Tlačovú konferenciu z hráčov FC Barcelona pred zajtrajším zápasom Ligy Majstrov proti Interu Miláno absolvoval Junior Firpo.

Pred rokom si hral na tomto štadióne v drese iného tímu. Čo pre teba znamená hrať na Giuseppe Meazzu v drese Barcelony? Predstavoval si si to?

"Čelil som v Európskej lige úžasnému tímu. Teraz hrám v Lige Majstrov a to v Barcelone. Je to pre mňa neuveriteľná zmena. Nabieham na dynamiku tímu. Zajtra chceme odohrať dobrý zápas a získať 3 body."

Aký má na hráčov vplyv odohrať zápas, v ktorom o nič nejde?

"Chceme vyhrať každý zápas, pretože sme Barca. Teraz to musíme urobiť takisto, hoci s nami nie je niekoľko dôležitých hráčov a priletelo niekoľko hráčov, ktorí hrávajú pomenej. Vďaka našej predchádzajúcej hre sme sa postarali o to, že zajtra môžu zahrať hráči, ktorí nehrávajú často. Na Ligu Majstrov sa môžete tešiť všetci."

Zastupuješ Jordiho Albu, ktorý je 'najlepším spolupracovníkom' Messiho na trávniku. Ako sa darí spolupracovať s Messim tebe a o čo ťa Leo na trávniku prosí?

"Leo a Jordi hrávajú spolu mnoho rokov a rozumejú si takmer naspamäť. Myslím, že v posledných zápasoch sme sa s Leom snažili navzájom hľadať, predovšetkým ja jeho, pretože naša hra prechádza stále cez neho. Stále sa spoznávame a ja sa snažím čoraz lepšie pochopiť jeho pohyby, aby mohol strieľať góly."

Jordi Alba sa vrátil k tréningu a určite ho onedlho uvidíme na trávniku. Bude to pre teba ťažké vrátiť sa do úlohy náhradníka?

"Áno, samozrejme. Snažím sa hrať čo najlepšie a tréner potom prijme rozhodnutie."

Ako sa cítiš? Ako hodnotíš svoje zlepšenie z posledných zápasov?

"Fyzicky sa v súčasnosti cítim veľmi dobre. Tieto mesiace sú ťažké, pretože sa musím adaptovať na úplne nový herný štýl, na to, že hrám po boku najlepších hráčov na svete a že je nutné vyhrať každý zápas. Vždy je potrebné dávať zo seba všetko, aby ste dosiahli adekvátnu úroveň Barcelony. Chcem dennodenne pracovať, aby som bol pripravený, keď tréner rozhodne, že by som mal hrať."

Je možné, že zajtra budete hrať menej intenzívne ako súper?

"Myslím si, že nie. Máme iných hráčov, ktorí sa v Lige Majstrov chcú ukázať v dobrom svetle. Chceme vyhrať."

Tvoj bývalý spoluhráč Joaquín vo veku 38 rokov strelil svoj prvý hetrik v kariére. Leo má 32 rokov a na konte 35 hetrikov. Čo bude robiť vo veku 38 rokov?

"Leo je najlepší na svete a určite aj v histórii. Neviem, či niekoho takého ešte uvidíme. Hrať po jeho boku je cťou. Messi bude strieľať góly tak dlho, ako sám bude chcieť. Podľa mňa bude hrať ešte dlho, jeho posledné slová boli vytrhnuté z kontextu. Každý víkend ukazuje, že naďalej chce byť najlepší. Je to neuveriteľné."

Čo ti v Barcelone ešte chýba?

"Chýba mi to, aby som si našiel svoje miesto a robil to, čo som robil v Betise. Tam sme však hrali s piatimi obrancami a začínal som na oveľa vyššej pozícii ako v Barcelone. Takisto som menej vyvážal loptu. Myslím si, že adaptácia v obklopení takýchto hráčov bude jednoduchšia. Všetci sa mi snažia pomôcť. Myslím si, že v porovnaní so začiatkom sezóny je zlepšenie viditeľné."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

marke7

5
2019-12-10 10:35:52

Má tam náznaky, že může být náhradou za Albu. Chce to ale větší odvahu, zatím jde vidět, že nehraje v úplné pohodě a do větších akcí se pouštět nechce. Nechápu však proč se musí neustále točit prachy, tuhle šanci mohl dostat i Cucurella.

emiliano

2
2019-12-11 10:38:06

Tak, tak, marke7, moja reč. Videl som Cucurelu a teraz vidím Firpa. A nevidím, že je Firpo lepší, naopak. Doma nik nie je prorokom ? Ten zvonku sa nám zdá lepší ? A tak vycalujeme peniaze, hoci ten domáci by bol zdarma. Prídu si na svoje agenti a kto ešte ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.