Nélson Semedo absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom Ligy Majstrov proti Slavii Praha. Portugalčan priznal, že mužstvo sa chce pred nadchádzajúcimi zápasmi zlepšiť.

Ako dôležité je pre vás víťazstvo nad Slaviou? Ak zajtra vyhráte, k postupu vám bude chýbať už len bod.

"Je to dôležitý zápas, pretože sme blízko postupu. Chceme vyhrať a urobíme všetko, aby sa nám to podarilo. Myslíme si, že to bude ťažké, tak ako v Prahe, ale s určitosťou odohráme dobrý zápas."

Prvé miesto v lige aj v Lige Majstrov. Naozaj to odzrkadľuje vašu hru?

"Samozrejme, že sa musíme zlepšiť a môžeme to urobiť. Nemôžeme však zabudnúť na to, že v Lige Majstrov máme na konte jednu remízu a dve výhry."

Hráte veľmi nevyrovnane. Či ste v súvislosti s tým názoru, že ste kandidátmi na výhru v Lige Majstrov?

"Je to ťažká súťaž, ale sme Barcelona a chceme vyhrať všetky súťaže, v ktorých hráme. Aby sme to urobili, musíme sa zlepšiť. Pôjdeme zápas po zápase a posnažíme sa hrať čoraz lepšie."

Niekoľko zápasov si odohral na ľavej strane obrany. Nepovažuješ to za čudné?

"Snažím sa urobiť to, o čo ma poprosí tréner. Chcem zo seba dať všetko a vyhrávať."

Súhlasíš s názorom, že počas posledných zápasov na ľavej strane si dal mužstvu v ofenzíve viac, ako keď si hral napravo?

"Každý zápas je iný, v posledných dvoch zápasoch sa nám darilo z ľavej strany, takže aj pre mňa to bolo jednoduchšie."

Ako vysvetlíš tak veľký rozdiel medzi výsledkami doma a vonku?

"Doma sme silní a na výjazde sa súperi snažia stále viac. Pokiaľ zlepšíme našu hru, budeme vyhrávať aj mimo Camp Nou."

Aká je nálada v šatni po sobotnej prehre? Či táto prehra súvisela predovšetkým s postojom hráčov?

"Toto stretnutie sme už nechali za sebou, hoci sa samozrejme posnažíme vyvodiť závery z chýb, ktoré sme urobili. Veríme si a vieme, že zajtrajší zápas bude veľmi dôležitý. Pokiaľ vyhráme, urobíme veľký krok dopredu."

Analyzovali ste v šatni chyby a snažili ste sa nájsť možné riešenia? O čom ste hovorili?

"Nemôžeme o tom hovoriť, ale vieme, že sa musíme zlepšiť. Nemusíme medzi sebou hovoriť, aby sme to vedeli. Všetci cítime, že môžeme zo seba dať trochu viac. Zajtra určite zahráme dobre."

Ako dôležité je psychické rozpoloženie? Hovorili ste o tom? Zdá sa ti, že máte problémy zareagovať?

"Rím a Liverpool sú už minulosťou, z týchto chýb sme sa poučili. 10-15 minút v druhom polčase zápasu proti Levante bolo pre nás veľmi ťažkých. Zareagovali sme, ale nepodarilo sa nám streliť gól. Teraz už myslíme na Slaviu."

Nemyslíš si, že vaši súperi si proti vám vytvárajú priveľa príležitostí? Nie ste priveľmi zraniteľní počas ich útokov?

"Naši súperi sú dobrí a keď im čelíme, ich hlad je ešte väčší. Toto je všeobecný problém, ale spoločne určite nájdeme riešenie."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona

Zubohryz1

34
2019-11-04 18:42:46

Ma to strasne vytaca, preco sa ma on prisposobovat. Ved on hra na svojej pozicii paradne . To Roberto je univerzal on by mal hrat kde ho trener poprosi ved to mu ide dokonale. Teraz bude asi aj na hrote hrat

marke7

19
2019-11-04 19:06:36

Miláček Roberto má pořád nějaké výhody. Semedo je lepší na beku, tak Roberto půjde do zálohy. V záloze není místo, tak zpět na beka a Semedo uhne doleva. Jen ať Roberto může hrát.

marke7

18
2019-11-04 18:59:53

To vydá na knihu, co všechno Valverde dělá opačně. To ani nemá smysl se tady rozepisovat. Prostě... už mě to zas chytá, ale ne, nebudu se tu zas nervovat.

maryann

10
2019-11-04 19:38:27

A vraj druhy najlepsie plateny trener.....
On je snad plateny za to,aby nesieral fanusikov...!?

jan22

3
2019-11-04 19:49:54

.... nasieral.....

fofo112

2
2019-11-04 19:42:33

Tak už je to vonku,náš slávny neschopný analyzátor idiot Valverde zakázal hráčom hovoriť čo si povedali v kabíne po zbabranom zápase,takto sa ten hajzel kryje a robí zo seba aký je oblúbený u hráčov,ale raz to musí prasknúť a už je najvyšší čas.

mikimi122

8
2019-11-04 19:44:12

V podstate Valverde povie skočte do studne a každý skáče. Výsledok je potom taký, že Griezmann hrá ľavé krídlo, Suarez hral istý čas ľavé krídlo, Semedo zase niekedy ako ľavý krajný bek, Roberta dá niekdy na krídlo, atď. Mňa by zaujímalo, či tie rozhodnutia niekedy Valverde aj premyslí, alebo mu to rovno príde do gebule a tak to nechá.

jan22

0
2019-11-04 19:45:28

.... nasieral.....

GabrielSVK

7
2019-11-04 20:31:00

Nič v zlom, ale vôbec ste sa nepoučili s Rímom a Liverpoolom. Stále hráte úplne na hovno a to, že ste vyhrali tých niekoľko zápasov doma bolo dané skôr neschopnosťou súpera, nie našou "aktivitou a dobrou" hrou. Však to vidí aj nezainteresovaný divák. Stačí ak nás súper trošku zatlačí a celé mužstvo je v prdeli. A keby ter Stegen nechytil všetko to čo chytil, tak ste možno niekde v strede a v Lige Majstrov totálne v prdeli. A ja si tými alibistickými rečičkami nenechám zalepiť oči, lebo to vidí každý, že naša hra, ako aj situácia v klube je katastrofálna.

Tomiboy

0
2019-11-05 00:01:34

Nad týmto som sa naozaj zasmial "Rím a Liverpool sú už minulosťou, z týchto chýb sme sa poučili." Minulý rok to bolo, že sa poučili zo zlyhania s Rímom :D Niekto sa snaží Barcu psychicky rozhodiť a darí sa im to...A my svojou neustálou kritikou na trenéra tiež tomu moc nepomáhame. Nemali by sme ukazovať prstom len na neho. Aj hráči nehrajú to čo sa od nich očakáva a dosť pochybujem, že sa poučili z nejakých chýb!!! Proste je to o tom, že Barca tlačí s ôsmymi hráčmi a súper dáva góly z rýchlych protiútokov...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.