Minister vnútra katalánskej vlády Miquel Buch poskytol rozhovor pre rozhlasovú stanicu Cadena SER. Hlavnou témou rozhovoru bola bezpečnostná otázka zajtrajšieho El Clásica. Buch nevylúčil žiadny scenár a zároveň uviedol, že bezpečnosť fanúšikov na štadióne je zaručená.

"Ja sám som socio Barcelony a idem si pozrieť zápas s Realom. Je potrebné byť trochu opatrnejší, než zvyčajne. Odporúčam robiť to, čo sa zvyčajne pri zápasoch tohto typu robí. Fanúšikovia by mali cestovať predovšetkým verejnou dopravou, najmä metrom. Nech ľudia v rámci možností dorazia na štadión skôr a venujú pozornosť policajným odporúčaniam."

"Jednou z možností, ktoré nás znepokojujú, je aj vtrhnutie na trávnik. V minulosti sa takéto incidenty stali. To predstavuje nebezpečenstvo pre hráčov, rozhodcov a všetkých prítomných. Mossos d'Esquadra spolupracuje s členmi ochranky klubu, aby sa nič také nestalo."

"Ide o vysoko rizikový zápas a v platnosti je štvrtý stupeň varovania pred teroristickým útokom. Nemôžeme vylúčiť nič. Atentáty boli spáchané za rôznych okolností. Zápas medzi Barcelonou a Realom zvyšuje túžby na spáchanie zločinu. Intenzívne pracujeme ako aj pri všetkých iných zápasoch. Všetci účastníci podujatia budú mať zaručenú bezpečnosť."

"Nepokoje v Katalánsku? Niektoré médiá priveľmi preháňali a publikovali falošné správy. Určite to niekoho znepokojuje viac, než zvyčajne. Incidenty v uliciach Barcelony po zverejnení súdneho rozhodnutia týkajúceho sa politických väzňov boli vyprovokované skupinami menšinových proti systémových strán. Nemá to nič spoločné s väčšinovým protestom, ktorý uvidíme počas zápasu Barcelony s Realom Madrid."

"Sme zodpovední za bezpečnosť všetkých. El Clásico je horúcejšie ako bežný zápas. Musel som sprísniť bezpečnostné opatrenia."

zdroj: Cadena SER
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.