FC Barcelona počas týždňa v značne pozmenenej zostave dokázala zvíťaziť na pôde Interu Miláno, pritom domáci celok bojoval o postup, kým hosťom o nič nešlo. Veľmi však potešil výkon mladých pušiek Blaugranas.

Poďme sa v skratke pozrieť na samotné hodnotenie hráčov, o ktoré vo vašich radov nebol záujem. Prišlo nám do redakcie už len 160 hodnotení z vašej strany. Opäť platilo: do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: katalánsky denník Sport a hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku. Hlasovanie bolo opäť uzamknuté a hlasovať mohol každý len raz. Čo prekvapilo - známka pre Ernesta Valverdeho a to až 7,1!

Neto - 7,6

Vzorový zápas od Brazílčana. Pri góle bol úplne bez šance, keďže išlo o tečovanú strelu, no bez tak si na loptu siahol. Niekoľkokrát veľmi dobre zakročil proti nebezpečným strelám Interu. Bez pochýb ukázal, že sa na neho môžeme spoľahnúť. Už sa nevieme dočkať Copa del Rey.

Todibo - 7

Krásny zápas od mladého Francúza. V defenzíve bol ako skala. Samozrejme, že urobil aj nejakú tú chybu, ale ukázal množstvo vydarených intervencií. Priamo získal až 8 lôpt. K tomu fantasticky vyvážal loptu. Spolu s Aleñom bol hráčom zápasu.

Lenglet - 6

Z trojice stopérov bol najslabší. Zaznamenal najmenej získaných lôpt. V druhom polčase sa nechal hlúpo obabrať Lautarom. Okrem toho nepochopiteľným spôsobom nepremenil vyloženú šancu. Z tejto pozície by mal odkrytú bránku trafiť aj o polnoci.

Umtiti - 6

Hral horšie ako Todibo, ale nebolo to úplne zlé. Niekoľkokrát istil svojich spoluhráčov v defenzíve. Bol efektívny a zodpovedný.

Wagué - 6,6

Dobrý zápas od Senegalčana. Bol zodpovedný a zaujal dobrým výberom miesta. V defenzíve sa dokázal blysnúť a bol reálnou možnosťou na rozohrávku aj v útoku. Je jedným z viacerých víťazov tohto zápasu.

Vidal - 6,2

Zahral na svojej bežnej úrovni. Množstvo práce a angažovanosti v strede poľa. Bol všade - po celom trávniku. Mužstvu dodal bojovnosť a v zálohe necúvol pred ničím. Ale na vyššiu známku to nebolo.

Rakitić - 6,5

Typický Ivan. Dobrý a stabilný, ale bez WOW efektu. Na tento večer mu Valverde rozpísal jasný taktický plán. Jednoduché prihrávky, stará sa o rovnováhu medzi obranou a útokom. Jeho taktická disciplína môže byť príkladom pre ostatných a to sa nedá len tak jednoducho nahradiť. V tomto smere však musí mať v strede poľa po svojom boku kreatívnejších hráčov.

Carles Aleñá - 7,3

Bol lídrom Barcelony v tomto zápase. Nonstop zapojený do hry, reguloval jej tempo, zrýchľoval, zvoľňoval. Precízny v prihrávkach aj v tých ťažších. Bol to prelomový zápas? Má obrovský talent a určite si zaslúži viac šancí.

Firpo - 5,6

Nehral vyslovene zle, ale musí sa naučiť ešte množstvo zaužívaných mechanizmov, ktoré sú v Barcelone pre krajných obrancov typické. Na ľavom krídle nebol v tomto zápase extra pridanou hodnotou. V defenzíve v poriadku, ale nič viac.

Griezmann - 6,2

Diskrétny výkon od Francúza, ale zas celkom v pohode. V zápase skôr kombinoval so spoluhráčmi zo záložnej formácie. Bez tak bol viditeľný a nechal žiariť iných. Za to je potrebné ho oceniť.

Pérez - 7

Gól v takomto zápase je veľmi dobrý výsledok. K tomu pridal aj veľmi dobrý výkon v defenzíve a presingu. Predviedol aj niekoľko streleckých pokusov a zopár pekných akcií. Veľmi pekne.

Náhradníci

62' Suarez - 6,6

Niekoľko zahodených šancí, trochu bojovnosti, ale podstatná je asistencia na gól Ansu Fatiho. Loptu poslal mladíkovi naozaj ideálne a naviazal na seba brániaceho hráča.

63' De Jong - 7

Solídna zmena. V strede poľa perfektný výber miesta a k tomu výborný výkon ako v obrane, tak aj v defenzíve.

85' Ansu Fati - 7,5

Prišiel, videl, skóroval. 17 rokov a 40 dní. 10 minút na trávniku, víťazný gól a zápis do histórie. Vysoká známka je nutnosť.

zdroj: forcabarca.sk whoscored.com sofascore.com sport.es
foto: facebook forcabarca.sk

Milan87

21
2019-12-14 11:41:26

Iba 160 hlasov???
Keby sa prehralo a mohlo by sa nadávat tak ich je aj 1600.

Mascherano

19
2019-12-14 11:51:19

Podľa môjho názoru viacerí ten zápas nepozerali keďže sme o nič nehrali.. Ja som pozerám 30 minút zápasu tak som nehodnotil..

MisoVasko

0
2019-12-14 13:28:47

Jo protože každý očekává že nejlépe placený tým světa bude vyhrávat. Kdyby si fandil slávii očekávání v lize mistru budou menší

BarcaPB

22
2019-12-14 11:45:21

Mne sa dá že forcabarca ma najrealnejšie známkovanie .....

JJ5FCB

5
2019-12-14 13:11:38

Z Valverdeho bude nakoniec ešte obľúbenec :D

Martin77

4
2019-12-14 13:22:24

Moc dobře napsané.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.