FC Barcelona včera pomerne prekvapivo dokázala poraziť Inter Miláno na jeho štadióne 1:2. Pritom domáci hrali o všetko, hostia o nič a v značne pozmenenej zostave. Na druhej strane takáto výhra mladíkov o to viac poteší. Čo nám teda zápas ukázal?

Barcelona si musí udržať Todiba

Ernesto Valverde do včerajšieho zápasu poslal značne prerotovanú zostavu a na trávniku sa v základe ocitlo hneď niekoľko mladíkov: Moussa Wague, Jean-Clair Todibo, Carles Aleñá a Carles Perez. Pre Todiba išlo len o druhý štart v základe v tejto sezóne a jeho prvý v Lige Majstrov, no šance sa chytil absolútne s prehľadom. Odohral totiž špičkový zápas.

19-ročný stopér pritom musel brániť dvoch skvelých útočníkov - Lautara Martíneza a Romelu Lukaku. Obaja dali za Inter v tejto sezóne 25 gólov. Aj veľkým pričinením mladíka sa Inter zmohol len na jeden gól.

V prípade Todiba však médiá píšu o tom, že Barcelona ho chce už počas zimného prestupového obdobia poslať do iného klubu. Medzi záujemcov patrí napríklad AC Miláno, Leverkusen či Watford. Včerajší výkon však jasne ukázal, že Barcelona urobí chybu, ak nechá 19-ročného stopéra odísť.

Lautaro Martínez predviedol Barcelone svoju kvalitu

Tento útočník je čoraz hlasnejšie spájaný s možným prestupom do metropoly Katalánska. Vo včerajšom zápase len potvrdil, prečo si ho Katalánci vyhliadli ako náhradu za Luisa Suareza. 22-ročný útočník bol najlepším hráčom domácich, neúnavne búšil do obrannej línie Blaugranas, veľmi dobre dokázal podržať loptu a nútil Neta k dobrým zákrokom.

Dokonca sa mu podarilo rozvlniť aj sieť, ale gól neplatil kvôli postaveniu mimo hru. V každom prípade potvrdil, že má kvalitu na to, aby mohol pôsobiť aj na Camp Nou a v budúcnosti nahradiť Luisa Suareza.

Dychberúca sezóna Ansu Fatiho pokračuje

Tento mladík do včerajšieho zápasu naskočil až v 85. minúte, no už o niekoľko okamihov rozvlnil sieť víťazným gólom večera. Navyše, tento presný zásah znamenal, že Fati sa stal najmladším strelcom histórie Ligy Majstrov - vo veku 17 rokov a 40 dní.

Prednedávnom sa stal najmladším klubovým strelcom v La Lige. Valverde ho opisuje ako rodeného strelca a o hráčovi má vysokú mienku. Ešte lepšou správou však je, že včera večer v drese Barcelony žiarili viacerí mladíci, hoci titulky novín si pre seba ukradol práve Ansu.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: facebook

marke7

7
2019-12-11 18:18:37

Doufám, že vedení neudělá chybu a poté, co se Rakitić zvedl, ho bude schopné v lednu prodat. K čemu by mělo to opětovné nasazování jinak smysl? Všechen respekt k němu, ale za dva, tři zápasy se vše z minulosti zapomene? Opravdu nechci, ať se v LM opět rupne kvůli pěší, alibistické záloze. De Jong to sám nevytrhne. Takže místo, aby prostor uvolnil konečně Rakitić a Barcelona konečně něco vydělala, tak se vrátíme zpět do starých kolejí a Alenu necháme odejít.

mazzipedro

7
2019-12-11 21:08:43

Na to kdo hraje je trenér, my jsme fandi, tak fanděme i trenérovi, je součástí týmu. Co furt řešíte takové nesmysly. Včerejšek byl supr a moc jsem si to užil. VISCA BARCA

MisoVasko

2
2019-12-11 22:02:08

Aleňa jeden z nej na hřišti. Kolik teď prosedí na třibune?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.