Katalánci vo včerajšom zápase Ligy Majstrov nedokázali poraziť Slaviu Praha a z domáceho zápasu vydolovali len jeden bod za bezgólovú remízu. Šance na tri body však mali, chýbalo trochu šťastia.

Barcelona sa v domácom súboji proti Slavii Praha prezentovala lepším výkonom, než tomu bolo v Prahe či v poslednom zápase v Levante, kde Katalánci prehrali 3:1. Zlepšil sa herný prejav a to, že Blaugranas tento zápas nevyhrali, je len súhra náhod. Na druhej strane platí, že mužstvo hrá naďalej ďaleko pod svoje možnosti a ako fanúšikovia začíname byť s tým stavom, ktorý trvá už veľmi dlho, nespokojní.

Aj štatistiky potvrdzujú, že to bol zápas Barcelony a Slavia Praha hoci z času na čas podkúrila, nedokázala na bránu ter Stegena vystreliť ani raz. Katalánci na druhej strane Ondřeja Kovářa ohrozili v šiestich prípadoch a dokonca si vypracovali 4 vyložené šance. Bohužiaľ, domáci tím zradila efektivita a mali aj kus smoly pri nesmierne tesnom ofsajde či Messiho strele do spojnice.

Zápas však ukázal aj to, že hra domáceho celku fanúšikov nenadchla. Hoci sme tento zápas mali vyhrať, herný prejav je chabý, nemá iskru, nemá dynamiku a mužstvo je zjavne v kríze. Absentuje aj tímová snaha o gól. Nie je to ono, nie je to to pravé orechová, tá okulahodiaca Barcelona. Poďme však na hodnotenie.

Opäť platí: do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: katalánsky denník Sport a hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku. Hlasovanie bolo opäť uzamknuté a hlasovať mohol každý len raz. Tentokrát nám prišlo 412 hodnotení.

Ter Stegen - 6,6

Nemal veľa práce, pretože Slavia ho nedokázala zamestnať. Každopádne čisté konto mu určite pridá trochu na sebavedomí.

Semedo - 6,5

Či ľavá či pravá strana obrany - Portugalčan si nestíhal úplne dobre plniť povinnosti v obrane. Prehrával súboje 1 na 1, nedržal defenzívnu líniu a z jeho strany mohli hráči súpera pohodlne centrovať. V prvom polčase sa mu však ďaleko lepšie darilo v ofenzíve, pretože bol jedným z dvoch hráčov, ktorí boli pre Slaviu nebezpeční. Chýbala mu však precíznosť.

Piqué - 6,4

V prvom polčase nehral dobre, v súbojoch nebol rozhodný a jedna z týchto chýb ho vyšla na žltú kartu, kvôli čomu proti Borussii nenastúpi. V druhom polčase jeho výkon išiel hore a neraz napravil chybu Lengleta. Ukázal sa aj v útoku - raz výborne prepustil loptu na Semeda a v druhom prípade nemal po hlavičke ďaleko ku gólu.

Lenglet - 6,6

Bol veľmi neistý v osobných súbojoch a s pribúdajúcimi minútami to bolo len a len horšie. V úplnom závere mal problém vôbec trafiť loptu. Vyzeral úplne z formy.

Alba - 5,7

Vzhľadom na to, že Slavia bránili tak vysoko, mal s radosťou na srdci a úsmevom na perách lietať po svojej strane s loptami, ale zmohol sa na dvojicu centrov - v oboch prípadoch na Messiho. Okrem toho to bol veľmi biedny prvý polčas. Najlepším príklad je brejk Slavie, kedy sa Alba výklusom ako parádny kôň vracal naspäť. Dokonca ho predbehol aj Busquets. Neskôr bol z trávnika stiahnutý a ako sme sa dozvedeli, obnovilo sa mu zranenie hamstringu. Ak teda nebol úplne fyzicky fit, tak na čo vôbec hral?

Vidal - 6,6

Prvýkrát si po loptu zbehol v 28(!). minúte. Väčšinou sa motal okolo postu stredového útočníka. Jeho prítomnosť v tomto priestore však mužstvu vôbec nepomáhala, pretože sa len vypájal z hry. Bolo zrejmé, že bojuje, behal a snažil sa spôsobom jemu typickým, ale v tomto zápase na túto pozíciu bol potrebný niekto, kto by podržal loptu.

Busquets - 5,8

Ak sa hrá na malom priestore, Busquets je v tomto pán profesor. Vtedy cez neho neprejde ani molekula. Krásne predvída, ešte krajšie zachytáva lopty. Obrovský problém má však pri rýchlych brejkoch, vtedy nemá šancu. Súčasný štýl Barcelony, alebo ako to vôbec nazvať, Busquetsovi neumožňuje hrať dobre, neumožňuje mu využiť jeho hlavné prednosti.

De Jong - 6,7

V prvom polčase bol apatický, behal bez rozmýšľania. K tomu jeho rozohrávka bola úplne k ničomu. V druhom polčase však prišiel ako vymenený a začal na seba preberať viac zodpovednosti. V 60. minúte poslal krásnu loptu na Messiho, ktorý sa ocitol v milimetrovom ofsajde. V defenzíve hral takisto oveľa lepšie a plátal diery po Semedovi. Aj napriek tomu to nebol úplne najlepší zápas od Holanďana.

Messi - 6,9

V prvých 20 minútach bol neviditeľný. Až po čase sa začal zapájať do hry a tradične sa stal jedinou hrozbou pre bránku súpera. Jeho hlavnou zbraňou boli individuálne akcie, nemal však šťastie v zakončení, jedna jeho strela skončila na spojnici. S blížiacim sa koncom zápasu to však s individuálnymi prienikmi začal preháňať a z toho rezultovali straty lopty. Často sa spoluhráčom neukazoval do lopty, ale jeho spoluhráči mu hru takisto neuľahčili.

Griezmann - 5,7

Na jednej ruke zrátame jeho ofenzívne akcie počas celého zápasu. A ktoráže sa mu vydarila? Skúsme sa pozrieť na výsledok zápasu... Okrem toho, žiadna z týchto akcií brankára Slavie ani len neohrozila. Griezmann bol najhorším hráčom na trávniku. Či je to kvôli pozícii, alebo kvôli niečomu inému. Môžeme si len domyslieť.

Dembélé - 6,2

Začneme plusmi - dobrá spolupráca so Semedom, skvelá individuálna akcia, po ktorej sa na neho mal pískať faul. A to je všetko. Zvyšok bola klasika - čiže stratená lopta za stratenou loptu. Absolútne bez rozmýšľania. Je to jeho tretia sezóna v Barcelone, ale dookola to isté.

Náhradníci

45' Sergi Roberto - 5,8

Aktivitu mu nemôžeme uprieť. Aj keď urobil chybu, okamžite sa ju snažil napraviť. Veľká škoda, že prihrávku od Dembélého nepremenil v gól. Myslel to ale dobre. Okrem toho nepredviedol nič špeciálne.

64' Ansu Fati - 6,5

Zázraky od 17-ročného mladíka nečakajme. Nebude to fungovať tak, že vbehne na trávnik a rozhodne zápas. Zápas však oživil, na svojej strane bol platný a takmer prihral na gól. Minimálne však fanúšikom Blaugranas vrátil úsmev na pery.

68' Rakitič - 5,5

Rozpačité striedanie a do hry mužstva nevniesol nič, čo by stálo za reč.

zdroj: forcabarca.sk whoscored.com sofascore.com sport.es
foto: sport.es forcabarca.sk

Chleba123

top komentár
46
2019-11-06 20:17:20

Co zatím koukám na zápasy, tak vedení kupovalo Griezmanna jako obránce asi... :D

blauigrana

17
2019-11-06 20:18:11

Ernie -20

luky166

13
2019-11-06 20:22:23

Valverde -1000

Milan87

top komentár
68
2019-11-06 20:28:03

Tak zase podla sympatií tu a zase vlastny fanusci najkritickejsi.
Roberto hral na pravo možno lepšie ako semedo, nemal v pocte tolko nabehov ale jeden gól skoro dal a v defenzive tam odstavil oliyanku ktorý tam nelsona v prvom poločase zvrtal ako dorastenca.

GabrielSVK

17
2019-11-06 20:35:55

Semedo včera nehral dobre. Tak tak, ten Olijanko ho točil ako malého chlapca.

LaBrie

19
2019-11-06 20:38:23

Teraz je velmi dobre vidiet, ako sme zavisli na Messim...ak by sa nahodou (nedajboze) zranil na dlhsiu dobu, tak skoncime na 5, 6 mieste.... mozno aj nizsie... tam niet hraca, ktory by na seba zobral zodpovednost, iba alibisticka hra na Messiho... aj ked on niekedy asi nema na to uz nervy... na konci zapasu, ked hraci schadzali z ihriska, ukazali zamysleneho Messiho... rad by som vedel, nad cim premyslal...

harry525

-11
2019-11-06 20:53:52

Paradoxne mozno bez Messiho by zahrali lepsie... Lebo kazdy dement na stadione, pri TV a hlavne protihraci vedia, ze kazdy u nas hlada len Messiho...
Staci lepsi trener, ktory nastavi taktiku "zdvojit" Messiho a hned je problem.

LaBrie

10
2019-11-06 20:59:39

Inac je az ocividne, ako sa spoliehaju nanho, castokrat je aj lepsie postaveny hrac a oni nahraju Leovi, okolo ktoreho su aj dvaja alebo traja protihraci a on musi tu situaciu vyriesit... popravde aj Leo to solovanie niekedy prehana a strati zbytocne pred branou supera loptu, pritom by ju mohol skor niekomu nahrat...

Jestper9

-26
2019-11-06 21:08:38

Presne tak. Syndróm Messi je obrovský a zatláča aj inak svetových hráčov na bočnú koľaj. A Messiho už lepšie mužstva alebo aspoň lepší tréner dokáže odstaviť a kým je na trávniku on odstavený tak aj cely team čo hra len cez a na neho

Jestper9

-2
2019-11-06 21:04:21

Ale však fanúšikovia v Barcelone sú spokojní. Keby nie, tak pri prázdnych tribúnach by asi vedeniu došlo, že je dačo zle. Ale takto... moc majú fanúšikovia ale asi seru na to

Peca12

0
2019-11-06 22:51:45

Co to jsi za fanouska, ze bys prestal chodit fandit, kdyz se tymu nedari...???

Guaje_

4
2019-11-07 14:37:39

To neni o tom přestat chodit když se nedaří, ale o tom že se nedaří, ale nic se nedělá proto, aby se začalo dařit. Že je potřeba radikální změna je vidět už dlouho. Co ty jsi za fanouška že ti je vlastní klub lhostejnej?

Jestper9

2
2019-11-07 15:31:39

presne tak

Milan87

9
2019-11-06 21:06:31

Culés a socios a ozajstny fans NIKDY neodpisu Barcu.
To není slovač nastastie

blauigrana

0
2019-11-06 21:15:27

takže ak sa nám nepáči že demolujú niečo čo ostatný roky stavali tak sme len slovač...Milánko preber sa prosím ta nám ide o ten klub a to že sa nám to nepáči ukazuje že sme asi ''ozajstný'' fans nie? práve socios by nemali toto dopustiť a nechať a konečne sa popozeraj po internete čo ludia píšu a nie len tu prosím ta dakujem

Didalop

25
2019-11-06 21:08:19

Momentalne jediny De Jong nahrava podla vyhodnej pozicie a nehlada nonstop Messiho. Ten hrac je buducnost Barcelony.

Nalim

-2
2019-11-07 07:07:00

Lebo je naučený (De Jong) z Ajaxu, okamžite prihrať lepšie postavenému hráčovi. Je to prirodzená filozofia futbalu.

janpet

3
2019-11-06 22:16:57

Pique 7,9 na WhoScored? Mam rad Piqueho ale to ked musel faulovat, ked robil frajera a trochu mu to nevyslo to nie je hodne 7,9

2sjr

1
2019-11-07 06:43:44

Bojím sa že súčasný štýl hry urýchli Messiho ukončenie kariéry.

FCBarcelona2018

-5
2019-11-07 07:02:53

S hodnotením možno prakticky súhlasiť až na Semeda a Dembelého. Obidva si to hodnotenie nad 6 určite nezaslúžia, maximálne tak 5,5. A prečo tu nie je hodnotenie aj Valverdeho. Ten by mal dostať tak akurát kopačku nech už zmizne s Barce. Ale ako čítam v inom článku, tak ho vedenie aj naďalej podporuje, čo je absolútne nepochopiteľné. Bayern po troch neúspešných zápasom okamžite trénera odvolalo ale Barca??? To je výsmech fanúšikom !!!

rominho

32
2019-11-07 09:05:37

stacilo premenit tutovky a hodnotenie by vyzeralo inak, pri tom istom vykone:) verim, ze najdolezitejsia cast sezony - jar, bude lepsia.

PETERKRIZAN

-1
2019-11-07 10:29:55

muzstvo s tak talentovanymi hračmi sa trapi s kazdym,a mame ostať v nadeji ze jar bude skvela,no nebude lebo na to cakame uz 3 roky,tutovky mala i slavia,nebyt toho ze trafil spoluhraca sme mohli prehravať 0:1 ako zvycajne,myslim ze mozme byť radi ze to tak dopadlo,vykon by bol este nervoznejsí a vysledok?

rominho

2
2019-11-07 12:02:56

posledne roky sme mali skvelu jesen a prisiel april a slapali sme vodu. co z toho? pamätas na posledny treble za enriqueho? kazdemu je jasne, ze sa herne trapime, valverde nevie trafit zostavu, stale to toci, miesa..prave preto verim, ze pride jar a vsetko si sadne:)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.