Lluis Miquel Venteo, inšpektor Mossos, bol zodpovedný za bezpečnosť na Camp Nou počas včerajšieho El Clásica. Po zápase zosumarizoval včerajšie udalosti a povedal, že to môžeme považovať za úspech.

"Všetko vyšlo lepšie, než sme očakávali, ako na trávniku, tak aj mimo neho. Na štadióne bolo všetko pod kontrolou, na trávnik boli vhodené lopty, ale očakávali sme, takže sme rýchlo a adekvátne zareagovali. Sme spokojní s tým ako to všetko prebehlo. Analyzujeme udalosti mimo štadión, ktoré v súčasnosti nemôžem zhodnotiť," povedal Lluis Miquel Venteo.

Mimo štadión došlo k incidentom a bojom medzi skupinami stúpencov Demokratického tsunami, Boixos Nois a políciou. Predbežné správy hovoria o 50-60 zranených osobách, z toho dvoch vážnejšie zranených dôstojníkov polície. Podľa niektorých zdrojov bolo zadržaných 9 osôb. Kvôli nepokojom pred koncom El Clásica bolo z reproduktorov na Camp Nou počuť oznam, v ktorom klub prosil fanúšikov, aby štadión opustili zo severnej strany, pretože v okolí ulice Travessera de Les Corts sa začali zhromažďovať demonštranti.

zdroj: sport.es
foto: marca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.