť do duelu moment prekvapenia. 

Chýbajúca kontinuita u jedného konkrétneho hráča

Fantasticky si rozumie s loptou, je schopný nečakanej zmeny rytmu, hrá výborne na oboch stranách, vie strieľať rozhodujúce góly. Je vo fáze, keď sa učí barcelonský štýl hry, no doteraz sa mu nepodarilo odohrať v jej drese desať zápasov po sebe. Chýbajúca kontinuita môže mať za následok, že sa na Camp Nou nikdy nedostane na pomyselný vrchol.

Ak Dembélé nepochopí, že futbal je behom na dlhé trate, bude odsúdený na neúspech. Musí byť motivovaný ako Griezmann či Ansu Fati. Jednoduchý zápas už dnes neexistuje a ak chce Barca ostať na čele, potrebuje hráčov, na ktorých sa vie spoľahnúť za všetkých okolností.

Zdroj: md
Foto: md

ARTURMELO

7
2019-11-02 08:24:08

Verím dembelemu že najbližšie zapasy budu jeho

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.