Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom proti Realu Madrid. Uviedol, že zápas sa určite odohrá a že pôjde o nesmierne vyrovnaný duel.

Predchádzajúce El Clásica ste odohrali s tým, že ste pred Realom Madrid mali náskok. Teraz ste na tom bodovo rovnako. Bude z tohto dôvodu tento zápas rozhodujúcejší?

"Stále je to jesenná časť, pred nami je ešte veľa zápasov. Po tomto zápase by sa však každý chcel ocitnúť na čele. Všetko je vyrovnané, takže v porovnaní s prechádzajúcimi sezónami je to o niečo iné. Bez ohľadu na bodový rozdiel, El Clásico všetko vyrovná."

Je ťažké viesť mužstvo a pomôcť mu vyhnúť sa všetkému, čo ho obklopuje?

"Nijak špeciálne. Úplne sa sústredíme na to, čo je pred nami, na tých 90 minút na trávniku."

Z bezpečnostných dôvodov pôjdete zajtra na štadión z toho istého hotela ako Real Madrid. Či aj vďaka tomu ste si na 100% istí, že všetko prebehne normálne?

"Nie je to veľká zmena, nezáleží na tom. V hoteli sa najeme a potom sa vydáme na štadión. Nie je to pre nás žiadny problém."

Veľa sa hovorí o mimo športových záležitostiach, napríklad o demonštráciách. Diskutuje sa o tejto téme oveľa viac na verejnosti, alebo sa aj vy pozastavujete nad tým, čo sa môže stať?

"Monitorujeme situáciu, ale sme na to zvyknutí, pretože naše zápasy sa konajú s veľkými očakávaniami, zvlášť El Clásico. Vieme, o čom sa hovorí, ale najviac nás zaujíma samotný zápas."

Stále si myslíš, že El Clásico nemalo byť preložené? Znamená to, že v budúcnosti by na vás mali brať viac ohľad?

"Vtedy som si myslel, že najlepšie by bolo odohrať tento zápas a teraz si to myslím tiež. Som presvedčený, že zajtra budeme hrať bez problémov. Ľudia môžu vyjadriť svoj názor rôznym spôsobom, ale stretnutie sa odohrá."

Ak sa zajtra na hoteli stretneš so Zidanom, dáš si s ním kávu?

"Uvidíme, či sa stretneme, bude to ťažké."

Máš dojem, že sily sa vyrovnali a El Clásico zastihne obe mužstvá v dobrej forme?

"V októbri bola situácia vyrovnaná, viedli sme ledva o jeden bod. Teraz je to podobné, máme rovnaký počet bodov, pretože Real strelil gól v 95. minúte. Sily sú vyrovnané."

V priamych súbojoch s Realom máte v posledných rokoch značnú prevahu.

"Predovšetkým na výjazde. Na Camp Nou to máme ťažšie, hoci pred rokom to bolo iné. V Copa del Rey sme zas remizovali. Real hrá u nás zvyčajne dobre, veľmi intenzívne. To očakávame aj zajtra."

Je Arthur mimo hru?

"Včera netrénoval, uvidíme, aké to bude dnes. Bude však veľmi ťažké, aby hral."

Počas uplynulého víkendu bol zápas Raya s Albacete prerušený kvôli pokrikom z tribún. Obávaš sa, že zajtra sa môže stať niečo podobné? Čo si myslíš o tom, že počas stretnutí je počuť čoraz viac nadávok?

"Viem, čo sa stalo a neodkazuje to na El Clásico. Ľudia môžu prejaviť svoj názor ako chcú, pokiaľ rešpektujú všetkých ostatných. Klub o to vždy žiada. Neviem, ako sa záležitosť s Rayom skončí. Futbal by mal spájať, nie rozdeľovať."

Real sa sťažoval, že má o jeden deň oddychu menej. Či je to v príprave na tento zápas až také podstatné?

"Áno, má to vplyv, je to malá výhoda. Zdá sa mi, že v októbri by sme mali menej odpočinku my a boli sme po dlhej ceste. Pravdou je, že motivácia na El Clásico je väčšia, než čokoľvek iné. V uplynulej sezóne sme hrali s Realom v stredu a potom hneď v sobotu a obe mužstvá hrali dobre. Hráči vždy chcú hrať v Clásicu."

Je ubránenie Benzemu zajtra kľúčové?

"Karim hrá skvelú sezónu, s ľahkosťou strieľa góly a má veľa príležitostí. Bez pochýb ho musíme mať pod kontrolou."

Toto je prvé El Clásico, kedy majú Real aj Barca rovnaký počet bodov a sú na prvých dvoch miestach v lige. Ukazuje to, ako je La Liga vyrovnaná?

"Už predtým som hovoril, že Clásica sú napriek rozdielom vždy vyrovnané. Teraz je liga vyrovnaná a výhra tak môže mať ešte väčší význam. Tri body nie sú veľa, ale sú krokom dopredu."

Už vám bolo vysvetlené, prečo sa niektoré situácie v zápasoch konzultujú s VAR a niektoré zas nie?

"Bolo jasné, že zavedenie VAR polemiku neukončí. Každý má svoj pohľad. Je pravda, že v situácii s Piquém sme si mysleli, že rozhodca pravdepodobne odpíska pokutový kop. Neurobil to a viac k tejto téme nemám, čo povedať."

Za Real zajtra nebude hrať Hazard. Môže nastúpiť Isco ako mediapunta alebo z ľavej strany. Mení to niečo na tvojej taktike?

"Musíme sa snažiť hrať po našom bez ohľadu na to, ako bude hrať Real. Súper má množstvo rôznych možností, rozhodnutie prijme Zidane. Neviem presne, kto bude hrať. Možno Bale, možno Isco. Vpredu uvidíme možno Rogryga a možno Viniciusa. Existuje aj možnosť so štyrmi záložníkmi. My sa musíme sústrediť predovšetkým na seba."

Je to vzhľadom na politickú náladu či rovnaký počet bodov najťažšie El Clásico, akému si musel čeliť?

"Nie, všetky sú ťažké a dôležité. Aj pred dvoma rokmi, kedy sme mali istý titul, El Clásico bolo ťažké."

Je to prvé El Clásico pre Ansu, Péreza či De Jonga. Sú na neho pripravení? Ešte sú veľmi mladí.

"Je to výnimočný zápas a niektorí ho budú môcť po prvýkrát zažiť aj osobne. Je to už iná úroveň. Už v tuneli je cítiť dôležitosť zápasu."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

marke7

-4
2019-12-17 20:40:28

Dneska jsem dosledoval konečně všechny díly Matchday a po jeho shlédnutí jsem se pouze utvrdil v tom názoru, že je Valverde slaboch a nevhodný trenér pro Barcelonu. Ať se hrál jakýkoliv zápas, stále stejný monotónní projev k hráčům, kde je většina myšlenkami úplně jinde a jen doslova čekají až si to odvykládá a pustí je na hřiště. Působil tam mne naprosto zbytečně a hráči si stejně pokyny ke hře řeší hlavně mezi sebou. Je to hodný strejda, nic víc. Ale v Barceloně si to očividně velmi užívá.

Messiah1018

2
2019-12-17 22:11:31

Úplně přesně tohle sem viděl aji já. Takže pod tohle se do posledního písmena podepisuju.

emiliano

3
2019-12-18 08:02:09

"Je to hodný strejda, nic víc." Súhlasím marke7 a neviem, prečo ťa mínuskujú. Ja som stále tvrdil, že je to taký remeselník, údržbar, nič neurobí zle, ani nič nevymyslí. Myslím si, že im povie také tie známe veci o presingu a rovnováhe a trpení. Ale nemá víziu, nápady, odvahu, nie je to novátor. Tie slová Albu po jednom zápase,kde sme si nevytvorili ani šancu, že nemáme plán ako útočiť, vo mne stále rezonujú, lebo sú charakteristické. Postupne sa rozmiestniť okolo súperovej 16-ky a čakať, čo Leo vymyslí, to je celý plán.

marke7

3
2019-12-18 08:47:48

Možná si už většina myslí, že je ten pravý trenér :)

PETERKRIZAN

-3
2019-12-18 11:15:18

momentalne si myslim ze s muzstva čo má ,by nik nič lepsie nevytlačil,bohuzial,barcelona vinou prestupovej a inej politiky sa dostala do čudnej situacie,niet koho slušne spenažit a na vhodne doplnenie nie su peniaze

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.