Posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou odohrá Barcelona na domácom štadióne proti Celte Vigo, ktorá sa v La Lige aktuálne nachádza v zostupovom pásme. Blaugranas tak majú ideálnu príležitosť napraviť zlé dojmy z hry aj výsledky z posledných dvoch zápasov. Aspoň podľa papierových predpokladov.

Aj keď sa Celte Vigo v tejto sezóne absolútne nedarí, na Barcelonu to Célticos vždy vedeli, čo potvrdzujú aj výsledky z piatich posledných vzájomných meraní síl. Celta dokonca vyhrala aj posledný vzájomný zápas. Štatistiky z posledných 10. zápasov sú z pohľadu Barcelony nasledovné: 4 výhry - 3 remízy - 3 prehry | skóre 27:16. Culés môže upokojiť jedine fakt, že Barca v domácom prostredí vyhrala 4 z 5. zápasov, jeden remizovala. Horor je to v každom prípade na výjazdoch s bilanciou 3 prehry, 2 remízy a bez výhry... Niečo nám to pripomína.

FC Barcelona

Blaugranas v aktuálne sezóne nie sú vo svojej koži od jej úplného začiatku a hoci sa v októbri zdalo, že katalánska mašinéria začína fungovať, novembrové zápasy ukázali opak. Tréner Ernesto Valverde je pod veľkým tlakom a fanúšikom začína dochádzať trpezlivosť. Hoci mužstvo vedie ako La Ligu, tak aj skupinu Ligy Majstrov, výsledky a predovšetkým hra zaostávajú ďaleko za očakávaniami.

Barcelona nedokázala vyhrať dvojicu posledných súbojov. Kým v La Lige na pôde Levante inkasovala tri góly a prehrala 3:1, v poslednom stretnutí na Camp Nou ukázala lepší výkon a so Slaviou remizovala 0:0, hoci je pravda, že bez problémov mohla vyhrať o niekoľko gólov - naozaj chýbalo len viac šťastia v zakončení. Teraz na mužstvo čaká ďalší zápas a to proti trápiacej sa Celte Vigo a opäť sa očakáva povinná jazda. Podobne ako pri Slavii. Takže nepredbiehajme.

Informácie z kádra sú jasné - zranený je Luis Suarez a Jordi Alba. Ostatných hráčov má Valverde plne k dispozícii, nechajme sa prekvapiť, akú zostavu namieša tentokrát. S malou dušičkou do predpokladanej zostavy nahodíme Juniora Firpa na kraj obrany a Fatiho miesto Dembélého do útoku. Predpokladáme, že od začiatku by mohol štartovať Arthur, ktorého tréner v poslednom zápase vynechal z nominácie. Istotou je štart Roberta a pravom kraji obrany.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen; Roberto, Pique, Lenglet, Firpo; Busquets, Arthur, De Jong; Fati, Griezmann, Messi.

Celta Vigo

Prezidentovi klubu Carlosovi Mouriñovi došla trpezlivosť a po štyroch prehrách v rade odvolal trénera Frana Escribú, ktorého nahradil Óscar Garcia - kedysi hráč Barcelony. V rezerve Blaugranas odohral 82 zápasov, v prvom tíme v rokoch 1993-1999 61. zápasov. V rokoch 2010-2012 bol mládežníckym trénerom v La Masii, takže Barcu pozná viac ako dobre.

Je však práve Óscar Garcia tým, kto vytiahne Célticos z biedy? Od sezóny 2017/2018 je to už v poradí piaty tréner prvého tímu a debutovať bude práve zápasom na Camp Nou. Pod vedením Frana Escribú sa Celta dopracovala do situácie, kedy je po 12. odohraných zápasoch na 18. pozícii so ziskom 9 bodov z 36. možných. Skóre 6:15, 2 výhry, 3 remízy a 7 prehier, z toho 4 prehry prišli v posledných 4. zápasoch.

A teda pri pohľade na aktuálnu formu tímu je zrejmé, že mužstvo je v hernom kŕči. Po výhre nad Bilbaom prišla séria prehier, skóre 1:6 a niet divu, že prišiel aj nový tréner. Ten sa bude snažiť mužstvo dostať z najhoršie vonku, ale horší štart si len ťažko predstaviť. Na Camp Nou sa totiž nevyhráva len tak.

Zaujímavosťou je, že Barcelona má v súčasnom kádri Celty hneď dvoch svojich bývalý hráčov - Rafinhu a Denisa Suareza. Prvý menovaný je však kvôli zraneniu mimo hru, podobne ako Santi Mina a dostupní nie sú ani Kevin Vázquez a Claudio Beauvue. Zranený je aj Juan Hernandez, ale ten je otázny a zápas proti Blaugranas možno stihne.

Predpokladaná zostava: Blanco; Mallo, Aidoo, Araujo, Olaza; Suarez, Beltran, Lobotka, Mendez; Aspas, Fernandez

Predpokladaný výsledok

Barcelona musí zabrať a pred reprezentačnou prestávkou nie je najmenší dôvod šetriť žiadneho hráča. Katalánci musia využiť fakt, že Celta Vigo je úplne mimo formu a v ideálnom prípade nastrieľať manitu. Lepšieho súpera ako Celtu v súčasnej hernej kríze si Katalánci na reštart ani nemôžu priať. Samozrejme, lopta je guľatá a stať sa môže všetko, no ak mužstvo zakopne aj proti tomuto súperovi a na domácej pôde, dni Ernesta Valverde na trénerskej stoličke by mali byť spočítané.

Tento zápas sa tipuje jasne v prospech Barcelony a v hendicape -1,5, teda Barcelona vyhrá minimálne o 2 góly v kurze 1,62. Odvážnejší môžu skúsiť aj výhru o 3 góly v kurze 2,58. Viac inšpirácií ako vyhrať hľadajte na tomto odkaze

FC Barcelona 3:0 Celta Vigo

 

Technické informácie

Dátum: 9. november 2019, 21:00
Štadión: Camp Nou
Prenos: Digisport 1, TV TIPSPORT

zdroj: tipsport.sk forcabarca.sk whoscored.com
foto: facebook forcabarca.sk

sajmon_23

3
2019-11-08 13:03:16

Ok, doma si s nimi snáď poradíme, no...

marke7

6
2019-11-08 13:11:20

1:2 a jsme bez Ernesta :)

Pigue

2
2019-11-08 13:43:36

Preco je v nadpise "celta vigo - barcelona" ked hrame doma?

singo1

7
2019-11-08 14:25:16

Lebo je úplne jedno či doma alebo vonku
Všade TRPÍME :) :) :)

jan22

0
2019-11-08 15:47:49

.....predpoklad podľa článku - Roberto na pravej strane obrany? .... prečo Semedo je zranený ?6<

maryann

-2
2019-11-08 17:01:00

Dufam,ze bude Dembele od zaciatku a zaloha De Jong,Vidal,Aleňa.
V obrane Semedo,Todibo a Junior.
/Busi,Raki na tribune/ a v hladisku maximalne 25-30000 divakov-aby sa vedenie spamätalo...

Chepablo

-1
2019-11-08 20:05:40

chytí sa Celta v kríze...? :))))))))

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.