Bývalý tréner FC Barcelona sa vyjadril k téme zajtrajšieho El Clásica a pár viet povedal aj na adresu Realu Madrid, ktorým na Manchester City čaká v osemfinále Ligy Majstrov.

El Clásico

"Myslím si, že Barcelona aj Real Madrid sú v dobrej forme. Nevidel som všetky ich zápasy, jedine najlepšie pasáže, ale pokiaľ sa pozrieme na výsledky, darí sa im dobre. Vždy som bol názoru, že domáci tím má v El Clásicu miernu prevahu, ale v takýchto zápasoch nikdy neviete."

Real vs City v Lige Majstrov

"Samozrejme, že ja aj môj štáb si tento zápas pozrieme aj preto, lebo Real je našim ďalším súperom v Lige Majstrov."

"Real je kráľom Ligy Majstrov. Bude to úžasný test, výnimočný zápas. Zostávajú ešte dva mesiace, uvidíme, v akej forme budú obe mužstvá. Pokiaľ chceme postúpiť, musíme čeliť takýmto tímom. Bude to skvelá skúsenosť."

Zidane ako tréner

"V priebehu mojej hráčskej kariéry som vždy chcel hrať so Zidanom, ale nebolo to možné. Keď som odišiel do Barcelony, mohol som prestúpiť do Juventusu, ale nepodarilo sa. Nehovorím s ním často, doteraz možno 3-4 krát, ale zdá sa mi, že je to skvelý človek. Niekedy neviem ako si v Reale dokáže poradiť s takým tlakom. Robí to pokojne ako Valverde v Barcelone. Je by som do nedokázal, nie som taký. Obdivujem ho, je dobré, že vo futbale sú aj ľudia ako Zidane."

zdroj: sport.es
foto: facebook

Nalim

16
2019-12-17 21:24:57

Pep je skromný, Zidane mu schopnosťami nesiaha ani po kotník...

EdenHazard13

-19
2019-12-18 05:17:02

Hlavne že pep ani s city ani s Bayernom nevyhral ligu majstrov a ty ideš písať takuto sra...

Jestper9

3
2019-12-18 04:30:57

Toto je už fakt choré. To už fakt normálni fanúšikovia sem nechodia? Pep je skromný? Poznáš ho osobne? Či to stavia vyjadrenia do médií? Jedna vec je niečo vravieť a iná čo si človek skutočne mysli. PR si niekto robiť vie a chce a iný nie. Nesiaha ani po členky? Ani ako hráča som Zidana až tak nemusel a vždy bude tvrdiť, že bol trochu precenovany, lebo či v Juve či v Reale mal aj total hluché obdobia a hlavne vďaka repre bol tak glorifikované , ale nezabúdajte, že 3x výhra LM a v rade! Pri takom trénerovi sa ho snažiť dať dole, tak to je dosť detinské a trápne

Jestper9

-7
2019-12-18 07:08:03

A iba tak ku Guardiolovi.... Barcu dostal asi najlepšiu aká kedy bola. Poslal Ronaldinha a Deca preč, ale nemusel inak nikoho kupovať a základ mu spravil Rijkaard a celkovo Barca ako ju dnes poznáme a jej top obdobie odštartoval na lavičke Rijkaard a v poli Ronaldinho. Potom, keď začalo jadro stvorené ešte za jeho éry pomaličky odchádzať, tak Guardiola sa zbalil a odišiel. A buď trénoval kluby čo sú dominantne a hlavne prachate. Vie si ľahko poskladať team. Nám odišiel NeMar a odvtedy sme herne na tom zle, pretože nemáme krídlo a u nás je potrebné a to iste po odchode Iniesta a Xaviho zaloznikov. Top hráči už ku nám nejdú ako dakedy. Nemáme dosť financií a ani prestíž už. Tretí rok minime obrovské prachy na zaplátanie ľavého krídla a zatiaľ vyše 300 skoro 400 miliónov šlo von oknom

Ortiz

7
2019-12-18 07:24:58

Kdyz uz je PL asi ztracena, tak ted se muzete soustredit na LM a verim, ze ten Real udelate ! Jestli ne Barca, tak to preju prave Pepkovi a jeho Citizens

emiliano

7
2019-12-18 07:42:57

Obaja sú výborní a porovnávať ich je zbytočné. Zidane vošiel do dejín výhrou v LM 3x za sebou a Pep herným systémom, ktorý sa stal obdivovaným a napodobňovali ho. Áno, éru Bary začal Rijkard, zišla sa vtedy obdivuhodná skupina hráčov. Potom to nešlo a prišiel Pep, ako začínajúci tréner. Ak hovoríme, že Rikard zanechal hotový tím, ktorý potreboval len malé zmeny, tak by sme mohli tiež povedať, že už Rijkard našiel tím, ktorý zanechal van Gaal, on dal príležitosť hráčom ako Iniesta a Xavi.Triumfy v LM sú obdivuhodné, ale ako jediný dôkaz o skutočnej kvalite je to klamlivé, veľa tam záleží aj na zhode okolnosti a šťastí, veď stačí jeden nepodarený zápas a ste mimo, to sme zažili v Ríme a v Liverp. Zasa vyhrať ligu, na to treba konzistentnosť za dlhé obdobie. Real je proste líder v krátkodobom turnaji, aký LM je, to nik nemôže poprieť. Zaslúži si uznanie. Barca má menej triumfov v LM, ale je to klub takisto obdivovaný na celom svete a my mu fandíme. Ich spoločné zápasy sú tým najlepším vo svete, svet je v pozore, akoby išlo o finále MS. Myslím si, že tak, ako Pep urobil smelé zmeny po Rijkardovi, tak sú potrebné smelé zmeny aj teraz, mužstvo zostarlo. Ale na to treba mať odvahu a víziu o správnom systéme a neostať zahľadený na tých, ktorých tréner prevzal od Enriqueho. Odvahu, akú mal Pep a teraz má napr. Lampard. Odvaha musí vychádzať z presvedčenia, že je to tak správne a nemožno sa jej vzdať, keď to zo začiatku nejde. Terajší tréner však odvahu nemá, mladý hráč nezahrá pár zápasov a sedí a on sa opäť vráti ku kádru spred troch rokov a potom zasa improvizuje a dúfa a nevieme, akú má vlastne predstavu o hre a tej najlepšej zostave. Pritom mu nakupujeme hráčov za obrovské sumy.

Jestper9

-8
2019-12-18 08:03:02

Áno. Máš aj pravdu v tom, že Xavi a Iniesta už za Van Gaala boli objavení. Ale ešte to neboli hráči čo by ťahali. A to ani u Rijkaarda. On spravil veľkú prestavbu Ronaldinho, Deco, Etoo, Marquez, Abidal, Toure, Giuly, Larsson a neskôr aj Henry či Van Bommel prišli počas jeho éry a spravili z Barcelony resp. vrátili ju na výslnie ako top team. Guardiola potom vytiahol hráčov, čo u Rijkaarda až toľko priestoru nemali ako Xavi a Iniesta a aj doplnil či povymieňali. Ja netvrdím, že Guardiola nespravil nič. Naopak. Obrovský veľa a o nič menej ako Rijkaard a ten herný štýl vylepšil aj keď mne osobne sa viac páčila ta priamociarejsia Barca Rijkaarda. Len proste je strašne glorifikovany a hnevá má, keď niekto povie, že tréner čo 3x výhra LM aj keď je tréner Reálu, že mu nesiaha po kozmický ani... a áno. LM je aj o šťastí ale to šport celkovo. Keby my vyhráme 3x po sebe LM tvrdili by sme to tiež? ...treba mat rešpekt a objektivitu inak budeme ako fanúšikovia Barcelony považovaní za zaslepených a neznalych hlupákov

Marian

7
2019-12-18 08:33:48

Zinedine tiež zdedil káder po predchodcovi, tento argument voči Pepovi teda neobstojí. Real vyhral so Zidanom 3x LM po chybách rozhodcov ( ofsajdové góly CR, červené karty súperom, žiadne karty madridistom za porovnateľné fauly). Možeme sa len dohadovať, či to boli náhodné série rozhodcovských omylov v prospech stále toho istého tímu alebo tam bol faktor korupcie. Zidana pritom ako trénera neodpisujem, možno 1 titul v LM by dal aj bez kúpených rozhodcov a to si tiež zaslúži rešpekt.

Federer

5
2019-12-18 10:39:16

Asi ste zabudli alebo ešte neboli na svete, že Pep zdedil po Rijkardovi katastrofálne mužstvo nie z pohľadu nekvality hráčov-tá bola úžasná, ale morálky. Veď Ronaldinho chodil po baroch bral so sebou Rijkardovu dcéru atď., atď. Pep vyhodil Ronyho, Deca a Etoó - ten sa s prosíkom vrátil a Pep ho prijal späť na (tuším) 1 - 1,5 sezóny. Pep začal vymýšľať nový systém a to začalo zápasom Classico v Madride kde sme vyhrali (tuším) 5:2 alebo 6:2. V noci pred zápasom zavolal krpca (mládežníka) Messiho a Xaviho lebo mal nápad. No a ten nápad ešte DNES !!! volajú DNA Barcelony. Tá však už neexistuje. Skončila odchodom Xavi+Iniesta. Dnešná DNA všetkých veľkých klubov = VYHRAŤ a jedno ako - len VYHRAŤ. Aj DNA Barcy je VYHRAŤ aj keď bez pekného futbalu. Lenže to je svetový trend nie vynález Valverdeho alebo koho... Čo sa týka Zidane - pamätám ho ako veľkého hráča ale tréner ? Tie 3 výhry - ale to tu už niekto píše. A že mal previsy ako hráč ? Kto nemá slabé chvíle ? Umenie je ich prekonať.

Jestper9

1
2019-12-18 12:22:31

Vsetko čo píšete je ok. Ale mám pocit, že mnohí si nepamätajú alebo nežili či nesledovali tak futbal, keď Rijkaard preberal team a dosť je nedocenený. On teda aj kvalitou preberal team o dosť horší ako Pep po ňom. Morálka sa potom u neho posrala to áno. Ale Ronaldinho by to robil pri hociktorom trénerovi. To si priznajme. Možno preto ho Pep poslal preč. Rijkaard mal s ním ale iný vztah

Federer

0
2019-12-18 14:39:07

Rijkaarda uznávam taktiež veď vieme čo dosiahol. Len ku koncu sa to vymklo z rúk. Ale i tak nechápem ako v takom mamuťom klube môže prísť k takýmto veciam. To nie je kluib s 20 ľuďmi !

emiliano

0
2019-12-18 15:54:02

Ja Rijkarda oceňujem vysoko, jeho tím hral naozaj asi vôbec najlepší futbal, obraz sa pokazil tým, že odišiel nútene, bol veľký demokrát, a to na mieste trénera nemožno. Hráči sú ako zamestnanci v práci - povoľte a privierajte očí a oni to zneužijú. Takých je veľa.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.