Madridský denník informuje, že Casemiro a Ferland Mendy hlásia návrat do kádra Realu Madrid. Brazílčan je v tíme Zinedina Zidana nenahraditeľným hráčom, podobne ako Toni Kroos. Mendy môže dnes na Camp Nou potvrdiť dobrú formu a Bale zas vyžehliť u fanúšikov Los Blancos svoje prešľapy.

AS tvrdí, že Casemiro si v zápase proti Valencii oddýchol a dnes sa vráti do základnej zostavy Realu Madrid. Brazílčan má v La Lige už 4 žlté karty a Zidane nechcel riskovať, aby sa z Clásica vykartoval. Až na Valenciu odohral všetkých 21 zápasov v tejto sezóne. Vynechal len 60 minút, keď ho Zidane striedal v zápasoch proti Levante a Galatasarayu.

Je vidieť, že Casemiro je v systéme Zidana nenahraditeľný. AS je názoru, že proti Barcelone budú okrem Casemira v základnej zostave aj Toni Kroos, Fede Valverde a Luka Modrič. Týmto spôsobom chce francúzsky tréner zopakovať zostavu zo zápasu proti PSG, hoci v tomto prípade môže byť v ofenzívnejšom variante Isco nahradený Modričom.

Solídny Mendy

Real posilní aj prítomnosť Ferlanda Mendyho, ktorý proti Valencii nehral kvôli kartovému trestu. Jeho miesto zaujal Nacho. Francúz sa stal špecialistom na defenzívu, čo ukázal v troch konfrontáciách: s Villarrealom, Sevillou a Realom Sociedad, keď ubránil Samuela Chukwuezeho, Jesúsa Navasa a Portu. Udržať poriadok v obrane bude kľúčové na krídle, po ktorom Barcelona v posledných rokoch často útočila a využívala tak to, že Marcelo je mnohokrát zapojený do ofenzívy.

Nemecká precíznosť

Okrem Casemira je kľúčovým elementom v strede poľa Realu Madrid aj Toni Kroos. Nemecký záložník prežíva jedno z najlepších období vo svojej kariére. V zápase proti Valencii hral takmer bezchybne. Do štatistík si pripísal 108 prihrávok, z čoho až 105 bolo presných (97,2%), čo je rekord La Ligy v tejto sezóne. Kroos sa v porovnaní s uplynulou sezónou veľmi zlepšil. Na trávniku strávil 1523 minút (76,9% celkového časového fondu) a opäť je efektívny. V prebiehajúcej sezóne strelil už 3 góly, o 2 viac ako zas celý uplynulý ročník. Zatiaľ najviac gólov za Real strelil v sezóne 2017/2018, kedy zaznamenal 5 presných zásahov.

Šanca na odpustenie

Podľa AS všetko poukazuje na to, že proti Barcelone dnes večer nastúpi aj Gareth Bale. Reprezentant Walesu odohral vo svojej kariére na Camp Nou 5 zápasov, v ktorom strelil jeden gól. Real pritom vyhral len jeden súboj, 3x prehral. Balea čaká veľmi ťažká skúška počas nie práve najlepšieho obdobia v jeho kariére. Posledný gól totiž strelil ešte 1. septembra proti Villarrealu. Dobrý výkon v El Clásicu by Baleovi pomohol napraviť zlý dojem v očiach fanúšikov Realu Madrid.

zdroj: as.com
foto: facebook

BarcaPB

2
2019-12-18 12:06:11

Aj tak im to nepomôže !!!

EdenHazard13

-3
2019-12-18 17:11:18

Aký si si istý teplos

Zmazaný užívateľ

0
2019-12-18 14:50:55

Barca by to měla zvládnout,bude to těžký a fyzicky náročný zapas, navic čekám tvrdou hru ze strany RM a provokace na Messiho...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.