Novembrová reprezentačná prestávka zastihla Barcelonu v pozícii lídra La Ligy a takisto lídra svojej skupiny v Lige Majstrov. To však úplne neodzrkadľuje aktuálnu situáciu v tíme úradujúceho španielskeho šampióna.

V Barcelone sa toho v súčasnosti deje veľmi veľa. Médiá píšu už o nástupcoch Ernesta Valverdeho v úlohe trénera Blaugranas. Valverde je totiž veľmi kritizovaný za posledné výsledky tímu a predovšetkým za predvedenú hru zaostávajúcu za očakávaniami. Na svoju situáciu sa začínajú sťažovať aj poniektorí hráči.

Nad Valverdem visí otáznik

Hlavný tréner FC Barcelona si vzal kritiku k srdcu a sústredí sa na vylepšenia, ktoré môže mužstvo preniesť na trávnik. Valverde hovorí radšej o tomto, než o sebe. Plne chápe, jeho úloha na trénerskom poste Barcelony bude aj naďalej spochybňovaná, no každopádne je jasné, že to s určitosťou nepomôže tímu. Zvlášť ak médiá už teraz plnia svoje stránky článkami o nástupcoch Valverdeho na trénerskej stoličke. O Koemanovi sa v poslednom čase píše ako o úplnej tutovke už po skončení prebiehajúcej sezóny. A to všetko aj napriek tomu, že Barcelona vedie.

Nedostatok hracieho času

Tréner Barcelony doprial v 16. doteraz odohraných zápasoch priestor na trávniku až 23. hráčom, ale niektorí kritizujú aj tento aspekt. Ivan Rakitič a Arturo Vidal sú toho zjavným príkladom. Kým v uplynulej sezóne táto dvojica záložníkov hrala primárnu úlohu, od začiatku tejto sezóny však v strede poľa dostali prednosť iní hráči.

"Som smutný, pretože mi zobrali loptu" a "Chcem vyhrávať trofeje, tu alebo inde," povedal Ivan Rakitič v dvoch posledných rozhovoroch pre médiá. Zdá sa, že v januári sa črtá jeho odchod. Čiľan sa v rozhovoroch vyjadruje podobným tónom: "Nie som spokojný, nie som šťastný. Počas celej svojej kariéry som bol hráčom základu."

Odchod z Camp Nou nevylúčili aj niektoré z veľmi sľubných nádejí La Masie ako Riqui Puig či Abel Ruiz. V prípade ak nedostanú viac priestoru v prvom tíme, zvážia svoj odchod do iného klubu.

Zmena pozícií

Antoine Griezmann má garantované miesto v základnej zostave, keď odohral 15 z 16. doterajších zápasov. Stále je však ďaleko od svojej najlepšej formy a nedarí sa mu adaptovať na herný štýl Blaugranas. Hráva totiž ako ľavý krídelník, teda v úplne inej úlohe v porovnaní s pôsobením v Atléticu Madrid.

"Vedel som, že prestup do Barcelony nebude jednoduchý," priznal. "Ak budem hrať koncentrovanejšie, budem sa lepšie orientovať. Hral som tam mnoho rokov a teraz sa musím adaptovať na toto," uviedol francúzsky útočník.

Sťažnosti na herný štýl

Aj napriek tomu, že Barcelona v súčasnosti vedie priebežné poradie ako v domácej Primera Division, tak aj v skupine Ligy Majstrov, jej výkony boli vo viacerých zápasoch sotva presvedčivé. Niektorí hráči neboli s výkonmi mužstva spokojní do takej miery, že ich kritizovali dokonca na verejnosti.

Ako napríklad Marc-André ter Stegen po zápase v Prahe, ktorý Katalánci síce vyhrali, ale akým spôsobom: "Existujú veci, o ktorých sa musíme porozprávať. Neboli sme 100%tní. Existujú veci, ktoré je nutné zlepšiť. Rád by som o tom hovoril interne," kritizoval ter Stegen hru mužstva.

Laxný prístup niektorých hráčov

V klube sa objavujú čoraz kritickejšie hlasy, pokiaľ ide o rozloženie síl v šatni. Ukazuje sa, že niektorým hráčom chýba disciplína a začína prevládať názor, že títo hráči by mali myslieť viac na dobro tímu. Gerard Piqué napríklad priznal, že kvôli ostatným povinnostiam má tak nabitý denný program, že spáva len po 4-5 hodín denne. Antoine Griezmann si zas urobil dvojdňový výlet na basketbalový zápas do USA a veľký negatívny ohlas sa ušiel aj Luisovi Suarezovi, ktorý operáciu kolena absolvoval pred finále Kráľovského pohára, len aby stihol účasť na turnaji Copa America s reprezentáciou. V prípade niektorých hráčov sú priority niekde inde.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

maros1

11
2019-11-17 11:45:45

Zrejme najpodstatnejšie sú posledné dva body !!!
Inými slovami "zabudol vôl, že telaťom bol" to je myslím aktuálny mentálny stav ako mnohých hráčov tak funkcionárov v celej Barcelone

Reekwon

6
2019-11-17 13:04:20

Rakitić si vůbec nemá co stěžovat. Jsem si jistý, že klub mu určitě sdělil, že nebude mít tolik herního času, jako posledního roky, protože si sám Rakitić stěžoval v létě, že se jeho jméno neustále objevuje ve spekulacích na přestup a že klub to nepopírá. Nicméně sám neustále dokola opakoval, že má ještě 3 roky smlouvu a že jí hodlá dodržet, opakoval to, jako by byl nedotknutelný a tím se v mých očích trošku zkazil. Mnoho hráčů dokázalo pochopit svou roli a sami odešli viz Andreś nebo Xavi a to byli hráči, které nikdo nevyhazoval, natož Andrése, který na to stále měl, ale ukázal charakter a dal prostor mladším. Ano, Rakitić je mladší, než Andrés, ale taky to není legenda klubu a měl pochopit, že tu nemůže být do konce kariéry. Jenže nepochopil a už teď můžeme vědět, že jakmile se za Rakitićem zavřou v Barceloně dveře, tak začne na každém rohi vyprávět, jak se k němu Barcelona zachovala hnusně. Vidala bych v létě už zřejmě také prodal.

Revive

-3
2019-11-17 13:27:35

Tak Rakitič podcenil situáciu s De Jongom, čakal že bude brať aj jeho minúty ale žial pomýlil sa. Dnes treba behavých hráčov, ktorý dokážu odolať pressingu a nie niekoho kto len posúva loptu, to môžme hrať Roberta v zálohe ale ten aspoň neodflákne zápas. Ak chce znova miesto, nech ho ukáže na ihrisku keď strieda. Vždy keď príde na posledných 20 minút, tak sa len prechádza a každú prihrávku dá súperovi, tak keď mí niečo ponuknúť tak nech nám a trénrovi to ukáže. Robí zo seba len malého chlapca, taký Piqué a Suárez chápu, že ich čas tiež príde, len ich Valverde stále stavia.

kluc

2
2019-11-17 15:01:35

No suhlasim s tebou...Suarez sa vyjadril že si je vedomí koľko má rokov a že treba mladších miesto neho. A Pique tiež tak pred rokom/dvomi vyjadril že v najbližších voľbách by chcel kandidovať za prezidenta, čím asi aj súčasnému vedeniu naznačil že "hľadajte niekoho miesto mňa" čo sa im zatiaľ nepodarilo a preto ešte stále hráva, keby nebol srdciar tak sa nato z vysoka vykaka...

2sjr

-4
2019-11-17 17:32:43

Presne ,Rakitič nedokäže ani na pár minút ukázať že je hodný Barcelony. Nemôže vyplávať keď sám musí vidieť že mu to nejde. Posledná sezóna bola z jeho strany dosť odfláknutá.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.