Bez Sergia, nebo s ním - to je to, oč tu běží. Odchovanec Barcelony je za své poslední výkony často pod palbou kritiky, jenže v utkáních, ve kterých absentuje, vychází najevo jedna věc: hra Barcelony přestává pospolitě fungovat.

Patrně všichni by se shodli na tom, že Sergio Busquets již na trávnících tolik neohromuje jako dříve. Roky plynou a po letech pravidelné jistoty, se kterou řídil barcelonskou zálohu, střídá dobré výkony se slabými. V současné době však i přes to, že není na své nejlepší úrovni, je Busi stále pro Katalánce klíčovým hráčem a pravděpodobně bude i nadále. Do té doby, než se rozhodne skončit. 

Není náhoda, že Blaugranas odehráli své nejhorší El Clásico za hodně dlouhou dobu právě bez rodáka ze Sabadellu. Nikdy dříve nebyli v záloze tak přehráváni - přitom Realu k dominanci dopomohla mladičká hvězda Fede Valverde a jeho spoluhráči. Sergi Roberto byl jen svým stínem, Ivan Rakitić byl zaměstnán nepochopitelnou úlohou a Frenkie de Jong čas od času vypadal jako někdo jiný. Mimo to Barceloně ve středečním zápasu nevycházely ani další věci: Luis Suárez měl jeden z jeho pověstných dnů, Antoine Griezmann byl ztracený mezi liniemi a Ansu Fati místo toho čekal celou dobu jen na lavičce. 

Katalánci v El Clásicu hře nedominovali. Byli zaseklí. Barcelona je již méně Barcelonou než kdy dříve a není náhoda, že tento úpadek přichází ve stejnou dobu, kdy pokles zažívá i Busquets. Sergio byl šéfem zálohy mnoho let - byl pojítko, které udržovalo všechny řady pohromadě. Už dávno je však pryč dominance z doby Guardiolovy éry, nyní je na lavičce Ernesto Valverde. Ten 31letého záložníka tuto sezonu nenasadil v zápasech proti Athletiku, Granadě, Interu či Atlétiku Madridu. Hned 2 porážky v těchto utkáních pak symbolizují onen problém a otevírají nad druhým kapitánem Blaugranas debatu. 

Ozývají se totiž hlasy, které Busquetsovo nasazování do sestav zpochybňují, neboť údajně již nemá mít dostatek energie na to, aby takovou důležitou roli v týmu zastával. Jak ovšem ukazují statistiky, bez něj to katalánskému klubu zkrátka nejde. Stačí přitom zůstat jenom u této sezony - v 18 zápasech, do kterých Katalánec naskočil, zvítězila Barça ve 13 z nich a ve 4 remizovala. Zaznamenala tak jenom jednu porážku, a to proti Levante - v tomto zápase však Sergio odehrál pouze 28 minut. 

zdroj: sport-english.com, marca.com
foto: marca.com

AndreasGerardi

16
2019-12-21 09:30:03

A pritom by stacilo Frenkieho dat na jeho poziciu a uz by to islo aj bez neho.

ace67

10
2019-12-21 10:13:05

Ja si myslím,že nestačilo.Ono totižto nie že sa Busi až tak zhoršil,ale zhoršili sa aj hráči okolo neho,Takisto by tam bol v prdeli aj Frenky.Musel by hrať iba s Leom,lebo ostatní piati ofenzívni hráči sú na dve veci!Tu malo jednoznačne prísť k tej posezónnej revolúcií!

mazanyhrac

3
2019-12-21 11:00:03

Už před zápasem jsem říkal, že takhle záloha, kterou postavil bude málo dominantní. Za mě mám nabušený tým. Schází kvalitní trenér a s tím související kondice a taktika. Kdyby Dejonga nechal hrát časteji na místo Busiho, tak bysme si na Busiho za chvíli nevzpomněli. Ten krok se prostě musí udělat a čím se to bude oddalovat, tím to bude horší. Tu zálohu bylo třeba postavit dominantní, Arthur byl zraněný, takže s Jongem měli hrát Alena a Raketa. O tom, že v béčku má Puiga ani nemluvím...ideální hráč pro ofenzivu naší zálohy. Jenže pro Valviče je příliš ofenzivní.

ARTURMELO

5
2019-12-21 13:59:21

Pozeráš na zápas nevidíš Busquetsa
Pozeráš na BusQuesta vidíš celý zápas

Federer

-3
2019-12-21 14:42:18

To úpovedal Pep Guardiola - tiež je neschopný ? Je „najmazanejší“ hráč kádra – tak ho raz označil Xavi - aj ten je neschopný ? Johan Cruyff raz povedal, že rýchlosť sa nachádza predovšetkým najprv v mozgu. Ten, kto sleduje 90 minút hru Barcelonskej „centrály“, vie, čo tým myslel - ak Cruijjf bol neschopný. Len hejteri tejto stránky sú SCHOPNÍ - ano, myslím však že schopní všetkého... . Jasné, už nehrá to čo pred rokmi. Ale bez neho to akosi nejde. Jeho úlohou nie je rýchlosť, divoké odoberanie lopty (ako Vidal) ale rozum a pokoj, prehľad, rozvaha a "laserové" prihrávky. Pozrite si naše góly kto bol na začiatku akcií.

Marian

3
2019-12-21 14:31:03

Proti Realu mal na pozícii Sergia hrať Frenkie a nie Ivan. To však Valverdemu nenapadlo.

chachacha

1
2019-12-21 14:33:31

Vsetci zaloznici barce su slabi,neexistuje nikto,kto by z tejto skupiny vytlacil viac,taka je realita,bohuzial,bud s tym v januari nieco urobia,alebo to bude najhorsia sezona,taka je pravda,tieto blbosti co sa tu pisu dookola! tak alebo tak,nič neriesili ani neriešia,nepomoze ani zmena trenera,nemame ani jedneho tvoriveho hraca svetovej urovne,je jedno koho postavime,liverpoll,real,psg nas po vianociach rozslapu na blato,este i hlupa taktika,ziadny presing po strate lopty,prehrane osobne suboje,ziadne kolmice,ved to uz pohronie hra nodernejsi futbal,chceme hrat barcelonsky styl,nemame na to hracov,vacsia kriza v barce nikdy nebola,bojim sa ze dnes vybuchneme este i s alavesom,muzstvo bez koncepcie,bez kondicie,bez duše,i cakanie na mesiho je ako cakanie na godota,v zapasoch proti silnym je zvacsa uz takmer nulovy

caco

0
2019-12-21 15:35:04

totálne nezmyselný článok,naša hra nefunguje či už busy hrá alebo nie,to že štatistiky výhier sú naklonené na jeho stranu,neznamené že niečo aj preto urobil,každý zápas sledujem najme rakiho,busa,suareza a griza a musím povedať že väčšinou je to totálna bieda až na pár svetlých okamihov,zábleskov bývalej hry,treba tam dať mladších nech poriadne do toho naskočia,trpieť budeme tak či tak,ale nejak sa musia ostrielať,človek sa vždy z chýb poučí a snaží sa byť lepší na toto už len rozum nestačí bez pohybu to bude bieda vždy

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.